gittigidiyor

Anında WiFi HotSpot Nasıl Oluşturulur?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

İnternet kullanan bütün cihazlarınızı bağlayabileceğiniz bir WiFi erişim noktası oluşturmanın en kolay yolu bu!

Bazen internet bağlantısıyla ilgili garip sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin kablosuz ağa dizüstü bilgisayarınız bağlıyken cep telefonunuz bağlanmayabilir; ya da ethernet ile bağlıdır. Bir diğer senaryo ise 3G modem ya da cep telefonu ve USB kablosu ile bağlanmanız olabilir. Her halükarda internete bağlı bilgisayarınızın bağlantısını WiFi üzerinden ve en önemlisi güvenli bir biçimde paylaştırmaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
Peki bilgisayarınızın internet bağlantısını nasıl bir WiFi, yani kablosuz ağ bağlantısı erişim noktası oluşturup paylaştırabilirsiniz? Connectify isimli uygulamayı kurarak bunu çok hızlı ve kolay bir biçimde yapabilirsiniz. Elbette bu uygulamanın düzgün çalışması için Windows 7 kullanıyor olmanız gerekiyor.
Uygulamayı indirip kurarken anti-virüs uygulamanızın muhalefetiyle karşılaşabilirsiniz, bazı güvenlik uygulamaları kuruluma engel olabilir ancak bu yazılım virüs, trojan gibi zararlı yazılımları içermiyor. Yaptığı iş internet bağlantısını paylaştırmak olduğu için bazı güvenlik uygulamaları tarafından yapısal olarak karıştırılabiliyor. Ancak içiniz rahat olsun, WPA2-PSK güvenlik imkanı sunan Connectify temiz bir yazılım.
Kurduktan sonra uygulamayı çalıştırdığınızda oluşturacağınız Hotspot yani erişim noktası için bir isim ve şifre belirlemeniz, gelen internet bağlantısını ve hangi WiFi kartını kullanacağını da seçmeniz gerekiyor. Bu işlem için bilgisayarınıza ek bir kablosuz bağlantı aracı takılı olmasına gerek yok. Örneğin kablosuz internete bağlı bilgisayarınızın menzili yeterliyse, ama cep telefonunuzun menzili yetmiyorsa bu sayede ağın uzandığı alanı genişletebilirsiniz. Evinizin ya da bir iş yerinin kablosuz internet menzilini bu sayede uzatabilirsiniz. Yeni bir SSID ve şifre oluşturmadan, mevcut WiFi ağının tanımlandığı cihazların kolayca bağlanması ve sizi tekrar ayar yapma derdinden kurtarması için aynı ağ kimliğini kullanabilirsiniz.
Lite sürümü ücretsiz olarak sunulan uygulamanın son derece sorunsuz ve hızlı bağlantı sağladığını da belirtelim. İşte bu kadar!
Connectify’ı indirmek için tıklayın…
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst