gittigidiyor

Android oyunlarında büyük yenilik!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
İlk defa 7 Ekim 2009 tarihinde duyurulan ChromeOS işletim sistemi, Google’ın en çok emek verdiği ürünlerinden biri. İlk defa 2011 tarihinde karşımıza çıkan Chrombook ile test etme imkanına kavuştuğumuz Linux tabanlı bu işletim sisteminin en çok eleştirilen yanı uygulama desteğinin yetersiz olmasıydı.

Bu problemin çözümü için uzun süre kafa yoran ve sonunda sisteme Android ve Linux uygulamalarını da dahil ederek kullanıcılarının gönlünü yapan Google, şimdi işi bir adım daha öteye taşıyor.

Amerikalı teknoloji devinden gelen haberlere göre, şirketin temel amacı Android oyunlarına mouse ve klavye desteği sunabilmekmiş. ChromeOS 105 güncellemesi ile bu hedefinin en büyük sorunlarını çözdüğünü düşünen Google, artık “Game Controls” özelliği sayesinde belli başlı oyunların Chromebook’lar üzerinden mouse ve klavye ile oynanabilmesinin önünü açıyor. Mouse ve klavye desteği ilk etapta sınırlı sayıda oyuna gelirken, kısa bir süre içerisinde Google Play’de bulunan bütün oyunların bu özelliğe sahip olması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst