gittigidiyor

Apple Watch hayat kurtardı...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Akıllı saati sayesinde kalp kalbinin olması gerektiğinden daha hızlı attığını fark eden kadın, ölümcül bir kalp krizinin eşiğinden döndü.


O günkü fiziksel aktivitesinin az olmasına rağmen kalp ritminin normalin çok üzerinde olduğunu anlayan kadın, eşini de arayarak doktoruna ulaştı. Yapılan müdahalenin ardından ölümcül bir kalp krizi geçirmeden sağlığına kavuşan kadın, her şeyin Apple Watch sayesinde olduğunu söyledi.


KALP HIZININ NORMALİN 2 KATINA ÇIKTIĞINI APPLE WATCH SAYESİNDE FARK ETTİ


ABD’nin Michigan eyaletinde yaşanan olayda Diane Feenstra, tesadüfen kontrol ettiği Apple Watch’ında kalp atış hızının normalin çok üzerinde; saniyede 169 vuruş şiddetinde seyrettiğini fark etti. Bu hız egzersiz sırasında bile garip olmakla beraber Feenstra, o gün yorucu hiçbir şey yapmamıştı.


O gün yaptığı en ağır aktivite 12 basamak merdiven çıkmak olan kadın, durumu anlayınca eşini aradı. Derhal doktoruna giden Feenstra’nın gün içinde kalp krizi geçirmiş olduğu anlaşıldı. Eğer müdahale edilmeseydi ikinci, ve muhtemelen ciddi sonuçlar doğuracak bir kalp krizi daha gelebilirdi.


Acil serviste yapılan müdahale sırasında atar damarı tıkandığı anlaşılan kadın, gün içinde sol ayağında şişme ve sol elinde ağrı hissettiğini söyledi. Kanını sulandırmak amacıyla aspirin verilerek kalp doktoruna yönlendirilen kadın, “Saatle kalp hızınızı kontrol etmek çok kolay bir şey. Sabah hiçbir şey yapmamıştım. Kim bilir, ölümcül sonuçları olabilecek ikinci bir kalp krizi geçirebilirdim.” İfadelerini kullandı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst