gittigidiyor

ATV'ler yuvalama alanına daldı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Sorgun Mahallesi Boğaz mevkisinde caretta yavrulama alanı olması nedeniyle ATV ve benzeri araçların giriş çıkışının yasak olduğu bölgede, ATV’lerle gelen 2 kişi, caretta caretta yuvalarını korumak isteyen DEKAFOK gönüllüsüne çarparak yaralanmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre DEKAFOK caretta gözlem evinin de bulunduğu bölgeye saat 23.00 sıralarında 2 ATV geldi. ATV’lerin çıkmamış yavru yuvalarının bulunduğu bölgeye gitmek istemesi üzerine bölgede kız arkadaşı İspanyol Gloria Giraldo ile birlikte nöbet tutan DEKAFOK gönüllüsü Avusturyalı Stefan Feuchtinger ATV sürücülerini uyarmak istedi. Stefan Feuchtinger’i dikkate almayan ATV’ler Feuchtinger’e çarparak ayağının üzerinden geçtikten sonra caretta caretta yuvalarını da ezdi. DEKAFOK Başkanı Seher Akyol’un durmaları için yaptığı uyarıyı da dikkate almayan ATV sürücüleri hızla olay yerinden uzaklaştı.

Olayın ardından Jandarmaya haber verilirken, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakoluna bağlı ekipler tarafından ATV sürücülerinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ayağından ve kolundan yaralandığı belirlenen Avusturyalı Stefan Feuchtinger olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

16 YAVRUNUN ÖLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ​

DEKAFOK gönüllüsü Avusturyalı Stefan Feuchtinger ile birlikte gözlem evinde ve bölgede nöbet tuttuklarını belirten DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, 2 ATV’nin caretta caretta yuvalarının bulunduğu sahile girdiğini gördüklerini belirterek, “Önce birinci yuvanın üstünden geçti durdurmaya çalıştık. Durmayınca ikinci yuvaya yöneldi. O arada biz ATV’mize atlayıp peşlerinden gittik. Peşlerinden gidince ikinci yuvanın üzerinden geçtiklerini gördük, yavrular çıkış yapmıştı artık. ATV’leri durdurup sahilden çıkmalarını istedik. Hiçbir cevap vermeden yanımdaki gönüllünün üzerinden geçti ATV’si ile sonra bizde hemen jandarmaya haber verdik, ambulansa haber verdik çünkü gönüllümüzün ayağında sıkıntı vardı, yürüyemiyor” diye konuştu.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst