gittigidiyor

Apple tedarikçilerinin yüzünü güldürdü

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,986
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
Apple, 2020 yılına ait tedarik zinciri raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda firma, çalışanlarının faaliyetlerine yer verdi.

apple-tedarik-zinciri-calisanlarinin-yuzunu-guldurdu.jpg


Tüm dünyada baş gösteren tedarik sorunu nedeniyle büyük şirketler problemler yaşıyor. Ancak Apple, yayınladığı tedarik zinciri raporunda çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Apple, kendisinin ve tedarikçilerinin işçi haklarını iyileştirme, çevre koruma hedeflerini ilerletme, küresel sağlık krizine yanıt verme ve daha pek çok konuda ilerleme kaydettiğini özetleyen yıllık tedarikçi sorumluluğu raporunu yayınladı.

Apple tedarik zinciri çalışanlarına teşekkürlerini sundu​

Rapor, Apple‘ın tedarik zincirindeki ihlal raporlarını nasıl ele aldığından, şirketin tedarikçilerine geçen yıl boyunca zorlukların üstesinden gelmesine nasıl yardımcı olduğuna kadar ayrıntılı bilgiler içeriyor.

Şirketin operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sabih Khan, Apple çalışanlarına, iş ortaklarına ve tedarikçilerine geçen yıl boyunca gösterdikleri dayanıklılık için özel bir teşekkür sundu.

apple-tedarik-zinciri-calisanlarinin-yuzunu-guldurdu

Khan açıklamasında, “Ekiplerimize ve Apple tedarikçilerinin küresel ağını bir şükran mesajı vermek istiyorum. Birbirinizin sağlığına özen göstererek, her zorlukta yenilik yaparak ve teknolojiye hiç bu kadar güvenmediğimiz bir zamanda kullanıcılarımıza teknolojiyi sunmaya yardımcı olmak için bir örnek oluşturdunuz” ifadelerini kullandı.

Bunun yanında Apple, işçi ve insan haklarıyla ilgili olarak, 2008’den bu yana 215 milyondan fazla işçiye haklarının öğretildiğini ve düzenli tedarikçi değerlendirmelerinin bir parçası olarak 55 binden fazla tedarikçi çalışanı ile görüştüğünü söyledi. Firma ayrıca tedarik zincirinde zorla çalıştırma olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını belirtti.

Çevresel hedeflere odaklanan Apple, 2030 yılına kadar tamamen karbon nötr hedefine sadık kalmak için tedarikçilerle sıkı bir iş birliği içinde çalıştığını aktardı. Raporda 41 milyar galondan fazla su tasarrufu sağladığını vurgulayan Apple, buna ek olarak 2015‘ten beri 400 bin megatondan fazla atığı düzenli depolama alanlarına yönlendirdiğini vurguladı.

shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst