gittigidiyor

Android telefonlara Deprem uyarısı....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Android telefonlar deprem uyarısı yapacak



Google’ın Nisan ayında Yunanistan ve Yeni Zelanda‘daki kullanıcılara sunduğu deprem uyarı sistemi yeni ülkelere açılıyor. Ayrıca şirket, depremden birkaç saniye önce alarm veren hizmeti için riskli ülkelere öncelik tanıdığını belirtti. Bu kapsamda Türkiye‘nin yanı sıra; Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Türkmenistan ve Özbekistan servise bu yaz erişecek.


Geçtiğimiz yıldan bu yana test aşamasında olan Android deprem uyarı sistemi, Türkiye ve diğer ülkelerin ardından gelecek sene global çıkışını yapacak. Ayrıca Google uygulamasıyla, dünyanın en büyük deprem tespit ağını oluşturmayı hedefliyor.

Android’e gelecek yeni yetenekler deprem uyarı sistemiyle sınırlı değil. Google mesajlar ve Gboard için bu yaz karşımıza yenilikler çıkacak. Ayrıca Android Auto için geliştirmeler mevcut.


İlk olarak Google’ın mesajlar uygulamasında artık ‘yıldız’ işareti göreceğiz. Aynı zamanda WhatsApp’tan alışık olduğumuz yıldızlı mesaj yeteneğini Google, bu yaz bizlere sunacak.


Gboard içindeki Emoji Kitchen (Emoji Mutfağı) ise özelliklerini geliştirecek. Bir mesaj yazdığınızda Gboard’un emoji menüsünden, mesajınızın içeriğiyle uyumlu çeşitli çıkartmalar karşınıza çıkacak.


Diğer yandan Google Asistan ileri adımlamaya devam edecek. Asistan, ”hey Google, faturamı öde.” gibi komutları da artık uygulayabilecek. Aynı zamanda bu ve benzer yeteneklerin kullanıcıların cihazlarına vereceği izinlere bağlı olacağını hatırlatalım.


Android Auto tarafında ise artık; şarj, park ve navigasyon uygulamaları kullanılabilir hale gelecek. Aynı zamanda mesajlaşma deneyimi de Android Auto’da gelişiyor. Kullanıcılar, yeni mesajları doğrudan WhatsApp ve Mesajlar üzerinden okuyup yanıtlama şansına sahip olacak.

haber7
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst