gittigidiyor

Apple ve Samsung, premium telefon satışlarına damga vurdu

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,986
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
2021'in ilk çeyreğini kapsayan küresel akıllı telefon pazarına ilişkin toptan satış gelir raporu yayınlandı, Apple ve Samsung'un payları dikkat çekti.

apple-ve-samsung-premium-telefon-satislarina-damga-vurdu.jpg


Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin küresel akıllı telefon pazarının tamamını baz alan toptan satış geliri raporlarını yayımladı. Gelirlerin yıllık %37 artışla 100 milyar ABD dolarını aştığı belirtilirken, Apple ve Samsung’un global pazarı domine etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Apple ve Samsung liderlik koltuğunu paylaştı​

Strategy Analytics’in raporlarına göre, toptan satış gelirlerinde Apple’ın yüzde 46, Samsung’un da yüzde 19 payı bulunuyor. Yılın ilk çeyreğini kapsayan tabloda toplam yüzde 65’lik pazar payının bu iki şirkete ait olduğu anlaşılıyor. Veriyi yorumlayan Strategy Analytics, Apple ve Samsung’un kendi alanlarındaki rakiplerine kıyasla açık ara lider konumda olduğunu belirtti.

apple samsung pazar payı

Diğer akıllı telefon üreticilerinin de global pazardaki payları açıklandı. Vivo, rakibi Huawei’yi yüzde 8’lik bir gelir payıyla geride bırakarak ilk kez üçüncü sıraya yerleşti. OPPO ve Xiaomi’nin, küresel akıllı telefon gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturduğu ifade edildi. Onları yüzde 3’lük pazar payıyla da Huawei takip etti.

Strategy Analytics, bu çeyrekte küresel akıllı telefon pazarının gelirlerinin yüzde 25’lik kısmının toptan satış fiyatı 900 doların üzerinde olan ultra üst düzey akıllı telefonlardan oluştuğunu açıkladı. Şu anda Apple ve Samsung bu segmentin neredeyse tamamına hakim. Vivo, 400 ile 499 dolar arasındaki fiyat aralığıyla ilk sırada yer alıyorken; OPPO, 191 ile 299 ABD doları aralığında telefonlarıyla rapordaki yerini alıyor.


shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst