gittigidiyor

ASUS Yeni GTX 950 Kartını Tanıttı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Teknoloji konusunda önde gelen firmalardan olan ASUS, NVIDIA'nın GTX 950 yongasının güç tüketim seviyesini düşürdü. İşte Asus'un yeni kartı...


asus_geforce_gtx_950_lp_678_678x452.jpg
ASUS, sessiz sedasız yeni grafik kartı modelini piyasaya sürdü.NVIDIA’nın GTX 950 grafik yongasını kullanan Asus, bu grafik kartında güç tüketimikonusunda çok kullanışlı bir özellik sunuyor, o da grafik kartının gücünün sadece PCI Express yoluyla karşılanacak olması. Yani grafik kartına PSU’dan kablo takmanıza gerek kalmayacak. Bu da hem kablo yönetimi hem de kullanım kolaylığı açısından çok iyi görünüyor.
Aynı performans, düşük tüketim

Daha düşük TDP değeri sunan Asus GTX950-2G modeli, buna rağmen bir GeForce GTX 950’den beklenebilecek her şeyi yerine getiriyor. 6 pin PCIe güç kablosugerektirmediği için temel bilgisayarlarda da yükseltme amaçlı rahatlıkla kullanılabilecek olan Asus’un yeni kartı, GTX 950 ile aynı hız değerlerini sunabiliyor.
Bu 75 Watt’lık grafik kartı, piyasa için gerçekten önemli. Özellikle temel seviyedeki bilgisayarlarını geliştirmek isteyenler, yeni bir PSU almadan dahi bunu gerçekleştirebilirler. NVIDIA, yıllar önce Maxwell mimarisini tasarladığında, üzerinde en çok durduğu konu güç tüketimi olmuştu. Bunun sonucunda da Maxwellmimarisiyle piyasaya sürülen ilk yonga olan GM107, en güçlü sistemlerde dahi 60W değerini geçmemişti (örn. GTX 750 Ti). Söz konusu yonga bu sayede dizüstü bilgisayarlarda üreticiler tarafından rahatlıkla ve sıklıkla tercih edildi. Ayrıca çoğu GTX 750 Ti modeli fazladan güç kablosuna ihtiyaç duymuyordu çünkü anakartlarınPCIe x16 slotu 75W değerine kadar güç sağlayabiliyordu.
GeForce GTX 950 video grafik kartı, normalde 120W’lık bir TDP değerine sahip ve bu yüzden ek bir güç kablosu gerektiriyordu. Asus, TDP değerini 75W seviyesine düşürerek NVIDIA’nın bu grafik kartını kullanmak isteyenleri kablo fazlalığından kurtardı ve sistemlerini yükseltmek isteyentemel bilgisayar kullanıcılarına da çok iyi bir seçenek sunmuş oldu.
asus_geforce_gtx_950_lp_575px.jpg

ASUS GTX950-2G Özellikleri

- 2 GB GDDR5 hafıza kapasitesi (Fabrika çıkışı 6,6 Gbps saat hızında)
- Alüminyum ısı borusu ile çift slot fan soğutma sistemi
- 1 adet DVI bağlantısı
- 1 adet HDMI 2.0 portu
- 1 adet DisplayPort çıkışı
- 128 bit GGDR5 hafıza arayüzü
-1051 MHz saat hızı (OC moduyla 1128 MHz değerine kadar çıkabilir)

Anandtech’in haberine göre, bu kart şu anda ASUS’un sitesinde listelenmiş olsa da, herhangi bir yerde satışa sunulmuş değil. Mini-GTX 950 2G modelini de listelemiş olan ASUS, bu modeli de mini-ITX formunda üretiyor. Yine abisi gibi 75W değerine kadar güç tüketiyor ve fazladan güç kablosuna ihtiyaç duymuyor. Asus GTX 950 2G modelinin yurt dışında 159 dolar seviyesinden piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst