gittigidiyor

Artan kasko fiyatları tüketici tercihlerini etkiledi

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ülkemizde enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, araç değerlerindeki ve araçların hasar maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle kasko fiyatlarında yüzde 100’ü aşan artışlar görüldü.
Hal böyle olunca araç sahiplerinin bir kısmı kasko teminatını değiştirme yöntemine giderken bir kısmı da kasko yaptırmaktan vazgeçmeye başladı.
[IMG alt="<p style=line-height: 100%; margin-bottom: 0cm;><span style=background: #ffffff;>2. el araç ilan platformu arabam.com</span><span style=background: #ffffff;>, </span><span style=color: #000000;>Türkiye’de otomobil sahiplerinin araç kaskoları ile ilgili düşüncelerini ve davranışlarını araştırdı.</span></p>
<p style=line-height: 100%; margin-bottom: 0cm;><span style=color: #000000;><strong>Kasım ayında 907 kişinin dahil olmasıyla</strong></span><span style=color: #000000;> gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 52,5’i kasko yaptırmayacağını söylerken, yüzde 47,5’i kasko yaptıracağını söylüyor. Üstelik katılımcıların yüzde 71,9’u güncel kasko fiyatlarından haberi olmadığını belirtiyor.</span></p>"]https://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2022/11/10/114706812-screenshot1.jpg[/IMG]
2. el araç ilan platformu arabam.com, Türkiye’de otomobil sahiplerinin araç kaskoları ile ilgili düşüncelerini ve davranışlarını araştırdı.
Kasım ayında 907 kişinin dahil olmasıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 52,5’i kasko yaptırmayacağını söylerken, yüzde 47,5’i kasko yaptıracağını söylüyor. Üstelik katılımcıların yüzde 71,9’u güncel kasko fiyatlarından haberi olmadığını belirtiyor.
<p>Kasko yaptırmayı düşünmeyen araştırma katılımcılarına bunun sebepleri sorulduğunda yanıtlayıcıların yüzde 65,4’ü <strong>kasko maliyetleri arttığı</strong> için, yüzde 18,4’ü <strong>trafik sigortasının yeterli olacağını düşündüğü</strong> için, yüzde 16,2’si ise <strong>trafikte kendisine güvendiği için kasko yaptırmayacağını</strong> söylüyor.</p>

Kasko yaptırmayı düşünmeyen araştırma katılımcılarına bunun sebepleri sorulduğunda yanıtlayıcıların yüzde 65,4’ü kasko maliyetleri arttığı için, yüzde 18,4’ü trafik sigortasının yeterli olacağını düşündüğü için, yüzde 16,2’si ise trafikte kendisine güvendiği için kasko yaptırmayacağını söylüyor.
[IMG alt="<p>Kasko yaptırmayı düşünen katılımcılar ise yüzde 46,1 oranı ile en çok tam/full kasko kapsamını tercih ediyor.</p>
<p>Genel kaskoyu tercih edenlerin oranı yüzde 30,6 ve genişletilmiş kasko tercih edenlerin oranı yüzde 17,1. Dar/mini kasko (sınırlandırılmış teminatlı kasko) tercih edenlerin oranı ise yüzde 6,2’de kalıyor.</p>
<p>arabam.com’un geçtiğimiz ocak ayında yine kasko tercihleri ile ilgili gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre ise katılımcıların yüzde 60,9’u kasko yaptıracağını ve yüzde 39,1’i kasko yaptırmayacağını belirtmişti.</p>"]https://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2022/11/10/115113153-screenshot2.jpg[/IMG]
Kasko yaptırmayı düşünen katılımcılar ise yüzde 46,1 oranı ile en çok tam/full kasko kapsamını tercih ediyor.
Genel kaskoyu tercih edenlerin oranı yüzde 30,6 ve genişletilmiş kasko tercih edenlerin oranı yüzde 17,1. Dar/mini kasko (sınırlandırılmış teminatlı kasko) tercih edenlerin oranı ise yüzde 6,2’de kalıyor.
arabam.com’un geçtiğimiz ocak ayında yine kasko tercihleri ile ilgili gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre ise katılımcıların yüzde 60,9’u kasko yaptıracağını ve yüzde 39,1’i kasko yaptırmayacağını belirtmişti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst