mehmetkarahanlı
Aktif Üye

Apple’ın iOS 10.3 işletim sistemi sonrasında işletim sisteminde beklenmedik açıklar dikkat çekmeye başladı. Özellikle iPhone akıllı telefonlarını etkileyen ve kullanıcıların bilgilerini tehlikeye sokan açıklar Apple’ın hızlı önlemleri ile bir bir kapanmaya başladı. Son olarak bu açıkları kapatmak için iOS 10.3.1 sürümünü yayınlayan teknoloji devi yayınladığı son işletim sisteminden sonra teknoloji devi güvenlik açıklarının devam ettiği eski sürümlere geri dönüşleri de kapatarak bu alanda hızlı önlemler aldığını da göstermişti. Tüm bunlarla beraber her yeni bir güncelleme paketin de markanın yeni bir güvenlik açığını da kapattığını görüyoruz.
Yeni Güncelleme Safari Açıklarını Kapattı
Kısa süre önce Apple’ın yeni güncellemesiyle beraber öncelikle WİFİ ağı üzerinde yer alan bir sorunun kapatıldığı belirtilmişti. WİFİ üzerinden bağlantı yapıldığında telefonda casus yazılımlarla root yetkisi elde edilmesine kadar varan açığın kapatılmasının hemen ardından Apple’ın bir hamle daha yaptığı ortaya çıktı. Artık doğrudan Apple tarafından kabul edilen bu büyük açığın kapatılmasının ardından şimdi ise Safari tarayıcıları için güvenlik güçlendirmeleri yayınlandı.

Yeni iOS 10.3.2 beta 2 public sürümüyle beraber ortaya çıkan yeni güvenlik güncellemeleriyle beraber artık Safari tarayıcı daha güvenli hale gelmiş oldu. Yayınlanan mini güncellemeler sonrasında ise tek yapılan güvenlik güncellemeleri bunlar olmadı. Bunun dışında genel olarak işletim sisteminde de iyileştirmeler ve güvenlik yamalarının uygulandığını da belirtelim.
Apple Güvenlik Güncellemelerine Devam Edecek
Sürekli olarak yeni beta sürümlerin yayınlanmasıyla beraber Apple’ın bundan sonrada güncellemelerine devam edeceği ortay çıktı. Şu an üzerinde çalışılan sürüm olan iOS 10.3.2 sürümünün final serisi yayınlandıktan sonra teknoloji devinin yan güncelleme olarak bilinen bu güncellemelere devam edeceği belirtiliyor. Artık bir nevi güvenlik güncellemelerini gelenek haline getirmeye başlayan Apple’ın bundan sonraki güncellemenin final sürümünde yeni bir özellik sunup sunmayacağı da merak konusu. Gelen yeni sürüm sadece güvenlik amaçlı olarak da yayınlanabileceği belirtiliyor.