gittigidiyor

Android telefonlar araç kameralarına dönüşüyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Shiftdelete in haberine göre,Android işletim sistemi ile akıllı telefon dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan Google, sunduğu Pixel markalı telefonlar ile Apple ve Samsung gibi şirketlere de rakip olmak istiyor. Bu konuda telefonlarına yeni özellikler eklemeye devam eden Google, Android telefonları birer araç kamerasına dönüştürebilen yeni bir güvenlik özelliği sunmaya hazırlıyor.

Google Play Store’a yüklenen yeni Personal Safety özelliği şirketin yeni planlarını ortaya koyuyor. Google’ın yanlışlıkla yayınladığı düşünülen bu özellik Personal Safety uygulamasının test sürümü ile karşımıza çıkıyor. Personal Safety uygulamasının ‘Be Prepared’ bölümünde sunulan yeni araç kamerası özelliği ile akıllı telefonlar yeni bir alanda daha kullanılmaya başlanacak.

Manuel olarak ya da bir cihaza bağlandığında otomatik olarak aktif hale getirebilecek şekilde ayarlanabilen bu özellik sayesinde kamera aktiften telefon da rahatça kullanılabilecek. Ayrıca araç kamerası modu, ekran kapalı olsa bile videoların kayda devam etmesine olanak sağlayacak.

Çekilen videoların dakikada 30 MB yer kaplayacağı belirtilirken 24 saate kadar maksimum kayıt sınırı bulunuyor. Kullanıcıların araç kamerası modunda sadece video kaydetme seçeneğine de sahip olduğunu görüyoruz. Google’ın kayıtları üç gün sonra otomatik olarak silme seçeneği de bulunuyor.

Araç kameralarının çoğunlukla düşük çözünürlüğe sahip olduğunu düşündüğümüzde akıllı telefonların bu amaçla kullanılmasının oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.


Akilli-telefon-arac-kamerasi.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst