gittigidiyor

Apple Magic Keyboard, Trackpad ve Mouse aksesuarlarını güncelledi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Apple sadece 21.5 inç ve 27.5 inç iMac bilgisayarlarını güncellemekle kalmadı, aynı zamanda klavye, izleme dörtgeni ve fare gibi bu bilgisayarların önemli aksesuarlarını da yeniledi.
Yeni aksesuarların en önemli değişikliği AA pille çalışmayı bırakıp, Lightning kablosuyla yeniden şarj edilebilen dahili pillere geçiş yapmış olmaları. Dahili pillerin her bir şarj ile yaklaşık bir ay kadar çalışabildiği tahmin ediliyor. Aynı zamanda sadece iki dakika süreyle bağlamayla dokuz saat boyunca çalışma imkanı da yeni Apple Magic Keyboard, Apple Magic Mouse 2 ve Apple Magic Trackpad 2’nin özellikleri arasında bulunuyor.
Apple Magic Trackpad 2
Pil değişiminin dışında, her bir aksesuarın tasarımında değişiklikler yapılmış. Bazılarında tasarım değişikliği daha fazla olacak şekilde gerçekleştirilmiş. En fazla değişiklik Magic Trackpad 2’de yapılmış gibi görünüyor. Yeni izleme dörtgeni düz bir metal taban ve beyaz renkli üst kısımdan oluşuyor, üst bölüm arkadan öne doğru eğim yapıyor. İzleme dörtgeninin yüzeyi de genişletilmiş, dikdörtgensel bir şekil kazandırılmış. Ayrıca izleme dörtgeni Force Touch desteğine de sahip, ve belki de en önemlisi istenilen her noktasına tıklanabiliyor. Yeni Apple Magic Trackpad 2’nin Türkiye satış fiyatı 499 TL olarak belirlendi.
Apple Magic Keyboard
Magic Keyboard klavye de selefinden dikkate değer derecede farklı görünüyor. Şimdi tek bir kalıp ve üstten alta doğru narin şekilde eğim yapan bir metalden ibaret. Eğer Magic Trackpad 2 de satın alırsanız, bu ikisi yan yana epey uyumlu şekilde duracaktır. Magic Keyboard’un tuşları biraz daha genişletilmiş, tuşlar arasındaki boşluk azaltılmış. Ancak tuşların yerleşiminde herhangi bir değişiklik yapılmamış. Fonksiyon tuşlarının boyutları değiştirilmiş, eskisi gibi küçük dikdörtgenler hâlinde değil, tam boyutlu kare tuşlar olarak geliyor. Yeni Apple Magic Keyboard’un tuşlarının eskisine göre daha sığ olduğu belirtiliyor. Apple Magic Keyboard klavyenin yeni versiyonunu 379 TL’den satıyor.
Apple Magic Mouse 2
Son olarak Apple, Magic Mouse 2 farede de çeşitli değişiklikler sunuyor. Eski versiyona bir hayli benzeyen bir görünüme sahip olsa da, ondan çok az farkla uzun olmayı başarıyor. En büyük değişiklik ise alt tarafta. Artık pil bölümünü kapatan ince ve çıkarılabilir plaka bulunmuyor. Ayrıca Apple farenin üstünde kaydığı rayları da yeniden tasarladığının altını çiziyor. Apple, yeni Magic Mouse 2 fareyi 279 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst