gittigidiyor

Apple Watch'a Windows 95 Yükledi!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hqdefault.jpg

Yenilerle eskileri yad etme! Yazılım uzmanı Nick Lee, Apple'ın akıllı saatine Windows 95 yükledi. Peki Microsoft'un işletim sistemiyle çalışan Apple Watch nasıl oldu?


apple-watch-windows-95.jpg
Günümüzde,akıllı telefonlar, akıllı saatler, fiber internet ve çok daha fazla teknolojiyle hayatımızı yaşıyoruz ve bugünlere gelirken nasıl yollardan geçtiğimizi çoktan unuttuk. Ancak bazıları var ki, yeni teknolojilerle eskileri yâd ediyor, akıllı saatlere “bak sen yokken bunlar vardı” diyorlar.
Bir ilk değil

Nick Lee isimli bir geliştirici, günümüzün akıllı saati Apple Watch’a Microsoft’un efsane Windows 95 sistemini yükledi ve bunu YouTube’da yayınladı. Neowin’in haberine göre Nick Lee, Apple Watch içerisine bir yazılım yükleme işini ilk kez yapmıyor. Bir süre önce de söz konusu akıllı saat içerisinde Mac OS 7.5.5 sürümünü yüklemiş.
25 kat daha hızlı

Videoda görüldüğü üzere, işletim sistemi saat üzerinde çalışabilmeyi başarıyor. Nick Lee ayrıca Başlat menüsünü açıp bir program başlatabiliyor. Apple Watch’un 520 MHz gücündeki işlemcisinin Windows 95 yüklemek için gereken minimum işlemciden 25 kat daha hızlı olduğuna da dikkat çeken Lee, “Sonuç olarak, Apple Watch’un bu en eski ve efsaneleşmiş işletim sistemlerinden olan Windows 95’i çalıştırabileceğine güvenim tamdı.” şeklinde bir ifadede bulunuyor.
windows-95.jpg

Bunu nasıl yaptığına da değinen Lee, WatchKit uygulaması ile bazı dosyaların yamalanmasının mümkün olduğunu, daha sonra da kullanıcınınisteğine bağlı kodları buraya yerleştirebileceğini ifade ediyor. Ancak Lee’ye göre olay kontrole geldiğinde Apple çok kısıtlayıcı oluyor.
Bir saat sürdü!

Sistemin sanal olarak da kurulmadığını söyleyen Lee, Windows 95’in Apple Watch üzerinde boot etmesinin bir saat aldığını söylüyor
maxresdefault.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst