gittigidiyor

Başbakan ile baydemir el ele !

suvekum

Aktif Üye
Diyarbakır'da bir ilk ! Onca gerilime rağmen herşey unutuldu, el ele poz verdiler...

Başbakan Erdoğan, Barzani ile birlikte Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti.

Görüşme öncesinde Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise gazetecilere şunları söyledi:

''Bu kritik sürecin aşılması konusunda, kardeşlik hukukuyla meseleye bakılması gerektiği konusundaki düşünceleri sayın başkan ifade etmiştir. Biz misafir olduğumuz için, sayın başkan hem grubumuz adına hem belediye başkanı olarak çalışmalarını ve taleplerini dile getirdi. Bu diyaloğun müzakereye dönüşmesi lazım. Umut ediyorum ki Kürtleri bir halk, talepleri içselleştiren bir yaklaşımla bütün bu süreçleri aşarız. Diyarbakır ziyaretlerini de Kürt sorununun çözümü için bir adım olarak görmesini istiyoruz. Sayın Barzani bugün Sayın Başbakan ile görüşmek üzere geldiler. Burası Amed, kürtlerin kalbidir. Amed’de bulunması bakımından sayın Barzani’de kendi ülkesine geliyor. Biz burada misafirperverlik ölçüsünde gereken sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim tartışacağımız elbette çok şey var. bugün buna imkan olmayabilir. Ama biz de biliyoruz kürtler arasındaki diyalogsuzluk, rojova’daki sıkıntılar. Kürtlerin ortak bir irade noktasında bütünleşmesi bizim için önemlidir.''

BAYDEMİR: BAŞBAKAN'A BEN GİDERAYAK GELDİNİZ DEDİM
Başbakan'ın ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilere görüşmeyi anlattı.

Hoş bir sohbetlerinin olduğunu belirten Baydemir, şunları söyledi:

''Milletvekillerimizi le birlikte karşıladık. İçerde son derece verimili hoş esprili bir sohbetimiz oldu. Diyarbakır halkımız açısından da önemli bir görüşme oldu. bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu eşitlik özgürlük kardeşlik hukuku temelinde nihai bir barışa da katkı sunmuş olur. Ben çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan ile aramızda şöyle bir espri de geçti. 'Ben giderayak siz geldiniz sayın Başbakanım' dedim, 'Daha önce gelseydiniz birkaç proje alırdık sizden' dedim. Dicle Vadisi ve raylı sistem projesini görüştük. Bizden sonrakilere kapı açmış olduk."

Kaynak : http://www.haber3.com/basbakan-ile-baydemir-el-ele-haberi-2314163h.htm#ixzz2kphnMgK6

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.