gittigidiyor

Android'de Kısayoldan Uygulama Nasıl Silinir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android'de Kısayoldan Uygulama Nasıl Silinir?[/h][h=2]Android işletim sisteminde uygulama silme işlemlerini daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-de-kisayoldan-uygulama-nasil-silinir.jpg
Özellikle oyun oynamayı seven ve yeni oyunları denemek isteyen kişilerin kısa süre içerisinde cihazında oldukça fazla uygulama yer alacaktır. Uygulamaların silinmesi için ayarlar üzerinden uygulamalar bölümden giriş yapılması yeterli olsa da kısa yoldan da işlemler yapılabilir.
Silme işlemlerini yapılması için ilk olarak masaüstünde hangi uygulama ya da oyun silinecekse uzun süreli üstüne basılmalıdır. Ardından şöyle seçenekler çıkacaktır.
memu-2_8_5---memu-52-.jpg

Ardından uninstall seçilmelidir.Bu seçim yapıldıktan sonra şöyle bir seçenek açılır.
memu-2_8_5---memu-54-(1).jpg

Burada tamam denilmelidir. Bu seçim sonrasında silme işlemleri tamamlanmış olacaktır. Kişiler istediği uygulama ve oyun için bu silme işlemleri yapılabilir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Android Cihazınızı Temizlemek İçin 2 İpucu

Android cihazınızın depolama alanındaki gereksiz dosyaları silerek küçük bir temizlik yapmak istiyorsanız bu yöntemler size yardımcı olacaktır.
Cebimizdeki akıllı telefonlarda uzun süreli kullanımınla birlikte kaydedilen verilerden dolayı performans düşüşü görülür. Böyle durumlarda biriken verileri temizlemek cihazını az da olsa hızlandıracaktır. Bunun içinse çeşitli yöntemlere başvururuz. Ancak burada bilmeniz gereken bir nokta bulunuyor. Eğer telefonunuzu hızlandırdığını veya gereksiz dosyaları temizlediğini iddia eden ve bu alanda oldukça popüler olan Clean Master, 360 Security gibi üçüncü parti uygulamalar ile temizlemeye çalışıyorsanız, bu ve benzeri uygulamaları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tür uygulamalar cihazınızda fazla RAM kullanarak ve işlemcinizi yorarak cihazınızın pilini tüketmekten başka işe yaramazlar.

Peki Android cihazımda gereksiz dosyaları nasıl temizleyeceğim?” diye soracak olursanız size oldukça basit iki temizleme yönetimi göstereceğiz. Hadi başlayalım!
Önbelleği Silme:

Android cihazınızda sık sık yapmamak şartıyla belirli aralıklarla uygulamalarının önbelleğini silerek cihazınızda boş alan açabilirsiniz. Bunun için herhangi bir üçüncü parti uygulama indirmenize gerek yoktur. Cihazınızın Ayarlar > Depolama bölümüne girerek “Önbelleğe Alınan Veriler” seçeneğine dokunarak tüm uygulamaların önbelleğini silebilirsiniz. Bu işlemi en az iki günde bir yapmanızı tavsiye ederiz.
PicsArt_09-11-05.47.18.jpg

Gereksiz Dosyaları Silme:

Android cihazınızın dahili veya harici depolama alanında işletim sistemi ve uygulamalar tarafından oluşturulan gereksiz olan klasör ve dosyaları dosya yöneticisi yardımıyla sildiğinizde cihazınızda boş alan açılacaktır. Zamanla yeniden gereksiz dosya ve klasörler çıkacağı için bu işlemi en az iki günde bir yapmanızı tavsiye ediyoruz. Cihazınızın dosya yöneticisi uygulaması gereksiz klasör ve dosyaları silmeye yetersiz kalabilir. Bu yüzden Google Play Store üzerinden indirebileceğiniz Es Dosya Yöneticisi uygulamasını kullanmanızı öneririz.
PicsArt_09-11-06.04.31.jpg


DownloadQR-Code
ES Dosya Yöneticisi
Developer: ES Global
Price: Free



Android cihazınızın depolama alanını belirli aralıklarla temizliyor musunuz?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst