gittigidiyor

Ankaragücü - Beşiktaş maçı ne yaptırım olacak...?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ettiği Süper Lig'in 5. hafta maçta yaşanan gerginlik karşılaşma sonuna da taşındı.

Karşılaşmanın son düğünün ardından sahaya giren bir taraftar, Cenk Tosun'a tekme attı ve olaylar çıktı. Salih Uçan ve Muleka'nın da olduğu gruba tekmeyle saldıran kişi hemen oyun alanının dışına çıkarıldı.

Takım kaptanlarından Josef De Souza, Ankaragücü taraftarının saldırısı sonrası söz konusu şahsı tutarak diğer tarafa doğru savurdu. Brezilyalı futbolcu bu hareketin ardından kırmızı kart gördü.


2019 yılında Birmingham ile Aston Villa arasında oynanan derbi maçın 10. dakikasında sahaya girerek Aston Villa kaptanı Jack Grealish'e yumruk atan Birmingham taraftarı Paul Mitchell, hapis cezasına çarptırılmıştı.


Jack Grealish, yumruğun etkisiyle yere düşerken saha bir anda karışmış, Güvenlik görevlileri Jack Grealish'e yumruk atan Paul Mitchell yakalamış ve ardından tutuklanarak gözaltına alınmıştı.


Göreve geldiklerinden bu yana varsa yoksa hakemlikle ilgili kararlar peşinde koşan TFF adına futbolumuzun gerçek sorunlarıyla yüzleşme zamanı. Hep gündem atama algoritması, çift gözlemci, hakemlerin mal beyanı, sabıka kaydı, TFF yöneticilerinden kulüplere hakem bilgilendirmeleri… Okyanus bırakılıp hala dere ile uğraşılıyor. Geçen hafta da belirtmiştim. 4 hafta geride kaldığında 15 kulüp kötü tezahürattan, 6 kulüp usulsüz seyirci almaktan, 8 takım taraftar olaylarından cezalar aldı. Sadece 4 haftada bir ülkenin futbolunda bu denli akıl almaz ceza maddeleri olabilir mi?

Futbolumuzun ana sorununu “hakem” zannettirmeye çalışan bir kangreni yıllardır yaşatan kültürsüzlük içindeyiz. Bu ülke, gündüz sahaya girip futbolcuya saldıran taraftarın akşam televizyon ekranına bağlanıp açıklama yaptığı günleri gördü. MHK Talimatı’nı sürekli değiştirerek oyuncak haline getiren TFF’ler, artık gerçek sorunları görmeli.
Hadi bakalım fırsat zamanı! “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyerek 3 maymunu mu oynayacaksınız? 50 senedir dediğiniz gibi “Bir kişinin yaptığı hareket camiaya mal edilemez” safsatasını dinlemeye mi devam edeceğiz? “Aslında ağır ceza vermek isterdik ama disiplin cezalarının kapsamı aşikar” korkaklığına mı bürüneceksiniz?

'CENK TOSUN'U ALLAH KORUDU'

Medeni ülkelerdeki yaptırımları uygulamaya cesaretiniz var mı? Allah korudu Cenk Tosun’u! Uçan tekme ile kafa travması geçirip ölüm tehlikesiyle şu an yoğun bakımda yatıyor olabilirdi! Varsa yoksa hakem tartışmayı bırakıp silkinme zamanıdır. Premier Lig’de Jack Grealish'e saldıran taraftar hem hapis cezası hem de statlara 10 yıl girememe yaptırımıyla karşı karşıya kaldı. Bundesliga’da taşkınlık yapan taraftarlardan da ömür boyu stat cezası alanlar var. Almanya’da statlarda bir nevi “nezarethane” var ve maç esnasında bile anlık olarak sorun çıkaranları kontrole alıp ardından cezalandırmak için.
Irkçı harekette bulunan bir taraftara İngiltere Futbol Federasyonu 5 yıl tribünlerden men cezası verirken, Tottenham kulübü taraftarını ömür boyu maçlarına girmekten men etmişti. Örnekler gani. Önemli olan cesaretiniz var mı bir yerlerden başlamaya? Yoksa hala hakem değerlendirmelerinizi kulüp başkanlarına yapmaya devam mı edeceksiniz?

JOSEF NE CEZA ALIR?


PFDK Talimatı’ndaki tanımlamalar kapsamında 43 ve 44.maddelerde cezaların alt ve üst sınırları belli. Talimat kapsamında “Saldırı” başlığında futbolculara 5 ile 10 maç arasında ceza bahsi geçiyor. Ancak PFDK’nın yıllardır talimatlar kapsamında neleri eğip büktüğüne çok kereler şahit olduk. Bu nedenle böyle skandal bir hareket karşısında Josef’i tamamen kitabi yargılamaya sokmak yeni bir skandala yol açmak demektir. Tahrik indirimi kapsamında 1 maç ceza bekliyorum.
Hele ki saha dışı olaylarda hiçbir zaman gerçek cezaları uygulayamayan, yıllardır olması gerekeni hiç yapmayıp kulağının üstüne yatan bir ülkede adil olmaz.

TFF’nin gücü sahadaki oyuncuya değil, futbol oyununu etik dışı saldırı, demeç ve hareketlerle bozmaya çalışan tüm dış faktörlere odaklanmalı. Sahadaki bir oyuncunun uçan tekme yeme ihtimalini sıfırlamaya yönelik adımlar olmalı. Bu tarz taraftarı, futbolun kenarından kıyısından yok edici davranmalı! Tekrar hatırlatıyorum, Cenk Tosun’un kafasına ya da boynuna bu tekme gelseydi ne olurdu sorusunun cevabı ciddi şekilde düşünülmeli.

BEŞİKTAŞ'TAN SERT AÇIKLAMA


Sporun tarifi olan dostluk, barış ve kardeşlik kavramlarını her an içimizde hissederken, MKE Ankaragücü maçının sonunda akli dengesini tamamen yitirmiş bir futbol holiganının yarattığı tasvip edilemez olay camiamızı derinden yaralamıştır. Tesellimiz; herhangi bir futbolcumuzun yara almadan soyunma odasına girmesi olmuştur. Başkent'e vardığımız andan, maça girişimize kadar başta MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı ile yönetim kurulunun ilgi ve alakasının yanı sıra, olaydan hemen sonra Başkan Faruk Koca'nın camiamızdan özür dilemesi üzüntümüzü hafifleten önemli bir unsur olmuştur. Bu olay sadece Beşiktaş ile ilintili olmamalıdır. Uzun süredir görülmeyen holiganizmin hortlamaması, rakiplerimizin de böyle olaylara maruz kalmaması, alınacak önlemler konusunda daha dikkatli olunması adına çok önemli olan bu çağrımıza herkesin kulak vermesini isteriz.

Sadece futbolda değil, hiçbir spor dalında kin, nefret ve husumeti bırakın görmeyi, aklımıza bile getirmeyiz. Kendini bilmez bir futbol düşmanının sebebiyet verdiği, huzur ve barış ortamına gölge düşürecek bu olayın bertaraf edilmesi açısından, şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst