gittigidiyor

Android Telefonda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ekran resimleri hem bilgisayarlarda, hem tabletlerde hem de akıllı telefonlarda hayat kurtaran işlevlerden bir tanesi durumuna geldi diyebiliriz. Peki Android telefonlarda ekran fotoğrafı nasıl çekilir? Bu yazımızın içeriği, bu sorunun cevabını sizlere sunacak diyebiliriz.
Lafı fazla uzatmadan, sizleri Android işletim sistemine sahip telefonlarda veya tabletlerde nasıl ekran görüntüsü alabileceğinizi anlatalım. Çoğu telefonda bu işlev farklı gibi gözükse de, hemen hemen aynı diyebiliriz.
Telefonunuzda ekran görüntüsü almak için;

Home + Ses kapama/açma tuşu.
Açma kapama + Ses kapama/açma tuşu.

Bu iki farklı deneme ile telefonunuzda ekran görüntüsü yakalayabilirsiniz. Eğer telefonunuzda “home” tuşu varsa 1. seçenek işinizi görecektir, eğer “home” tuşu olmayan bir telefona sahip değilseniz, kilit tuşu ile ses tuşlarını deneyiniz.
Yukarıda basit ve en çok kullanılan yöntemi anlattık. Şimdi ise daha detaylı anlatıma geçiyoruz.
Android’de bir ekran görüntüsü almak genellikle aynı anda güç düğmesini ve ses kısma düğmesini basılı tutmak kadar basittir, ancak piyasadaki pek çok Android telefon ve tablette çeşitli alternatif yöntemler bulunabilir.
Hızlı bir standart ekran görüntüsü için, önce bunu deneyin: güç düğmesini ve ses kısma düğmesine bir kez basın ve ekrandaki ses çıkışı yakalandığını bildirene kadar birkaç saniye basılı tutun.
Bu işlemde hafif bir ustalık vardır: güç düğmesine çok kısa süre basarsanız ekran kapanır; Ses kısma düğmesine çok kısa süre basarsanız ekran görüntüsü ekrandaki bir ses kaydırıcısı tarafından gölgelenir.
Android‘in çoğu sürümünde ekran görüntüsünün başarılı olduğunu onaylamak için bir bildirim açılır; Bazıları otomatik olarak bu ekran görüntüsünü açar veya paylaşım seçeneklerine erişmek için seçebileceğiniz bir açılır pencerede sunar. Ekran görüntüsünü Galeri uygulamasında da bulabilirsiniz.


Güç düğmesine bastığınızda ve ses seviyesini azalt düğmesi işe yaramazsa, muhtemelen telefonunuzun ya da tabletinizin fiziksel bir home düğmesi olması nedeniyle bu muhtemeldir. Bu senaryoda home düğmesini güç düğmesini yerine kullanın.
Bir ekran görüntüsü almak için, aynı anda birkaç saniye home düğmesini ve ses kısma düğmesini basılı tutun. Bir önceki adımda olduğu gibi ekran, screengrab‘ın yakalandığını size bildirmek için yanıp sönecek ve paylaşım seçeneklerine erişebileceksiniz.
Bu yöntem, uzun zamandan beri Samsung Galaxy S serisi için ekran görüntüsü seçme sürecidir. Ancak, Mart 2017’de duyurulan olan Galaxy S8 ile home düğmesinin kesim yapılmadığı söyleniyor.
Dolayısıyla bir ekran görüntüsü almak için Samsung Galaxy S7‘de home düğmesini basılı tutmak ve ses düzeyini düşürmek istiyorsanız, süreç Galaxy S8‘de güç düğmesini ve ses kısma düğmesini birlikte tutacaktır. Denediğimizde buradan aktarım yapacağız.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst