gittigidiyor

Atatürkün inancı

sgater

Uzman Paylaşımcı
Aktif Üye
Başkomutanlık meydan savaşına on beş yirmi gün vardı.Ankara'dan otomobille usulca çıkmış Akşehire gelmiştik.Bakıyordum,Mustafa Kemal Paşa durmadan sigara içiyor; gülen gözleri bir noktaya dikili susuyordu.

Ne konuştu,ne birşey istedi ne arabanın lastiğinin kontrolü için durduğunun farkındaydı...

Akşehir'e girdiğimiz zaman birden silkindi, elindeki sigarayı otomobilden fırlatıp bana sordu:

-Saat kaç?

Oysa saat bileğindeydi...Söyledim.

-iyi dedi.Demek üç buçuk saatten beri kuruyormuşum.

-Kurduğunuz nedir Paşam? Anlayamadım!

Hiç, mühim değil

-Paşam yol boyu konuşmadınız,hasta falan olmayasınız?

Gülümseyen yüzünü yine bana çevirdi.Mustafa Kemal Paşa'da seyrek rastlanır bir mutlu ışıltı yüzünü dondurmuştu...Sağ elle dizimi tuttu:

-Göreceksin çok büyük şeyler olacak!.. İnanılmaz savaş vereceğiz bu topraklarda... Her zaman söylerim ben askerliğin yalnız sanat yönünü severim, yaratıcılığa açık yanını!... Askerlik sanatının ustaları, yeni bir savaş mimarisi karşısında hem düşünecekler hem mest olacaklardır!.. Son üç saatte yepyeni bir tablo meydana getirdim.Onu seyredenlerden alacakları çok dersler olduğuna inanıyorum.

VE İŞTE SALİH, ŞİMDİ DÜŞMANIN İŞİ BİTTİ!..

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.