gittigidiyor

Apple, Fortnite’ı App Store’dan yasakladı...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
ABD merkezli teknoloji şirketi Apple ile Fortnite isimli oyunun yaratıcısı Epic Games arasındaki gerilim tekrar tırmanmaya başladı.

Geçen yıl Ağustos ayından beri yasal bir sürecin içerisinde olan iki şirket, Epic Games’in Apple’ın App Store’dan aldığı komisyonu ödememek için kendi “uygulama içi satın alma” sistemini geliştirmesiyle karşı karşıya gelmişti.

Fortnite’ı yaratan Epic Games, Apple’ı tekelleşmeyle suçlarken ABD’de mahkeme, tüketicilerin Apple’ın ödeme mekanizmasını kullanmak yerine uygulama geliştiricinin kendi sistemi üzerinden para ödemesinin bir ihtilaf yaratmayacağına kanaat getirmişti.

EPIC GAMES CEO’SU DUYURDU​

Bu karar Epic Games için bir zafer olarak tanımlansa da, şirketin iPhone için üçüncü parti uygulama mağazaları açılması talebine ise ret kararı çıkmıştı.

Fakat dün gece flaş bir gelişme yaşandı… Apple, Epic Games’in en popüler oyunu olan Fortnite’ı App Store’dan engelledi. Fortnite, kara listeye alınırken, Epic CEO’su Tim Sweeney yasal süreç tamamlanana kadar Fortnite’ın yasaklı kalacağını da duyurdu.

Epic CEO’su Tim Sweeney, Apple’ın bu hamlesine adeta ateş püskürürken, “Apple’dan yine rekabet karşıtı olağanüstü bir hamle geldi. Apple gücünü pazarı yeniden şekillendirmek ve kazananla kaybedeni seçmek için kullanıyor” dedi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst