gittigidiyor

App Store komisyon ücretleri için geri adım!

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
[h=1]App Store komisyon ücretleri için geri adım![/h]
[FONT=&quot]25 Eylül 2020 Cuma 21:00[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
  • 10,225KEZ OKUNDU
    [*=right]1

[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Apple, komisyon ücretleri savaşında Epic Games ile sürdürdüğü mücadeleye devam etse de, Facebook ile buzlar erimişe benziyor. Ortaya çıkan anlaşmaya göre Apple ile Facebook, App Store komisyon ücretleri için önemli bir anlaşmaya imza attı.
[h=2]Apple ile Facebook anlaştı! Komisyon ücretleri için geri adım[/h]Facebook, aylar önce içerik üreticilerinin platform üzerinden gelir elde etmesinin yollarını açmış ve ücretli online etkinlik düzenlemelerine imkan tanımıştı. Ancak bu elde edilen geliri iOS üzerinden kazanan geliştiriciler, App Store üzerinden yüzde 30 komisyon ücreti ödemek zorunda kalıyordu.
Üç şirket Apple ile mücadele için ortaklık kurdu ![FONT=&quot]Epic Games ve Apple arasında devam eden sürtüşme farklı bir boyuta taşındı. Epic Games, Apple'ın uygulama içi satın alma protokolünü atlattığı için başı belaya girmişti. Epic Games ise Apple'ın aldığı yüzde 30'luk payın oldukça fazla olduğunu ve kullanıcıları sömürdüğünü söyleyerek resmen Apple'a kafa tutmuştu. Apple'da bunun üzerine Epic Games'in oyunu olan Fortnite'ı App Store'dan kaldırarak cevap vermişti. Epic Games ve Apple arasındaki yangın sönmüyor! Spotify, Tinder ve Epic Games Apple'a karşı birleşti Apple'ın ticaret politikasının tekelleşmeye gittiğini düşünen, Spotify, Match Group (Tinder'ın ana şirketi)
[/FONT]

Facebook ise bir güncellemeyle içerik üreticilerine iOS üzerinden yayınlanan içeriklerden komisyon ücreti kesintisi yapılacağına dair bir uyarı mesajı göndermeye başladı. Tam da Epic Games ile App Store komisyon ücretleri tartışmasına denk gelen güncelleme kısa sürede Apple tarafından engellenmişti.
Facebook ise bu gelişmeden sonra Apple ile anlaşmanın yollarını aramaya başladı. Ortaya çıkan bilgilere göre iki şirket arasında komisyon ücretlerinin bir süre alınmaması üzerine bir anlaşma sağlandı.
app-store-komisyon-ucretleri-facebook-1.jpg
Apple, 31 Aralık tarihine kadar Facebook içerik üreticilerininin
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst