gittigidiyor

Atari, 30 yıl sonra, ikonik Atari 2600 konsolu için oyun duyurdu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
3469.jpg



Atari, 30 yıllık sessizliğin ardından ortaya çıkarak, Atari 2600 konsolu için yeni bir oyun yayınladı. Mr. Run and Jump isimli oyun gerçekten de bir Atari kartuşu üzerinde geliyor. O eski güzel günlere özlemimiz gerçekten de bir anda artıveriyor.
Mr. Run and Jump, otuz yılı aşkın bir süredir duyurulan ilk yeni Atari 2600 oyunu oldu ve doğal olarak herkesi şaşırttı.
Kartuş için ön siparişler 31 Temmuz tarihinde 59,99 dolar fiyatıyla başlayacak. Mevcut tam paket, yalnızca Atari 2600 kartuşunun kendisini değil, aynı zamanda orijinal bir koleksiyoncu kutusunu ve günümüzdeki oyunlarda artık kaybolmuş tam oyun kılavuzunu içeriyor.
Mr. Run and Jump, eski tarz platform aksiyonunu çarpıcı modern yetenekle bir araya getiren, şu anda indie alanında çıkacak en heyecan verici oyunlardan biri. Oyunun tam versiyonu PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch ve PC için geliştirilme aşamasında bulunuyor. Ancak, Atari'nin en yaygın konsolunda deneyimlenecek sürüm bu olmayacak.
Beklenilebileceği gibi, Mr. Run and Jump'ın Atari 2600 sürümü, en iyi oyun konsollarına yakında sunulacak modern sürüme hiç benzemiyor. 1990'dan beri platform için resmi olarak yayınlanan ilk oyunda tehlikelerle dolu 80 parlak renkli ekrandan geçmeniz gerekecek. Her biri eğlenceli bir şekilde ilkel olsa da vizyona tamamen sadık kalıyor. Tüm ayrıntılar ve ön sipariş bilgileri Atari'nin web sitesinde yer alıyor.

Atari 2600 efsanesi​

Atari 2600'ün şimdiye kadar yapılmış en iyi retro konsollardan biri olduğu kolaylıkla söylenebilir. İlk olarak 1977'de tanıtılan konsol, o zamanlar oyun salonlarında olanlara göre daha doğru oyunlar vaadi vermesinin yanı sıra ikonik damarlı ahşap panel tasarımı ve renkli görüntüsü sayesinde hızla popüler bir konuma yerleşti. Activision gibi ilk üçüncü taraf yayıncıların işlerine başladıkları platform, değiştirilebilir kartuşları ve lisanslı oyunları yaygınlaştıran ilk video oyun konsoluydu.
Atari'nin popülarliği 1980'lerde 5200 ve 7800 olarak adlandırılan iki ev konsolu ile devam etti. Ancak, 1983'teki video oyunu çöküşü, piyasadaki sistem fazlasının sürdürülebilir olmadığı anlamına geldiğinden dolayı, pazar hakimiyeti çok kısa ömürlü kaldı. Şirket asla eski görkemini geri kazanamayacaktı ve 1980'lerin ortalarında, Nintendo ve Sega, muazzam başarı gösteren Nintendo Entertainment System ve Genesis ile günümüzde halen hatırlanan büyük rakipler olarak konsol alanına adım attılar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst