gittigidiyor

Apple OS X'a Güvenlik Yaması Geldi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Apple OS X'a Güvenlik Yaması Geldi[/h][h=2]iOS 9.3.5 versiyonunda tespit edilen güvenlik açıkları Mac için de kapatıldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
apple-os-x-a-guvenlik-yamasi-geldi.jpg
Apple tarafından geçtiğimiz günlerde sunulan iOS 9.3.5 güncellemesi ile birlikte güvenlik açlıklarının olduğu tespit edilirken, bu güvenlik açıklarının giderilmesi adına mobil sürümlerde güncelleme yayınlanmıştı. Yayınlanan bu güncelleme ile birlikte telefonlarda daha güvenli ve iyi bir işletim sistem yaratılırken, benzer bir güncelleme Apple OS X için de yapıldı.
Apple OS X’de Güncellendi
Apple OS X için yapılan bu açıklamanın ardından güvenlik güncellemesinin resmen sunulduğu da öğrenilirken, mac kullanıcıları cihazlarında yapacakları güncelleme ile birlikte bu güvenlik açığını kapatabilecek.
Hedef Safari!
Apple OS X’te tespit edilen güvenlik açıkları daha çok Safari internet tarayıcısında gerçekleşirken, yamanın büyük bir bölümü Safari için geliştirildi. Yama ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda tüm mac kullanıcılarına önemli bir çağrı yapılırken, güncellemenin mutlaka alınması gerektiği belirtildi.
Çekirdeğe Erişim Sağlanabiliyor!
Apple OS X için geliştirilen güncelleme cihazın çekirdeğine olan erişimi engelliyor. Bu bakımdan cihaz için çok kritik bir güvenlik açığı kapatılmış durumda ve bu nedenle de güncellemenin alınması bir anlamda zorunlu. Güncellemenin alınması sayesine cihazlar güvenil bir hale gelirken, doğrulama ya da bellek bozulması gibi pek çok sorunun da önüne geçmek bu sayede mümkün olabiliyor.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst