gittigidiyor

Android kullanırken yaptığımız en sık hatalar...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Sahte temizlik, pil veya RAM uygulamalarını kullanmak​

Google Play'de telefonunuzu temizlediğini veya pilini ve RAM'ini artırdığını iddia eden tonlarca uygulama bulunur. Ancak bu uygulamaların çoğu pek bir şey yapmaz. Hatta bazıları telefonunuzun kaynaklarını tüketerek performansını olumsuz etkileyebilir. Büyük vaatlerde bulunurlar, ancak genellikle, yalnızca size reklam göstermek veya uygulama içi satın alımlar satmak için vardırlar.

Android sistemi kendi otomatik yönetimlerine sahip olduğu için güçlendirici uygulamaların çoğu gereksizdir. Yine de, Android için gerçekten işe yarayan bazı temizleme uygulamalarının olduğunu da söylemek gerekiyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemek​

Bazen Google Play'de bir uygulama veya oyunu bulamadığınızda, Google'da üçüncü taraf bir web sitesinden bir APK dosyası aramak isteyebilirsiniz. Bu web sitelerinden gelen uygulamalar telefonunuz tarafından doğrulanamaz ve potansiyel olarak sizi güvenlik ve gizlilik tehditlerine maruz bırakabilir.

Bölgenizde Google Play'de bulamadığınız bir uygulamanın normal sürümünü istiyorsanız, güvenilir uygulamaların kendi sitelerini Android APK indirmeleri için kullanırsanız çoğu durumda bir sorunla karşılaşmazsınız. Ancak, ücretli bir uygulamanın kırılmış veya modifiye edilmiş bir sürümünü yüklemeye çalışırsanız, beraberinde virüs ve casus yazılım yükleme olasılığınız çok yüksektir.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Uygulamalarda ve tarayıcılarda tehlikeli reklamlara dokunmak​

Reklamlar, neredeyse tüm modern uygulamaların ve web sitelerinin bir parçasıdır ve geliştiriciler ve içerik oluşturucular için önemli bir gelir kaynağıdır. Ancak, bazı reklamların tehlikeli olduğunu ve verilerinizi çalabileceğini veya cihazınıza virüs gönderebileceğini unutmamakta fayda olabilir.

İyi reklamlarla kötü reklamları ayırt etmek o kadar da zor değil. Dolandırıcılar genellikle gerçek olamayacak kadar iyi fırsatlar sunan reklamlar kullanır veya sizi bir şeyler indirmeniz için kandırmaya çalışır. Bunların arasında tehlikeli güvenlik uygulamaları, telefonunuza virüs bulaşmış gibi gösteren reklamlar bulunabilir. Kısacası, gizliliğinizi veya güvenliğinizi tehlikeye atabilecek tıklama tuzağına kapılmayın.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Uygulamalara gereksiz izinler vermek​

Uygulama izinleri, bir uygulamanın ilgili işlevleri sunabilmesi için cihazınızdaki verilere ve kaynaklara erişmesine izin verir. Bir uygulamayı yüklediğinizde, izin istemek için birkaç açılır pencere görebilirsiniz. Örneğin, bir galeri uygulaması fotoğraflarınıza erişim ister veya bir mesajlaşma uygulamasının kişilerinizi görebilmesi gerekir.

Ancak bu izinlerden bazıları gerekli değildir ve analitik ve kişiselleştirilmiş reklamlar için veri toplamak ve hatta sizi gözetlemek için kullanılır.

Bu nedenle, izin açılır pencerelerini dikkatlice okumak ve yalnızca uygulamanın düzgün çalışmasıyla ilgili olanlara izin vermek gerekir. Uygulamalarınızın izinlerini sistem ayarlarından yönetebilirsiniz. Uygulama tanınmış bir geliştiriciye ait değilse ve çok fazla izin istiyorsa, arka plan kontrolü yapmak veya bir alternatif aramak isteyebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Root işlemi ve önyükleyicinin kilidini açmak​

Android’in açık kaynaklı bir işletim sistemi olması, kişiselleştirme için büyük bir esnekliğe sahip olmasını sağlar. Ancak bu esnekliğe rağmen, çekirdek sistem dosyalarına erişim açısından bazı kısıtlamalar vardır.

İşte burada root işlemi devreye giriyor. Bu işlem, Android işletim sisteminde varsayılan olarak korunan çekirdeğe erişmenizi sağlar.

Kök erişime benzer şekilde, sistemin kilitli başka bir öğesi daha vardır. Bu önyükleyici olarak adlandırılır ve işletim sistemini telefonunuzda başlatmaktan sorumludur. Cihazınıza özel bir ROM yüklemeyi planlıyorsanız, önyükleyicinin kilidini açmanız gerekir.

Bunların hepsi teoride harika görünse de, birçok riski beraberinde getirir. Tüm bu işlemler garantinizi geçersiz kılabilir ve potansiyel olarak telefonunuzun kilitlenmesine veya çalışamaz hale gelmesine sebep olabilir. Başarılı olsanız bile, güvenlik tehditlerine açık olabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Verileri yedeklememek​

Android telefonlar depolama için ROM kullanır. Kalıcı bir bellek olmasına rağmen, bazı olaylar verilerinize zarar verebilir. Bazen sistem güncellemeleri çökmelere sebep olabilir veya herhangi bir nedenle telefonunuzu sıfırlamak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle, verilerinizi güvende tutmak için her zaman bir yedekleme planı kullanmanız önerilir.

Tüm uygulamalarınızı, kişilerinizi ve ayarlarınızı etkili bir şekilde yedekleyen varsayılan Google yedeklemesini kullanabilirsiniz. Ancak Google’ın teklifinin dışında da pek çok yedekleme hizmeti bulunur. Tabii ki kullanacağınız hizmeti seçerken güvenilir olduğundan emin olmanız gerekecektir.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Cihazımı Bul (Find My Device) özelliğini yapılandırmamak​

Cihazımı Bul, Android telefonunuz için çok önemli bir güvenlik özelliğidir ve yalnızca telefon kaybolduğunda veya çalındığında kullanıldığından dolayı genellikle göz ardı edilir. Cihazımı Bul, kayıp cihazınızı uzaktan bulmanızı sağlayan bazı güçlü özelliklere sahiptir.

Ayrıca kimsenin ayarları değiştirememesi veya interneti kapatamaması için kilit ekranınızı yönetmenize de imkan tanır. Kaybolma veya çalınma durumunda cihazın kolayca takip edilebilmesi için, özellikle dış mekanlarda konum hizmetlerini her zaman açık tutun.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,403
Puanları
113
Konum
Aydın

Google Asistan'ı kurmamak veya kullanmamak​

Google Asistan, sesli komutlarla cihazınızda görevleri gerçekleştirmenize yardımcı olan, tüm Android telefonlarda bulunan varsayılan sanal asistandır. Cihazınızı kurarken Google Asistan'ı göz ardı etmek kolaydır, ancak kurarsanız, cihazınızı kullanma şeklinizi tamamen değiştirebilir.

Google Asistan ile toplantı planlayabilir, hava durumunu kontrol edebilir, alarm kurabilir, günlük haberleri kontrol edebilir, hatırlatıcı ekleyebilir, planlanmış mesajlar gönderebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.


Chip
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst