gittigidiyor

Apple’dan Çin’e indirilen balyoz darbesi!

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
[h=1]Apple’dan Çin’e indirilen balyoz darbesi![/h]
[FONT=&quot]1 gün önce eklendi[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
  • 8,069KEZ OKUNDU
    [*=right]2

[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Geçen yıldan beri devam eden ABD hükümeti başta olmak üzere, dev şirketler ve Çin sürtüşmesi 2020 yılında farklı bir noktaya evrilmeye başladı. Geçen günlerde Çin merkezli TikTok için atılan adımların ardında yer alan ABD’den yeni hamleler geliyor. Apple, Çin’deki App Store uygulamaları noktasında aldığı kararla dikkat çekiyor.
Apple Watch Series 6 özelliği sızdırıldı[FONT=&quot]Tayvan merkezli bir web sitesi, iOS 14 kaynak kodlarında Apple Watch Series 6 modelinin kandaki oksijen miktarını ölçeceğini tespit etti.
[/FONT]

[h=2]Silinen Çin’deki App Store uygulamaları [/h]Araştırma şirketi Qimai’nin paylaştığı yeni verilere göre Apple, cumartesi günü(bugün) itibarıyla Çin’deki App Store’dan 29 bin 800 uygulamayı lisans numaralarının bildirmemesi gerekçesiyle kaldırdı.
Teknoloji devi Apple, çok değil daha bu yılın başlarında lisanssız olan uygulamalara yönelik adımlar atacağını duyurmuştu. App Store’dan kaldırmaya kadar gidecek olan bu durumdan en çok etkilenen de Çin oldu. Apple bu kararın ardından mobil uygulamaların kaldırılmaması için şirketlerin lisans numaralarını 31 Temmuz’a kadar göndermek için vakit vermişti.
31 Temmuz 2020 tarihinin geçmesiyle birlikte lisans numaralarını Apple’a yönlendirilmeyen 29 bin 800 uygulama App Store üzerinden kaldırıldı. Milyonlarca uygulamaya merkez olan Çin’in bu kaldırmalardan olumsuz etkilendiğini söylemek mümkün. Çin’deki App Store’dan kaldırılan 29 bin 800 uygulamanın yaklaşık 26 bininin mobil oyun olduğu aktarılıyor.
Kaldırılan mobil oyunlara bakıldığında aralarında tanıdık şirketler de yer alıyor. Zynga ve Supercell gibi sektörün dev isimlerine ait oyunların da etkilendiği bu kaldırma operasyonunda Sensor Tower’ın aktardığı gibi Apple pek çok uygulamayı App Store’dan kaldırmış oldu. Bunların yanında App Store’da yer alan 100 Çin merkezli mobil uygulamanın 97’sinin lisansı olduğunun altı çiziliyor.


App StoreApplesilinen app storesilinen app store oyunlarısilinen app store uygulamalarıSilinen Çin'deki App Store uygulamaları

[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
5867b3a54f5a094993b6e7e01fb7872c

[FONT=&quot][FONT=&quot]yazar
Nilay Kamu[/FONT]Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölüm ikinciliği mezunu, üniversite yıllarından beri de bilim ve teknoloji alanına ilgi duyan bir gazeteci. Birçok mecrada görev alıp haber düzenleyen editör, yazdığı yazılar ve haberler ile tecrübe kazanıp, ilerleyen yıllarda çok daha iyi yerlere gelmek istiyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

[/FONT]
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst