gittigidiyor

ASUS Tablet ve Telefonlara Format Nasıl Atılır (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


ASUS Tablet ve Telefonlara Nasıl Format Atılır?
Asus teknolojik markalar arasında en iyilerindendir, bu sebeple en çok tercih edilen bu markanın da bu çağımızda telefondan sonra en çok kullanılan tabletleri var. Tabi ki her markanın kendine özel modelleri de var. Ama yazılım açısından baktığımızda hepsinin yazılım modeli hemen hemen hepsi android yazılıma sahip. Asus tabletler donanım ve yazılım olarak güçlü olsalar da zaman zaman format atılmasına ihtiyaç duyulabiliyor.

Genel olarak android tabletlerde en çok karşılaşılan sorunlardan biri format atmadır. Çünkü bazen tabletin hafızası dolabiliyor, virüs bulaşabiliyor, aşırı yüklemeden kasma yapabiliyor veya şifreyi unutabiliyoruz. ASUS tablete ve telefona format nasıl atılır? Diye düşündüğümüzde ise bunun çok basit iki yolu vardır. Birincisi tablet açık iken yapılan format bu çok basit bir yoldur ve en çok tercih edilen yollardan biridir.

ASUS Tablet ve Telefonları formatlamadan önce yapılması gerekenler;1-Telefonunuzun yada tabletinizin şarz seviyesini en az %30 e kadar doldurun.
2- Telefonunuzun yada tabletinizin rehber, müzik, fotoğraf gibi önemli şeyleri yedekleyin.
3- Her ihtimale karşı telefonunuzun imei numarasını bir yere not edin.

1.Yöntem
İlk önce tabletin ayarlar menüsüne girilir sonra yedekle ve sıfırla başlığından girip içerisindeki fabrika ayarlarına dön seçeneği tıklanır daha sonra ki yönlendirmede ise cihazı sıfırla ve her şeyi sil dedikten sonra cihaz kapanır ve yeniden başlatılır bu süreçte tablet sıfırlanır. Yani kısaca tarif etmek gerekirse; ayarlar, yedekleve sıfırla, fabrika ayarlarına dön, cihazı sıfırla ve her şeyi sil.

2.Yöntem
İkinci olarak eğer tabletinizin şifresini unuttuysanız. Tabletin açma - kapama ve güç tuşunu kullanmanız yeterli olacaktır. Bunun içinde şu şekilde yapılabilir. Tabletin ses açma tuşuna basılıtutarak güç tuşuna basılı tutup tablet açılına kadar biraz bekleyin. Sonra ekrana yazı gelecek ve Yazılar geldikten sonra ses kısma tuşu ile yazıları seçebilirsiniz. Ses kısma tuşuna basarak “Wipte data/factory” yazısının üzerine geliniz ve güç tuşu ile seçiniz.

Sonra Yine bir sürü liste şeklinde yazı gelecek karşınıza yine ses kısma tuşu ile “yes, delete……” seçeneğinin üzerine geliniz ve güç tuşu ile seçiniz. İşleminiz tamamlanmıştır artık sadece beklemeniz gerekecek çünkü tabletiniz bu işlemlerden sonra kapanıp açılacak bu biraz uzun sürebilir. Ek olarak ise eğer format atma işleminde kullanılan ses açma tuşu işe yaramaz ise o zaman ses kısma tuşunu kullanmanız gerekir.



ASUS Tablet ve Telefonlara Format Nasıl Atılır (Resimli Anlatım)





 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst