gittigidiyor

''başbakan 'çok tutuklama' istedi''

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Ali Fuat Yılmazer bombalıyor: "Başbakan, ‘Tutuklanan çok olsun' talimatı verdi".

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Samanyolu Haber TV’de yayınlanan Gündem Özel programında konuştu.

Zaman'ın haberne göre Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevaplayan emekli istihbaratçı Yılmazer, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Ergenekon davasını sulandırdığını ileri sürdü. Başbakan’ın askere başka sivillere başka konuştuğunu iddia eden Yılmazer şunları söyledi:

“Ergenekon sürecinde biz canla başla çalışırken, Başbakan’a yakın insanlar ‘askere topuk selamı çaktırıyoruz’ sözlerini söylüyordu. Ben bunlara hep müdahale etmişimdir. ‘Bizim derdimiz kimseye topuk selamı çaktırmak, bunları etrafa söylemek değil.’ diye.. Hem bunları duyuyorsunuz, bunlar size fatura ediliyor hem de öbür taraftan askerlerle bir araya geldiği zaman Sayın Başbakan, diyor ki; ‘Bunları Cemaat yapıyor, bizim bir dahlimiz yok, bunlara söz geçiremiyorum.”

Daha önce söylediği “Başbuğ’un tutuklanmasını Başbakan istedi.” sözüyle gündeme oturan Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon davasında tutuklamaların çok olmasını da yine Başbakan Erdoğan’ın talep ettiğini dile getirdi.

Yılmazer, “Operasyon öncesi listeleri Başbakan’a götürdüğümüzde, her zaman ‘Aman tutuklanan çok olsun.’ diye talimatı olmuştur bana. Ben hep Bu bizim müdahil olabileceğimiz bir şey değil.’ dedim. Başbakan’a sormadan hiçbir şey yapmadım. Ne paralel yapısı? Niye bugün paralel yapı birilerinin aklına geldi?” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ali Fuat Yılmazer hakkında kendisiyle ilgili açıklamaları sebebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Yılmazer konuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Üslubumu korudum, karartılmaya çalışılan bazı gerçekler üzerinde durdum. Başbakan hem hakaretamiz hem tehditkâr bir üslupla karşılık verdi. Bunun üzerine ben de bir suç duyurusunda bulundum. Benimle ilgili paralel yapı, cunta, casusluk gibi iddialar sıklıkla gündeme gelince bunlara itirazımı dile getirdim.”

Zaman

Kaynak: http://www.haber3.com/basbakan-cok-tutuklama-istedi-2588063h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst