gittigidiyor

Android sistem APK yı terkediyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Android işletim sistemi yakında APK formatından AAB formatına geçiyor...Android App Bundle, uygulamanızın tüm derlenmiş kodunu ve kaynaklarını içeren ve APK oluşturmayı ve Google Play'de imzalamayı erteleyen bir yayınlama biçimidir.

Google Play, her cihaz yapılandırması için optimize edilmiş APK'lar oluşturmak ve sunmak için uygulama paketinizi kullanır, böylece uygulamanızı çalıştırmak için yalnızca belirli bir cihaz için gereken kod ve kaynaklar indirilir. Artık farklı cihazlar için desteği optimize etmek için birden fazla APK oluşturmanız, imzalamanız ve yönetmeniz gerekmiyor ve kullanıcılar daha küçük, daha optimize edilmiş indirmeler elde ediyor. Çoğu uygulama projesi, optimize edilmiş APK'ların sunulmasını destekleyen uygulama paketleri oluşturmak için fazla çaba gerektirmez.

Örneğin, uygulamanızın kodunu ve kaynaklarını yerleşik kurallara göre zaten düzenliyorsanız, Android Studio'yu veya komut satırını kullanarak imzalı Android App Bundle'ları oluşturmanız ve bunları Google Play'e yüklemeniz yeterlidir. Optimize edilmiş APK sunumu daha sonra otomatik bir avantaj haline gelir. Uygulamanızı yayınlamak için uygulama paketi biçimini kullandığınızda, isteğe bağlı olarak uygulama projenize özellik modülleri eklemenize olanak tanıyan Play Özellik Tesliminden de yararlanabilirsiniz.

Bu modüller, yalnızca belirttiğiniz koşullara göre uygulamanıza dahil edilen veya daha sonra Play Core Kitaplığını Kullanarak indirmek için çalışma zamanında mevcut olan özellikler ve kaynaklar içerir. Uygulamalarını uygulama paketleri ile yayınlayan oyun geliştiricileri, Google Play'in geliştiricilere esnek teslim yöntemleri ve yüksek performans sunan büyük miktarda oyun varlığı sunmaya yönelik çözümü olan Play Asset Delivery'yi kullanabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst