gittigidiyor

Apple İPhone Hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone6_34fl_3-color-spaced_homescreen-print.jpg
Apple her sene model yenileyen bir firma değil.
iPhone 3GS'ten beri her yıl ara model olarak "S" serisi telefonlar ile yoluna devam etti. Bu telefonlarda özellikle donanım ve yazılım anlamında farklılıklar olurken Apple tasarım konusunda değişikliğe gitmiyordu. Bu da kullanıcıların eski telefon kullanıyorlarmış hissiyatına kapılmalarını engelleyen müthiş bir pazarlama stratejisidir.
iPhone 6S ve 6S Plus'ın Ekran Boyutları Ne Olacak?

Japan Display'e 1,7 milyar dolarlık yatırım yaptığı belirtilen Apple'ın yeni panellerini burada üretmeye başladığı söylenmeye başladı ve bununla birlikte panellerin özellikleri de belirmeye başladı. Buna göre yeni nesil iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta ekran boyutu değişmeyecek ve şirket yoluna 4,7 ve 5,5 inç ekranlarla devam edecek.
iPhone 6S ve 6S Plus'ın Ekran Çözünürlükleri Ne Olacak?

Bu konuda kesin bir şey söylemek takdir edersiniz ki imkansız ama Apple tedarikçilerinden gelen bilgilere göre firma iPhone 6S'te 1080p, iPhone 6S Plus'ta ise geçtiğimiz günlerde JDI tarafından tanıtılan 2K çözünürlüğünde 1500:1 kontrast oranına sahip 500ppi değerinden fazla olan In-cell Touch Quad HD panelin bu telefonda kullanılacağı belirtilmekte.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
google-takvim-iphone-240615.jpg

Google Takvim uygulamasının iOS versiyonu için yayınlanan güncellemeyle birlikte kullanıcıların Google Drive’da sakladıkları dosyaları Google Takvim’deki etkinliklere iliştirmesi mümkün hâle geldi. Söz konusu özellik Android kullanıcılarıyla birkaç ay önce buluşmuştu.
Dokümanlar, PDF dosyaları, sunumlar, tablolar ve fotoğraflar iliştirme özelliği kapsamında desteklenen dosya türleri arasında yer alıyor. İliştirme işleminin tamamlanmasının ardından Google Takvim, söz konusu dosyanın diğer kişiler tarafından düzenlenip düzenlenemeyeceğini de kullanıcıya soruyor.
Yayınlanan son güncelleme Google Takvim’in iOS uygulamasına 7 günlük bir hafta görünümünü de getiriyor. Böylelikle kullanıcıların programlarına hızlı ama aynı zamanda detay da içeren bir bakış atmaları kolaylaşıyor. İnteraktif bildirimler, davetlilere e-posta gönderme seçeneği ve Google Haritalar üzerinden kaydedilen bir konumu kilit ekranı üzerinden açabilmek de Google Takvim iOS uygulamasına eklenen yenilikler arasında bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone Film Kamerasına Çeviren Cihaz: Cinematic Smartcase

Cinematic Smartcase yani üretim adıyla ise CS1, iPhone’un gelişmiş bir kamera yazılımından yararlanarak cihazı film kamerası haline getiriyor.



iphone-film-kamerasina-ceviren-cihaz-cinematic-smartcase.jpg
Applefirmasının geliştirmiş olduğu iPhonemodellerinde yer vermiş olduğu kamera yazılımı sayesinde yapılacak olan reklam ve film çekimlerin kullanılması, Son dönemlere baktığımızda oldukça popüler bir şekilde karşımıza çıkıyor.Romance in NYC filminin çekiminde beraberinde ise Bentley’in yeni reklam filmlerinde yer verilen iPhone 6 ve 6 Plus sayesinde oldukça kaliteli görüntüler ortaya çıkmış. Lumenati tarafından gelişim sürecine alınan kılıf, Bir sinema filminin çekimi sürecinde gerekli olan her şeyi üzerinde barındırıyor.


screenshot_1(205)%5B1%5D.jpg

Geliştirilen aksesuara yakından bakacak olursak tek tuş sayesinde çekim yapma, Beraberinde ise farklı lens seçenekleri kabzanın ön kısmına konumlandırılan kayıt düğmesi aynı zamanda iOS uygulamasıyla birlikte iPhone 6’yı tam donanım bir şekilde sinema kamerasına dönüştürüyor.
Henüz şuanda sadece kısıtlı sayıda olan aynı zamanda protip sürecinde kalan aksesuarın çok yakın bir zaman dilimi içerisindeKickStarter üzerinde destek için sermaya yatırımları bekleyecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bu iPhone 6, tam 3,5 milyon dolar!

iPhone 6 size ucuz geliyorsa, "cebinizi delecek" bu özel iPhone 6'ya mutlaka göz atın!


Click here to view the original image of 620x420px.
2015021015435740772.jpg

iPhone 6'nın pek ucuz olmadığı, ülkemizde bazı modellerinin fiyatının 3.000 TL'nin bile üzerinde olduğu bir gerçek. Ancak her şeye rağmen iPhone'un ucuz olduğunu düşünüyorsanız, size göre bir çözüm var.
Goldgenie'nin özel iPhone'u, yaklaşık 3.5 milyon dolarasatışa sunuluyor. 24 ayar altınla, kırmızı altınla veya platinle kaplı özel iPhone, Daily Star'ın haberine göre "geleneksel beyaz elmaslara" ve safir, zümrüt, yakut, topaz ve turmalin gibi çeşitli değerli taşlara sahip olabiliyor. Kullanıcılar, Apple logosunun Swarovski kristalleriyle kaplanmasını talep edebiliyorlar.

Click here to view the original image of 760x380px.


2015021015442377172.jpg
Firmanın "Limited Edition Gulf Elite" adı altında sattığı iPhone 6'lar ise arka taraflarında Bahreyn, Irak, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin armasını taşıyor.
Satılan lüks iPhone'lar, sahiplerine yukarıda gördüğünüz gibi meşe kaplı kutularda ulaştırılıyor.
Bu pahalı iPhone'larla ilgileniyorsanız, Goldgenie'nin web sitesine göz atabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple Stylus Kalem Patenti Aldı! Yeni iPhone'da Kalem Mi Olacak?



andronova-iphone-stylus-kalem.jpg

Apple Amerikan Patent ve Marka Ofisinden yeni bir patent onayı aldı. Apple, "Communicating stylus" yani iletişim kalemi olarak adlandırılan yeni patentiyle daha önce "stylus" kalemin gereksiz olduğu fikrinden vazgeçmiş görünüyor. Apple'in yeni nesil kalemi için aldığı patente göre, yazılan metnin aynı anda birden çok cihazda görüntülenebilmesi sağlanıyor. Bunun yanı sıra üç boyutlu ortam boşluğunda çizilmiş görüntülerin de bilgisayarlarda görüntülenmesine olanak sağlıyor. Kalem hareket ve pozisyonunu takip ederek, bu bilgileri kısa süreli olarak depoluyor ve depolanan veriler kalemin bağlı olduğu cihazlara aktarılabiliyor.
Apple_Communication_Stylus_patent.jpg

Apple, yeni patentine yönelik yaptığı açıklamada, kalemin sınıflardaki ders tahtalarında kullanılabileceğini ve gerçek zamanlı olarak yazılan veya çizilen verilerin aktarılabileceğini söylüyor.
Apple_stylus_patent.jpg

Samsung'un Note serisiyle kalemli "phablet" cihaz pazarında önderliği devam ederken, Apple'ın yeni iPhone 7 veya iPhone 6S Plus gibi bir modelini kalemli olarak çıkarıp pazardan pay almayı amaçladığı düşünülüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 6 Satışlarında Yeni Rekor

Geçtiğimiz ay tanıtılan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin satış performansına yönelik yeni veriler ortaya çıktı. Apple'ın yeni gözdeleri, ilk haftasonu satış rakamını ikiye katladı.

iphone6-4.jpg
Teknoloji gündeminin son 1 aydır damga vuran
iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satış performansına yönelik yeni veriler gelmeye başladı. Pazar araştırma şirketi Mixpanel'in verilerine göre başlangıçtan bu güne kadar 21 milyon adetiPhone 6 ve iPhone 6 Plus satıldı.
İki katından fazla artış

9 Eylül tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen ve 12 Eylül tarihinde ön siparişe açılan yeni cihazların başlangıç haftasında 10 milyon adet satıldığı Apple tarafından açıklanmıştı. Buna göre, aradan geçen sürede yeni modellerin satış rakamını iki katın üzerinde artırdığı söylenebilir.

iPhone 6'dan ikizine büyük fark
Toplam satış rakamının 17 milyonunun iPhone 6'ya 4 milyonunun da iPhone 6 Plus'a ait olduğu da verilen bilgiler arasında. Mixpanel'in verileri iki modelin satış performansının iPhone 6 lehine 4.25'de 1 olduğu yönünde. Bir başka değişle, yaklaşık her 4 adet iPhone 6 satışına karşılık 1 adetiPhone 6 Plus satılıyor.
iPhone 6 yüzde 5'i geçti
Şirketin diğer bir verisi ise tüm iOS cihazlar arasındaki iPhone 6 ve 6 Plus'ların payına yönelik. VerileriPhone 6'nin yüzde 5.85, iPhone 6 Plus'un ise yüzde 1.28 olduğunu gösteriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde yeni ikili daha büyük satışlara imza atabilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 6 Plus Ciddi Sorunlar Yaşıyor!

Son günlerde birden fazla kaynaktan gelen bilgiler 128GB iPhone 6 Plus modellerinde ciddi sıkıntıların baş gösterdiğini içeriyordu. Apple'dan gelen sızıntı ise bu durumu doğruluyor!


Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 580x330px ve 120KB.
iphone-6-iphone-6-plus-karsilastirma-sdn-promo.jpg
Son birkaç haftadır
farklı kaynaklardan gelen haberler, 128 GB iPhone 6 Plus modelini kullanan bazı kullanıcıların büyük sıkıntılar yaşadığını söylüyordu. Bilinmeyen sebeplerden ötürü phablet modeli kendi kendine donuyor ya da durmadan sistemi baştan başlatıyordu. Bugün Apple'dan geldiği tahmin edilen bir sızıntı sıkıntının sebebini ortaya çıkarttı.
iPhone 6 Plus'larda da kullanılan
TLC NAND flaş bellek tipinin bu sorunlara yol açtığı konuşulurken, hem Apple hem de sektörün içinden olduğunu söyleyen birkaç kaynak bu durumu onayladı. Söylenenlere göre Apple TLC NAND flaş belleklerde ciddi bir sorun olduğunu ve bu konuda hızlı birçözüm üretmeleri gerektiğini düşünüyormuş.
iPhone 6 da sıkıntı yaşıyor

Öte yandan farklı kaynaklar da 64 GB iPhone 6 modellerinin bazılarında da bu sıkıntıların baş gösterdiğini ve bu modellerde de aynı bellek tipinin kullanıldığını dile getiriyor!
Apple'ın şu aralar ne gibi bir çözüm üzerinde çalıştığı bilinmezken, direkt olarak şirketin içinden gelen bir sızıntı markanın
bu belleklerden vazgeçeceğini bildiriyor.
Hali hazırda bu sorunu yaşayan kullanıcıların telefonları ise ilk etapta değiştirilmek yerine yeni iOS güncellemesi ile çalışır hale getirilecekmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple’ın yeni akıllılarının ülkemizdeki ön sipariş tarihi belli oldu.
iphone-6s8.jpg
Sunduğu modeller ile teknolojiye yön veren ve pazarı hareketlendirmeyi başaran Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinlikte, yeni akıllı telefon modelleri olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini resmi olarak duyurdu.
iphone-6s-plus.jpg

Apple’ın yeni akıllıları 12 Eylül tarihinde başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 12 ülkede ön siparişe sunulmuştu. Üç gün gibi kısa bir sürede 13 milyon gibi rekor bir satışa imza atan Apple’ın yeni akıllıları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 16 Ekim tarihinde ülkemizde satışa sunulacaktı. Türkiye pazarındaki yerini alacak olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus akıllı telefonları için operatörlerin ön sipariş tarihleri belli oldu. Şu an için Turkcell ve Vodafone üzerinden satışa sunulacak yeni iPhone modelleri, 9 Ekim 2015 tarihinde ön siparişe sunulacak. Tarifeye ek olarak alınabilecek yeni iPhone modelleri için Avea operatörünün de bir açıklama yapması bekleniyor. Bir hayli yüksek fiyata sahip olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin ülkemizde peşin olarak satışa sunulacak fiyatlarına aşağıdan bakabilirsiniz.
iPhone 6S için belirlenen fiyatlar:



  • 16 GB iPhone 6s: 3099 TL
  • 64 GB iPhone 6s: 3499 TL
  • 128 GB iPhone 6s: 3899 TL

iPhone 6s Plus için belirlenen fiyatlar



  • 16 GB iPhone 6s Plus: 3499 TL
  • 64 GB iPhone 6s Plus: 3899 TL
  • 128 GB iPhone 6s Plus: 4299 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone_6_app_store-1411901112.jpg
Apple'ın 9 Eylül'de düzenlediği etkinlik ile tanıttığı iPhone 6 veiPhone 6 Plus, ilk olarak 19 Eylül'de Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer ilk parti ülkerinde, 26 Eylül Cuma günü ise ülkemizde dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede satışa sunuldu.

Her ne kadar Steve Jobs uzun yıllar boyunca 3.5 inç ekranın cep telefonu için ideal olduğunu ve tek el ile kullanımın son derece basit olduğu konusunda diretmiş olsa da, Steve Jobs'ın vefatının ardından Tim Cookyönetimindeki Apple, ekran boyunun yarım inç kadar sadece boydan arttırdı ve karşımıza 4 inç ekrana sahip iPhone 5 ailesi çıktı.
Yapılan bu değişiklik başlarda Apple severler tarafından büyük tepkiler almış olsa da kısa sürede 4 inç ekran da kabul gördü ve kullanıcılar iPhone 5 ve iPhone 5S'i kabullendiler. Üstelik 4 inç ekrana sahip iPhone 5'in tanıtımında telefonun hala tek el ile kullanıma uygun olduğu, ekranın yukarı doğru uzayan kısmına hala başparmak ile erişilebildiği belirtilmişti.


Orijinal boyutunu görüntülemek için buraya tıklayın 640x377px ve 78KB.
unnamed-640x377.png
Ancak Apple yavaş yavaş geride bıraktığımız ayın başında düzenlediği etkinlikte kendi felsefesine göre çok daha radikal bir karar aldı ve ekran boyutunu hem enden hem boydan büyüterek 4.7 inç ekrana sahipiPhone 6 ve 5.5 inç ekrana sahip iPhone 6 Plus'dan oluşan iPhone 6 ailesi ile karşımıza çıktı. Bu tanıtımda ise büyük ekranın avantajaları üzerinde duruldu. Ayrıca Apple her ne kadar etkinlikte bahsetmese de cihazın tek elle kullanımı için bir de erişilebilirlik modu hazırlamıştı ancak şu an çok başarılı bir bir özellik olduğu söylenemez.
Ekranların boyutu ile artan bir diğer şey ise ekran çözünürlükleri. 4.7 inç ekrana sahip iPhone 6 karşımıza750x1334 ekran çözünürlüğü ile çıkarken,iPhone 6 Plus'da bu değer 1920x1080. Artan çözürnürlüklerin olumlu yanları olsa da bir de madalyonun diğer yüzü var. Tasarım.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-5s-vs-iphone-6-plus-wi-fi-test-sdn.jpg
En gelişmiş Wi-Fi standardı olan​
802.11ac, 5 GHz bandını desteklemesi sebebiyle oldukça yüksek hızlara ulaşabilmemiz mümkün kılınmış durumda. Günümüzde bir çok Android cihazda karşılaştığımız bu standart iPhone 6 Plus'da da kullanılmaya başlandı.
Aradaki fark ne kadar?
Peki bu standart bizlere ne kadar bir fark sunuyor diye merak ediyorsanız, iClarified'in hazırladığı performans testini izlemenizde fayda var. Zira deyim yerindeyse 802.11ac'nin kullanıldığı iPhone 6 Plus,iPhone 5S'i yerle bir etti.
Apple'ında 9 Eylül'de düzenlediği etkinlikte Wi-Fi hızını önemle vurguladığı iPhone 6 Plus, gerçektende oldukça yüksek performanslara imza atabiliyor.
Yazımızın başında söylediğimiz gibi elbette bu standardı kullanan tek telefon iPhone 6 Plus değil. Piyasada bulunan bir çok akıllı telefon benzer düzeyde yüksek performanslara imza atabiliyor.
Yani bu videoda aslında sadece iPhone 5S ile iPhone 6 Plus'ın Wi-Fi performansı kıyaslanmıyor, 802.11n ile 802.11ac arasındaki performans farkı gözler önüne seriliyor.
Tabi şunu da eklemek lazım, bu düzeyde yüksek performanslara ulaşmak için modeminizin de bu standardıdesteklemesi gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 6 İçin En İyi Kılıflar

iPhone 6, başarılı bir cihaz olsa da, çok dayanıklı bir kasaya ve ekrana sahip değil. İşte iPhone 6'nın dayanıklılığını artırmak için kullanabileceğiniz ilginç kılıflar.

iphone-6-plus-1.jpg
Apple'ın son
iPhonemodeli iPhone 6, çok başarılı özellikler ve başarılı bir tasarım ile geliyor. Ancak, o kadar para harcadığımıziPhone 6, önde darbelere açık bombeli bir ekrana ve çok dayanıklı olmayan bir alüminyum kasaya sahip olmaması nedeniyle, önceki modellere göre, alacağı darbelerde daha kolay zarar görecek durumda.

"iPhone 6'nın Ekranını Kırdık!" başlıklı yazımızdan hatırlayacağınız gibi, özellikle ekranı darbelere açık olan iPhone 6, çok ciddi bir dayanıklılık sunmuyor.
Peki, iPhone 6'nın dayanıklılığını nasıl artıracağız? Bir telefonun dayanıklılığını artırmanın en iyi yolu, tabi ki kılıflardır. İşte iPhone 6'da kullanılabilecek başarılı ve ilginç kılıflar.
Gresso Titanyum Kılıflar

Gresso tarafından el işçiliğiyle geliştirilen Titanyum kılıflar, Dünya'nın en pahalı iPhone 6 kılıfları olarak tarihe geçmiş durumda. Şu anda Gresso T1 modeli 2 Bin Dolar fiyata sahip. Ayrıca 18 Ayar altın içeren T2 ve T3 modelleri ise 3 Bin Dolar fiyatla satışa sunuluyor. Tüm Dünya genelinde satılan Gresso kılıflar, özel siparişlerle alınabiliyor.
1-gresso-titanyum.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Chrome Artık iPhone 6 Uyumlu!

Popüler iOS uygulamaları yeni iPhone modellerine uygun olarak güncelleniyor. Google Chrome uygulaması iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın ekran büyüklüklerine uyumlu hale geldi.

chrome-intro-1406749042.jpg
Apple'ın yeni gözdeleriiPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a yönelik uygulama uyumluluğu giderek artıyor. iOS platformunun yerleşik tarayıcısı Safari'den sonra en çok rağbet gören tarayıcı olan Google Chrome yeni modellerin ekran büyüklüklerine uyumlu hale geldi.
Büyüyen ekranlara uyumlu
Google Chrome, 4.7 inç'lik iPhone 6'da ve 5.5 inç'lik iPhone 6 Plus'ta artık daha efektif şekilde kullanılabiliyor. Yeni modeller için sağlanan optimizasyon sayesinde web sitelerindeki yazılar yeni çözünürlüğe uygun bir şekilde görüntüleniyor ve genişleyen alanda daha fazla içerik yer alıyor.
chrome-iphone-6.jpg

Google Drive entegrasyonu
Yeni sürüm sadece iPhone 6 ve 6 Plus desteği getiremekle de kalmıyor. Google Drive entegrsasyonu sunanChrome tarayıcı ile artık dosya indirmek ve indirilen dosyaları doğrusan Google Drive içinde açmak mümkün. iOS için Google Chrome'u buradan indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
yeni-nesil-iphonelarda-depolama-kapasitesi-arttiriliyor-705x290.jpg
Günümüzün mobil dünyasında yetersiz seviyelerde kalan 16GB depolama alanı Apple tarafında tarihe karışıyor.
Bildiğiniz gibi Apple'ın telefon modeli olaniPhonelarda giriş seviyesindeki modelde 16GBdepolama alanı bulunur. Daha sonra 64GB ve 128GBkapasiteli versiyonları bulunan bu telefonlarda özellikle 16GB model kullanıcıları bu depolama alanından bir süre sonra şikayet ederler.

Bir kısmını sistemin kullanması, daha sonra ise indirilen uygulama ve oyunlar, çekilen fotoğraf ve videolar ile çok da uzun bir süre geçmeden dolan hafıza özellikle sistem güncellemeleri zamanında sıkıntı yaratır. Hatta bugün yayınlanan iOS 8.4 güncellemesinin istediği boş alan sebebiyle bazı kişiler iOS 8.4'e geçmekte zorlanabilir. Hele ki iOS 9'un isteyeceği tahmini 5GB boş yer kullanıcıları kara kara düşündürmekte.

iphone_6_6_plus_applecare_guide_temp_hero.jpg


Buradan hareketle söylentilere göre Apple bu sıkıntıyı artık kabul ederek MicroSD kart desteği yerine 16GB modelinden vazgeçerek bu sorunu çözecek. Tabii bu vazgeçme dediğimizde Apple'ın sadece 64GB ve 128GB modelleri olacağını düşünmeyin, 16GB modelini 32GB'a yükseltecek olan firma böylelikle büyük ihtimalle iPhone 6S modelinde 32GB/64GB/128GB modelleri ile karşımıza çıkacak.

Bu sonuçla hem artan video kapasiteleri, gelişen oyunların da artık daha fazla yer işgal etmesi gibi sebeplerden ötürü artık en uygun fiyatlı yeni iPhone modelleri 32GB olarak güncellenecek
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus, 9 Eylül tarihinde tanıtılabilir.
iphone-6s-ve-iphone-6s-plus-9-eylulde-tanitilacak-19316.jpg
Teknoloji dünyasının en çok kazanan firması Apple’ın yeni İPhone modelleri merakla bekleniyor. İphone 6S ve İphone 6S Plus model adları altında gelmesi beklenen cihazların duyuru tarihi de netleşmeye başladı.
Her yıl ili model akıllı telefona imza atan Cupertino merkezli teknoloji devi, bu yıl da iki farklı ekran boyutuna sahip İphone modelini kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlanıyor. Hakkında sayısız iddia ortaya atılan Apple’ın yeni akıllı telefonları İphone 6S ve İphone 6S Plus’ın çıkış tarihi hakkında oldukça iddialı bir açıklama geldi. Bu açıklama BuzzFeed’den John Paczkowski’ye ait.
Apple söz konusu olduğunda verdiği bilgilerin güvenirliği ile bilinen John Paczkowski, Apple’ın Eylül ayının dokuzunda bir etkinlik düzenleneceğini ve burada iki yeni İphone akıllı telefonu gün yüzüne çıkaracağını açıkladı. John Paczkowski, İPhone 6S ve İphone 6S Plus adlarına sahip olacak cihazların bazı özellikleri hakkında da bilgi verdi. İşte iddia edilen yeni nesil İphone özellikleri:



  • A9 işlemci
  • 2GB RAM
  • Geliştirilmiş 12-megapixel kamera
  • iPhone 6 ile benzer tasarım
  • Force Touch
  • Geliştirilmiş Touch ID
  • Gold, Rose Gold, Silver ve Space Gray renk seçenekleri
  • Apple, 2011 yılından bu yana hee yıl Eylül ayında yeni İphone akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkarıyor. Bu geleneği 2015 yılında da devam ettireceğiz belirtilen firmanın, bu yıl İphone 6S ve İphone 6S Plus dışında yeni bir İpad tablet ve merakla beklenen Apple TV cihazını da tüketicilerin beğenisine sunacağı tahmin ediliyor.
  • apple-event.png
  • 9 Eylülde yeni iPhone tanıtılabilir!

    Etkinliğin 9 Eylül tarihinde gerçekleşeceği iddia edilirken Apple'ın bu etkinlikte Force Touch ekranlı ve geliştirilmiş kameralı yeni iPhone'u, yeniiPad cihazlarını ve yeni Apple TV'yi tanıtacağı söylendi.
    İddia edilen tarihe yakından bakacak olursak, 9 Eylül 2014'te iPhone 6 veiPhone 6 Plus'ın tanıtılması, tam 1 yıl sonra aynı gün yeni iPhone'un tanıtılacağı iddialarını güçlendiriyor. Şimdiye kadar birçok iPhonemodelinin Eylül ayında tanıtılmış olması da yeni iPhone'u önümüzdeki ay görme şansımızı artırıyor.

    Yeni iPhone'un adı iPhone 6s mi?

    Apple'ın bu etkinlikte tanıtacağı yeni iPhone modelinin de iPhone 6solduğu söylendi. Bununla birlikte Apple'ın, yenilenmiş donanımı ve uygulama mağazasıyla yeni bir Apple TVtanıtacağı da iddia edildi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Popüler anlık mesajlaşma hizmeti veren WhatsApp, Web sürümünü iPhone kullanıcılarının da beğenisine sundu. Peki, iPhone'da WhatsApp Web nasıl kullanılır?

whatsapp-web.jpg
WhatsApp, bu yılın başlarında tarayıcı üzerinden kullanılabilen bir Web sürümü ile karşımıza çıkmıştı. WhatsApp Web adındaki bu hizmetiPhonekullanıcıları dışında başta Android ve Windows Phone olmak üzere tümplatformlarda hizmet veriyordu. Neredeyse 1 yıldır iPhone kullanıcıları bu hizmetten maalesef ki yararlanamıyordu.
WhatsApp Web sürümünü iPhone'da kullanmak için Jailbreak işlemi yapıp "WhatsApp Web Enabler" isimli Tweak'i yüklemek gerekiyordu. Bugün WhatsApp resmi olarak WhatsApp Web'in iPhone kullanıcılarına sunulduğunu açıkladı.iPhone için WhatsApp Web dağıtımı henüz bölgesel olarak dağıtıldığı için sizde aktif olmayabilir. Burada endişelenecek bir şey yok önümüzdeki günlerde bu özellik sizde de aktif olacaktır.
iPhone'da WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

iPhone'da WhatsApp uygulamasını açın. WhatsApp uygulamasının alt bölümünde yer alan ayarlar bölümüne tıklayın. Bu işlemi yaptıktan sonra PC'nizden WhatsApp Web sitesini açın. Daha sonra iPhone'da ayarlar bölümünde yer alan WhatsApp Web seçeneğine tıklayın ve PC ekranında bulunan QR kodu kamera yardımı ile okutun.
whatsapp-web-1439978106.jpg

Yukarıdaki işlemleri tamaladıktan sonra WhatsApp Web sürümünü kullanabilirsiniz. Eğer WhatsApp>Ayalarbölümünde WhatsApp Web seçeneği yoksa beklemeniz gerekiyor, bir kaç gün içerisinde bu bölüm aktif hale gelecektir
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPhone 7 Ne Zaman Çıkacak? Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu Mu?

Üretici firmanın çıkarmış olduğu en kaliteli telefon olacak ve piyasada iphone 7 fiyatı çok yüksek olacak.

iphone-7-ne-zaman-cikacak-turkiye-satis-fiyati-belli-oldu-mu.jpg
En büyük özelliklerinden biri wireless şarj aleti olacak gibi duruyor. Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki kuşak aynı tasarımı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 kuşağında olduğu gibi ince, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir bizi bekliyor.
Fakat eğer Apple bu prensibi terk edip bir tasarım değişikliğine giderse uzmanların beklentisi biraz daha kalın olacağı yönünde.
Yetkililer böylelikle yeni telefonlarda 2 GB ana bellek, tabletlerde ise 4 GB ana bellek olacağını söyledi. Örneğin ekran boyutu olarakiPhone 6'da 4.7 inç'i standart olarak piyasaya süren Apple'ın, iPhone 6 Plus'ta ekran boyutu ise rakipleriyle benzer büyüklükte yani 5.5 inçti.
iPhone 6s'te ise Apple'ın ekran boyutunun 4.7 inç yapacağı iddia ediliyor. İddialara göre Apple'ın en büyük sürprizlerinden biri ise iPhone 6 serisine yetişmeyen sürpriz bir özellik olacak.
Apple görünüşe göre şimdiki iPhone'larda kullanılan hücre içi (In-Cell) panellerle pek mutlu değil. Şirketin panel kenarlarında dokunmatik hassasiyeti ile mücadele ettiği söyleniyor.
iPhone'un yeni modeli 25 eylülde piyasaya çıkacak ancak model iPhone 6S mi Yoksa iPhone 7 mi henüz belli değil.
Resmi bir açıklama yapılmasa da yeni iPhone büyük olasılıkla iphone 7 ne zaman çıkacak .
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi iki büyüklükte piyasaya çıkacak
Peki Yeni iPhone özellikleri ne olacak? iPhone 6'dan farkı ne olacak?
Yeni iPhone'da tek tuş yerine parmak sensörü özelliği olması bekleniyor. Yeni iPhone'daki kameranın daha büyük çözünürlükte olması bekleniyor. Başka bir ipucu ise fotoğraflara 3D etkisi verilebileceği yönünde Başka bir ipucu ise fotoğraflara 3D etkisi verilebileceği yönünde Yine yeni modele Force Touch teknolojisi gelebilir. Force Touch teknolojisiyle ekrana ne kadar basarsanız o kadar algılıyor.
iOS'ta yenilikler Force Touch teknolojisi yeni özellikleri de tetikleyebilir. Yeni iPhone'da daha iyi bir işlemci olması bekleniyor. Yeni yazılım iOS 9 ile beraber çıkacak. Tayvanlı yetkililer ise teknoloji sitesi Techno Buffallo'ya yaptığı açıklamada Apple'ın yeni telefonlarında çift RAM kullanacağını ifade etti. Yetkililer böylelikle yeni telefonlarda 2 GB RAM, tabletlerde ise 4 GB RAM olacağını kaydetti.
iPhone 7 ile ilgili iddialar oldukça fazla
Örneğin ekran boyutu. iPhone 6'da 4.7 inç ekran boyutunu piyasaya süren Apple'ın, iPhone 6 Plus'ta ekran boyutu ise rakipleriyle bener büyüklükte yani 5.5 inçti. iPhone 6S'te ise Apple'ın ekran boyutunu 4.7 inç yapacağı iddia ediliyor.
İddialara göre Apple'ın en büyük sürprizlerinden biri ise iPhone 6 serisine yetişmeyen müthiş bir özellik olacak: Kablosuz şarj özelliği. iPhone 7'de Apple'ın wireless şarj özelliğini piyasaya süreceği düşünülüyor.
Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki jenerasyon aynı dizaynı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 jenerasyonunda olduğu gibi inci, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir iPhone 7 bizi bekliyor. Fakat eğer Apple bu prensibi terk edip bir tasarım değişikliğine giderse uzmanların beklentisi iPhone 7'nin biraz daha kalın olacağı yönünde. Merak edilen en önemli konu ise iPhone 7'de farklı bir materyal kullanılıp kullanılmayacağı. Özellikle iPhone'un akıllı saatte kullandığı fakat iPhone 6'larda kullanılmayan safir ekranın iPhone 7'ye adapte edilebileceği konuşuluyor. Bu iddiayı güçlendirebilecek olan gelişme ise Apple'ın Çin'deki üreticisi Foxconn'un safir ekran fabrikası kuracak olması. Bu iş için Foxconn'un yapacağı yatırım tutarı ise 2.6 milyar dolar. İkinci bir olasılık ise iPhone 7'lerde likit ****l kullanımı. Economic Daily News'ün iddiasına göre ise iPhone 7'lerdeki büyük sürpriz 3 boyutlu ekran olacak. gazete bu iddiasına dayanak olarak Apple'ın hammadde tedarikçisi TPK'nın çıplak gözle izlenebilen 3 boyutlu ekran üzerinde harıl harıl çalışmasını gösteriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kamera tarafında oldukça iddialı olan iPhone 6s'in yetenekleri her geçen gün ortaya çıkıyor. Yapılan bir testte iPhone 6s, Nikon D750 modelini geride bıraktı.

nikon.jpg
Apple’ın yeni iPhone 6s ve 6s Plus modelleri kamera özellikleri ile konuşulmaya devam ediyor. Yeni cihazların 4K video çekim özellikli kamerasının hünerleri de iPhone 6s yaygınlaştıkça ortaya çıkıyor. Daha önce çeşitli teknoloji siteleri ve editörler tarafından iPhone 6 ve iPhone 6s arasında sadece kamera güncellemesi nedeniyle bile yükseltme yapılabileceği,iPhone 6s’in kamerasının bir önceki nesline göre büyük iyileştirmeler içerdiği yönünde bilgiler paylaşılmıştı. Son değerlendirme ise profesyonel bir gözden geldi.
Profesyonel DSLR’den daha iyi video

Profesyonel fotoğraf sanatçısı
Lee Morris, günlük kullanıma yönelik gerçekleştirdiği video testlerinde, iPhone 6s’in profesyonel sınıf Nikon D750 DSLR cihazdan daha iyi video çektiğini tespit etti. Her iki cihazla ayrı ayrı çekimler yapan fotoğrafçı, kaydettiği video görüntülerini YouTube üzerinde paylaştı. Videolarda da görülebileceği üzere, iPhone 6S, Nikon D750’ye göre daha iyi parlaklık, zıtlık, doygunluk sunuyor ve renkleri daha doğru kullanıyor.

4.000 dolarlık cihaza karşı!

iPhone 6s, rakibine göre oldukça başarılı bir sonuç elde ederken bu başarıyı şaşırtıcı kılan ise Nikon D750’nin fiyatı ve üzerinde bulunan lens. Profesyonel makina Birleşik Devletler’de 2.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle satılıyor. Test çekimi sırasında üzerinde bulunan lens ise 2.8 diyafram açıklığına sahip ve bu aksesuarın fiyatı da yaklaşık 2000 dolar. Sonuçlara bakılırsa, iPhone 6s değeri toplam 4.000 doları bulan profesyonel birDSLR’den daha iyi sonuç vermiş görünüyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin Türkiye satışına Apple Store üzerinden başladı. Peki, iPhone 6s Türkiye fiyatı ne kadar?

iphone-6s-turkiye-teknosa.jpg
Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini 16 Ekim tarihinde Türkiye'de satışa sunacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra Apple erteleme kararı almış ve iPhone 6s modellerini 23 Ekim tarihinde satışa sunulacağı duyurmuştu. Beklenen gün geldi çattı ve iPhone 6s Türkiye satışı bugün resmen başladı.
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; altın, gümüş, uzay grisi ve yeni roze altın metalik renk seçenekleriyle Türkiye Apple Store’daki yerini aldı. Yüksekfiyatı ile oldukça ses getiren iPhone 6s modelleri bakalım ülkemizde ne kadar satacak
iphone-6s-turkiye-1445580832.JPG

iPhone 6s Türkiye fiyatı

Türkiye’de iPhone 6s 16 GB modeli için 3,099 TL, 64 GB modeli için 3,499TL ve 128 GB modeli için 3,899 TL satış fiyatıyla satışa sunuldu.
iPhone 6s Plus ise 16 GB modeli için 3,499 TL, 64 GB modeli için 3,899TL ve 128 GB modeli için 4,299 TL satış fiyatıyla satışa sunuldu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Fiziki klavyeye sahip iPhone 6k konsepti yayınlandı.

apple-ocg6.jpg

Akıllı telefon pazarında en çok tercih edilen modeller arasında yerini alan iPhone, farklı bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Bir tasarımcı tarafından tasarlanan iPhone 6k konsept görüntüleri yayınlandı.
iphone-6k.jpg

Tasarımcıların akıllı telefonlar için gerçekleştirdikleri tasarımlar teknoloji severler tarafından ilgi ile takip edilmekte. Bu tasarımlardan biride iPhone cihazı için gerçekleştirildi. Curved isimli bir tasarımcı QWERTY klavyeye sahip yeni iPhone 6k konseptini yayınladı. Geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan ve kızaklı fiziki QWERTY klavyesi ile beğeni kazanan BlackBerry Priv, tasarımcıların da dikkatini çekmiş görünüyor. Tasarımcı Curved, yeni iPhone tasarımını BlackBerry Priv modelinden esinlenerek gerçekleştirmiş.
apple-iphone-7-aka-6k-concept-.jpg

Tasarımcı Curved’in BlackBerry Priv’den ilham alarak tasarlayıp sunduğu iPhone 6K konsept’i daha önceki sunulan iPhone tasarımlarından oldukça farklı. iPhone 6 tasarımı üzerine kurulmuş kızaklı fiziki QWERTY klavyesi ile iPhone 6K konsepti’de oldukça ilgi gördü. Oldukça farklı bir fikir olarak karşımıza çıkan yeni iPhone konsepti, kızaklı fiziki klavyesi ile kullanımda da oldukça kolaylık sağlayabilir. Curved tarafından tasarlanan kızaklı fiziksel klavyeye sahip iPhone 6k konseptini siz nasıl buldunuz?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]4 inçlik iPhone'nun Çıkış Tarihi Netleşti[/h][h=2]Uzun bir süredir hakkında konuşulan ve çıkması beklenen iPhone 7c'nin çıkış tarihi netleşti.[/h]
4-inclik-iphone-nun-cikis-tarihi-netlesti.jpg
Daha önceki haberlerimizde bahsettiğimiz iPhone 7c için seri üretime geçilerek kullanıcılara kavuşturulması bekleniyor. Cihazın önümüzdeki bir kaç ay da çıkması planlanıyor.
4 inç ekrana sahip olan iPhone 7c hakkında son dönemde çok daha fazla söylenti çıkması başlandı. China Telecom tarafından düzenlenen etkinlikte Nisan ayında satışa sunulması beklendiği 4 inçlik iPhone, aldığımız son haberlere göre seri üretime geçiyor.
Aldığımız bilgilere göre Apple halihazırda zaten telefon için küçük ölçekli bir üretim gerçekleştiriyor. Fakat seri üretime ocak ayında başlanacak ve iPhone 7c, iPhone 5s'e benzeyecek. Ek bilgi olarak da cihaz 3 renkte satışa sunulacak.
iphone7c.jpg

Cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak 4 inç büyüklüğünde 1136x640 piksel çözünürlüğünde ekranı, Apple A9 işlemcisi ve 2GB RAM desteği ile fiyatına göre gayet uygun bir cihaz gibi görünüyor. İşletim sistemi iOS 9 ve 1650 mAh pil gücüne sahip olması bekleniyor.
Cihaz hakkında bilgiler geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst