gittigidiyor

[Anlatım] Linux Bilgisayarlarda İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
linux.png


İnternet hız testiyle doğru sonuca ulaşmak için en uygun işletim sistemi Linux. Peki bir Linux sistemde internet servis sağlayıcınızın size sunduğu gerçek hızı nasıl görebilirsiniz?

Eğer yakın zamanda internet hızınızı yükselttiyseniz ve bunu test etmek istiyorsanız, Ookla’nın “Speet Test”i tam size göre. Belki de dünyanın en çok kullanılan hız testi aracına yalnızca web tarayıcısı üzerinden erişmek zorunda değilsiniz. Hatta Linux’ün komut satırı olan “Terminal”den bu testi yapmak, daha doğru sonuçlar veriyor.
cpu-speed-professional-2.jpg

Firmanın, Speedtest-cli isimli komut satırı aracı ile bu testi rahatça yapabilirsiniz. Aşağıdaki komutları yazarak bu aracı Python PIP paket yöneticisi üzerinden indirin.
pip install speedtest-cli
Hızı ise aşağıdaki komutları girerek test etmeye başlayabilirsiniz.
speedtest-cli
Çeşitli özelliklere ulaşmak için alt satırdaki kodu yazabilirsiniz.
speedtest-cli -h
İnternet hızınızın saniyede kaç megabayt olduğunu aşağıdaki kodu yazarark görebilirsiniz.
speedtest-cli --bytes
Uygun serverların listesi için bunu yazın.
speedtest-cli --list
Test için özel bir server seçin. (“server_id” kısmını uygun server ismi ile değiştirin.)
speedtest-cli --server server_id
İnternet hızınızı ölçmenin başka yöntemleri de mevcut. Ancak en etkili yol, bir Linux bilgisayarda yukarıdaki yöntemleri takip etmektir. Bu sayede gerçek hızınızı öğrenebilirsiniz. İyi testler.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst