gittigidiyor

Android'te yeni bir açık.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Gün geçtikçe gelişen teknolojiyle birlikte şirketler, cihazları korumak için güvenliği de artırıyor. Güvenliği korumak için ise devamlı yeni güncellemeler sağlıyorlar. Tüm bunlara rağmen bilgisayar korsanları, cihazlardaki açıkları yakalamaya devam ediyor. Son güvenlik açığı ise neredeyse tüm Android telefonları tehlikeye atan bir açık ortaya çıktı.



Samsung ve Xiaomi üreticileri daha büyük riskte

Söz konusu güvenlik olduğu zaman" "iOS mu yoksa Android mi daha güvenli?" sorusu, kişiden kişiye göre değişebiliyor. Ancak en çok Android'in kullanıldığı oldukça net bir cevap olacaktır. Neredeyse tüm Android cihazları tehlikeye atan bir güvenlik açığının olduğu tespit edildi.

Geçen yıl Play Store'a gelen güncellemeyle birlikte telefona indirilen uygulamalar düzenli olarak taranıyordu. Ayrıca telefonunuza zarar veren bir uygulama tespit edildiği zaman haberiniz oluyordu. Buna benzer bir uygulama ise Xiaomi ve Samsung da yaptı. Bu güvenlik sistemleri daha çok APK'ları kontrol ediyor ve güvenlik sistemine kaydedilen zararlı uygulamalarla karşı karşıya getiriyor.

2022'nin en iyi Android uygulama ve oyunları belli oldu!

Tüm bunlara rağmen Google'ın yazılım mühendisi olan Lukasz Siewierski, dikkat çeken bir bilgiyi ortaya çıkardı. Siewierski'ye göre hackerlar, bazı platformlar sayesinde zararlı yazılımları, başka bir uygulama ya da sistem uygulaması gibi imzalayabiliyor. Bu sayede de güvenlik engelini aşmış oluyor.

Kullanıcılar, yükledikleri uygulamalara gelmiş olan güncellemeleri test etmek için genellikle uygulamanın beta sürümlerini indiriyor. Bazı kullanıcılar bunun için Google'ın desteklediği uygulamaları tercih ederken bazı kullanıcılar ise karşılarına çıkan ilk siteden uygulama indiriyor. Eğer siz de karşınıza çıkan ilk siteden modlu uygulamalar indiriyorsanız telefonunuza virüs bulaştırmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst