gittigidiyor

Battlefield 1 Hakkındaki Her Şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Duyurulduğu günden bu yana merakla beklenen Battlefield 1 hakkındaki tüm detaylar haberimizde. İşte EA Games ve DICE tarafından geliştirilen Battlefield 1 hakkındaki tüm detaylar!


battlefield1-3.jpg
EA Games ve DICE tarafından, en detaylı ve kapsamlı Battlefield oyunu olarak tanıtılan Battlefield 1 hakkındaki tüm detayları sizler için derledik. Pek Battlefield 1'de bizleri neler bekliyor? İşte Battlefield 1 hakkındaki tüm detaylar!
FPS türünde akla gelen ilk isimlerden olan Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefiel 1'de konu olarak 1. Dünya Savaşı ele alınacak. Battlefield 1 ilk olarak 2014 yılının son çeyreğinde sızan haberlerle oyun gündemine oturmuştu. İlerleyen günlerde hakkında çıkan haberlerin ve IGN tarafından da desteklenen sızıntıların netleşmesiyle birlikte Battlefield hayranlarının merakla beklediği yeni bir oyun olmaya hak kazanmıştı. Battlefield 1 için yayınlanan tanıtım videosu bile en büyük rakibi olan Activision savaş oyunuCall of Duty: Infinite Warfare'dan katbekat daha iyi oyun olacağını bizlere gösterdi.


battlefield1.jpg
Battlefield 1 tanıtım Videosu

Battlefield resmi YouTube hesabından 6 mayıs tarihinde yayınlanan tanıtım videosunda 1. Dünya Savaşı'nı üst düzey grafikler ile sunuldu. Oyunun duyurulması ile birlikte çıkan haberler oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırmasının yanında oldukça merak uyandırıcıydı. Videonun yayınlanmasından sonra gelen tepkiler, oldukça başarılı ve bir o kadar gerçekçi bir savaşa dahil olacağımızın sinyallerini yakıyor.
Yayınlanan tanıtım videosu kısa sürede YouTube üzerinde en çok bepeni alan tanıtım videosu olmayı başarmıştı. En büyük rakibi olduğu Call of Duty: Infine Warfare'in tanıtım videosu en çok dislike alan videolar arasında yer alırken, Battlefield 1'in tanıtım videosu an itibariyle 1.843.953 adet beğeni almış durumda.

Battlefield 1 1. Dünya Savaşı Hissi ve Cepheler

Battlefield 1'in konusunun 1. Dünya Savaşı olacağı duyurulduğu andan bu yana konu ve savaş ortamı hakkında merak edilen birçok detay vardı. Bunlar arasında en merak edilen şüphesiz oyunun hangi cephelerde geçeceğiydi? İnternet üzerinde bulunan verilere ve haberlere göre oyunda3 cephe olacak. Origin sayfasındaki verilere göre bu cepheler, Fransa,Arabistan Çölü ve İtalyan Alpleri şeklinde. Bu verilerden yola çıkılarak Battlefield 1'in geçeceği cephelerin sırasıyla Batı, Güney ve Doğu cepheleri olduğunu söyleyebiliriz.
Cepheler konusunda merak edilen nokta ise Güney Cephesi hakkındaki detaylar. Bunun nedeni Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. Dünya Savaşı boyunca yer aldığı cepherlerin bu tarafta olması. Net olarak bir açıklama yapılmasa da, Osmanlı İmparatorluğu'nun oyunda olup olmayacağı akıllara yer eden ilk sorular arasındaydı.


battlefield1-1.jpg
Battlefield 1 ile birlikte Lawrence of Arabia Pack isimli bir ek paketin çıkacağı da duyuruldu. Oyunun wiki sayfasında yazan verilere göre 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'na karşı İngiltere için çalışan bir diplomat ve aynı zamanda bir asker olan Arabistanlı Lawrence, Arap Ayaklanmasını başlatan kişi olarak kabul edilmiştir. Yazılan bu verilerden yola çıkarak, Hicaz Krallığı'nın Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşmasını görebiliriz.
Battlefield 1 Türkçe Dil Desteği

Sanıyoruz ki Battlefield 1 hakkında en merak edilen noktalardan biri deTürkçe dil desteğinin olup olmayacağıydı. Güzel haber ise oyunun Türkçe dil desteği ile geleceği. Oyundaki menü ve detaylar Türkçe olarak sunulacak. Seslendirme konusunda herhangi bir detay paylaşılmasa da, tahminler Türkçe seslendirme olmayacağı yönünde.
Araç Çeşitliliği

Battlefield serisinin en beğenilen noktalarından biri şüphesiz araç çeşitlilikleri ve kullanımları. Battlefield 1'de uçak, tank, gemi, zeplin ve hatta atlara kadar birçok ulaşım aracı kullanılabilecek. Araçlar konusunda güzel olan nokta ise, zamane teknoloji ile yapılmış olan araçları kullanacak olmamız. Devasa savaş gemilerinin, çift kanatlı uçakların ve hatta at üstünde koşarken savaşmanın tadına Battlefield 1 ile bakacağız.


battlefield1-2.jpg
Gerçekçi Oynanabilirlik ve Çevre

Diğer Battlefield oyunlarından alışık olduğumuz gibi Battlefield 1'de de oldukça çetin bir savaşın içinde olacağız. Deforme olup, yıkılabilir çevre oyun zevkini maksimuma çıkaracak gibi görünüyor. Özellikle oyundaki etkileşimin araç kullanımı esnasında alınan hasara göre değiştiğini varsayarsak, çevre unsurlarının oldukça büyük önemi olduğunu söyleyebiliriz. Düşmanları bir enkazın altında ölüme terk edebileceğimiz gibi aynı duruma biz de düşebiliriz.
Oyunun Çıkış Tarihi ve Satış Fiyatı

Hakkındaki tüm detaylar ile göz dolduran Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefield 1, tahmin edilebileceği gibi PlayStation 4, Xbox One ve PCplatformları için satışa sunulacak.
Fiyatlandırma konusunda, Origin üzerinden Standart paketi 180 TL olanBattlefield 1' de dilerseniz 240 TL'ye satılan Early Enlister Deluxe Editionversiyonunu satın alarak Red Baron Pack, Lawrence of Arabia Pack ve 5 Battlepack sahibi olunabiliyor. Son olarak Battlefield 1'in Collector's Editionpaketi ise 650 TL'lik fiyat etiketi ile satışa sunuluyor. Collector's Editionpaketinin içeriğinde ise 1 adet Early Enlister Deluxe Edition, 1 adet 14 inç boyutunda figür, 1 adet özel kutu, 1 adet bez poster, 1 deste oyun kartı yer alıyor.

Oyunun çıkış tarihi ise, 21 Ekim 2016 olarak açıklandı fakat eğer oyunu ön sipariş ile satın alırsanız 3 gün önce yani 18 Ekim tarihinden itibaren oynayabileceksiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Battlefield 1, bu sefer ise oyun içerisinde yer alacak olan haritaları ile gündeme geldi. Çanakkale olduğunu tahmin ettiğimiz görsel bakın nereye ait çıktı?


battlefield1.jpg
Geçtiğimiz günler içerisinde gerçekleşen EA PLAY etkinliği ile Battlefield 1yapıtı hakkında birçok yeni bilgiye ulaşmıştık.
Bu bilgiler ile birlikte gelen oynanış videosu ile birlikte içerisinde bulunduğumuz heyecan bir hayli arttı.
Battlefield 1 Haritasında Çanakkale Var mı?

I. Dünya Savaşı mücadelesini tekrar vereceğimiz yapıt için merak edilen konulardan birisi de savaşların nerelerde geçeceği olmuştu. Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamalar ile merakımız az da olsa giderilmiş oldu.
Electronic Arts firması tarafından yapılan açıklama doğrultusunda dört adet haritanın ismi ve detayları gün yüzüne çıktı. Gelin, hep birlikte o haritalara göz atalım.
Yıkım dolu savaşlara hazırlanın!

amiens.jpg

İlk olarak karşımıza Amiens isimli haritamız çıktı. Fransa'nın kuzeyinde yer alan şehirlerden birisi olan Amiens kentinde; Almanların bahar taarruzusırasındaki mücadeleyi yaşayacağız. Yıkıntılar ile dolu bir şehir yapısını sunacak olan Amiens isimli haritamızda; İngilizler ve Almanlar arasındakıyasıya bir rekabete tanık olacağız.


quentin.png

İkinci haritamız ise The St. Quentin Scar oldu. Amiens haritasında olduğu gibi bir kez daha Fransa’nın kuzeyinde yer alıyoruz. Alman ordusu ile İngiliz hatlarını delmek için kıyasıya bir mücadele vereceğiz. Eğer hattı delmeyi başarırsak da Travecy isimli köyde büyük bir çarpışma bizleri bekliyorolacak.
monte.jpg

Bir diğer haritamız ise Monte Grappa oluyor. Bizleri Venedik Alpleri'negötürecek olan harita içerisinde yer alan dağ eteklerinde inanılmaz savaş atmosferi bizleri bekliyor. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile İtalyan Ordu’suarasındaki savaşa tanıklık edeceğimiz haritada toprak mücadelesi vereceğiz.
emire.jpg

Son haritamız ise Empire’s Edge karşımıza çıkıyor. Aslında bu haritaya ait görsel, oyunun duyurusu ile karşımıza çıkmış ve çeşitli tahminlere sebep olmuştu. Anzak Koyu olarak tahmin ettiğimiz görselin, haritaların açıklanması ile nereye ait olduğu belli oldu.
Görselin, Akdeniz'in İtalya Yarımadası ve Balkan Yarımadası arasında kalmış kolu olan Adriyatik Denizi kıyıları olduğu belirtildi. Savaş gemilerinin bombardımanı altındaki bir İtalya'yı temsil eden haritada kayalıklar içerisinde bir mücadele bizleri bekliyor olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Uzun süredir akıllarda yer eden "Battlefield 1, Battlelog'a ihtiyaç duyacak mı?" sorusu yanıt buldu. Sizce verilen karar doğru mu? Sorunun cevabı

battlefield.jpg
Geçtiğimiz aylar içerisinde kendisini gösteren ve yayınlanan her video ile bizleri daha fazla heyecanlandırmayı başaran Battlefield 1 yapımının çıkış tarihi yaklaştıkça daha fazla bilgi bizlere sunulmaya devam ediliyor. Birkaç saat önce ise, hepimizin merak ettiği sorular arasında yer alan "Battlefield 1, Battlelog'a İhtiyaç Duyacak mı?" sorusu yanıt buldu.
Battlelog sistemi, Battlefield 3 yapımı ile bizlerin hayatına girmişti. Bu sistem ile herhangi bir tarayıcı üzerinden Battlefield 3'e erişim sağlıyorduk. Battlefield 3'ün ardından ise; Medal of Honor: Warfigher, Battlefield 4, Battlefield: Hardline yapımlarından da kullanılan Battlelog, birçok oyuncu için çileye dönmüştü.
Kimine göre çile sayılan Battlelog, kimine göre de daha rahat bir kullanım ortamını bizlere sunmuştu. Bunun nedeni ise, oyuna giriş yapma gereği duymadan oyun ile alakalı her şeye ulaşabiliyor olmamızdı.
battlefield1.jpg

Peki, Battlefield 1 için ne düşünülüyor?

Geçtiğimiz saatler içerisinde, DICE ekibi içerisinden tanıdık isimlerden birisi olan Julian Manolov'dan bu konuda kısa bir açıklama bizlerle buluştu. Manolov, Battlefield 1 yapımının herhangi bir tarayıcı üzerinde çalışmayacağını belirtti. Birçok oyuncunun sıkıntılar ile boğuştuğu bu sistemi kaldırdıklarını açıklayan ünlü isim, bizlerin daha önce görmediği bir ara birim olacağının müjdesini verdi.

Henüz detayları verilmeyen bu ara birimin ilk olarak önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan Battlefield 1 Beta ile kullanılabilir olacağı açıklanırken;bu ara birimin serinin önceki yapımları için de uygulanabilir olabileceğinindedikoduları gündeme geldi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Battlefield 3 ile hayatımıza giren Battlelog, Battlefield 1 ile tarihe gömülüyor. Peki, Battlefield 1 yapımında nasıl bir ara yüz bizleri bekliyor?

battlefield17-1465289670.jpg
Hatırlayacak olursanız, geçtiğimiz hafta içerisinde sizlere; Battlefield 1 ileBattlelog sistemine elveda diyeceğimizi belirtmiştik. Battlelog sisteminin kaldırılması ile birlikte ne tür bir ara birimin kullanıma açılacağı hakkında en ufak bir ipucu dahi verilmemişti. Fakat, geçtiğimiz saatler içerisindeyapılan bir sızıntı ile Battlefield 1 yapımının ara yüzüne göz atma şansını yakaladık.







Bildiğiniz üzere Battlefield 1, birkaç gündür kapalı alfa sürümü ile deneyim edilmeye devam ediliyor. Bu deneyim için seçilen şanslı kişilerdenKungfuB33r isimli kullanıcı, yapımın ara yüzünü gözler önüne serdi.
Evet, ilk olarak Battlelog sisteminin kaldırılmış olduğunu kesin olarak görmekteyiz. Fakat, bu sistemin kaldırılması ne kadar doğru olduğu gerçeği tartışılır.
Bunun nedeni ise, ciddi anlamda Battleog sisteminin biz kullanıcılar açısında gayet rahat olduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi mobil platformlar üzerindenyayınlanan uygulamalar aracılığı ile özelleştirmeler yapılabilir fakat tarayıcı üzerinde bu işi yapmanın kolaylığından vazgeçmek zorunda kaldık.


battlefield.png

Star Wars: Battlefront yapımı ile benzer bir ara yüze ile karşımıza çıkan Battlefield 1, tek pencere altında bütün seçenekleri karşımıza çıkartıyor. Ana menü üzerinde yeni haberleri ve güncellemelere dair notları görebiliyoruz. Çevrim içi oyun modu sekmesine geçtiğimiz zaman ise, sunucu sisteminin devam ettiğini görmekteyiz. Buna bağlı olarak dafiltreleme özelliği de bizleri yalnız bırakmıyor.


battlefield1.png

Çevrim içi ara yüzey ile birlikte, karakterlerimizi özelleştireceğimiz ara yüz de bizlerle buluştu. Ara yüz görseline baktığımız zaman, sağ üst köşede"Warbonds" ifadesini görmekteyiz. Tahmin edeceğiniz üzere, belirli koşullar ile elde edeceğimiz bu değerler ile oyun içerisinden çeşitli gereçleri temin edebileceğiz. Anlaşılan o ki, Battlefield: Hardline'da ki politika Battlefield 1 yapımında da karşımıza çıkıyor.


battlefield2.png

Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]Battlefield 1’in [FONT=&quot]kapalı alfa süreci[/FONT] geçtiğimiz günlerde resmi olarak başladı ve bu deneme sürecine ne yazık ki sadece [FONT=&quot]önceden seçilmiş bazı oyuncular[/FONT] davet edildi. EA Games’in klasik kurallarından olan,[FONT=&quot]beta sürecinde oyun hakkında bilgi, görsel veya video yayımlama yasağı[/FONT] tabii ki Battlefield 1 için de geçerliydi fakat bu yasak [FONT=&quot]hemencecik delindi[/FONT]. Bu yasağı delen bir [FONT=&quot]Reddit kullanıcısı[/FONT] oldu.[/FONT]
[FONT=&quot]
battlefield-1-2.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Lobix300 isimli bir Reddit kullancısı[/FONT], Reddit üzerinden Battlefield 1’in senaryo görev isimlerini,[FONT=&quot]karakter isimlerini[/FONT], silah listesini, [FONT=&quot]harita listesini[/FONT], oyun modlarını, [FONT=&quot]silah desenlerini[/FONT] ve bazı başka bilgileri sızdırdı. İsterseniz [FONT=&quot]hemen aşağıdan[/FONT] tüm bu sızdırılan bilgilere bir göz atalım. Fakat [FONT=&quot]şimdiden söyleyelim[/FONT], oyun hakkında bu kadar erkenden bilgi sahibi olmak istemiyorsanız, [FONT=&quot]haberimizi kapatabilirsiniz[/FONT].[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Görev İsimleri[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Prologue[/FONT]
  • Friends in High Places
  • [FONT=&quot]Flight School[/FONT]
  • Total War
  • [FONT=&quot]Carry Your Friend[/FONT]
  • Blitz
  • [FONT=&quot]Nothing is Written[/FONT]
  • Hidden in Plain Sight
  • [FONT=&quot]Young Mens Works[/FONT]
  • Hear The Desert
  • [FONT=&quot]Through Mud and Blood[/FONT]
  • Tank Assault
  • [FONT=&quot]Fog of War[/FONT]
  • Out of Gas
  • [FONT=&quot]Steel on Steel[/FONT]
  • Avanti Savoia!
  • [FONT=&quot]The Runner[/FONT]
  • Epilogue
  • [FONT=&quot]Gallipoli[/FONT]
  • The Runaround
  • [FONT=&quot]Saving a Life[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Oyunda karşımıza çıkacak görevlerin sayısı[/FONT], sızdırılan bilgilere göre bundan biraz daha fazla fakat o görevlerin ismi henüz bulunmuyor. [FONT=&quot]Bu yüzden yazmak istemedik[/FONT]. İsmi olmayan görev sayısı [FONT=&quot]yaklaşık 5 adet[/FONT].[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Karakter İsimleri[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Edwards[/FONT]
  • Mcmanus
  • [FONT=&quot]Townsend[/FONT]
  • Finch
  • [FONT=&quot]Bess[/FONT]
  • Fritz
  • [FONT=&quot]Pritchard[/FONT]
[FONT=&quot]
bf1revealeng-usamovstill002-1462566238709_large.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Silah Listesi[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Standsch[/FONT]
  • Beretta Model 1918
  • [FONT=&quot]Bergmann Schmeisser MP18[/FONT]
  • Browing Auto 5
  • [FONT=&quot]Remington Model 10 Trench[/FONT]
  • Winchester Model 1897 Trench
  • [FONT=&quot]Luger Rifle[/FONT]
  • Remington Model 8
  • [FONT=&quot]Cei-Rigotti M1895[/FONT]
  • Winchester M1907 SL
  • [FONT=&quot]Martini Henry[/FONT]
  • Springfield M1903
  • [FONT=&quot]Lee Enfield MK III SMLE[/FONT]
  • Mauser Gewehr 98
  • [FONT=&quot]Steyr-Mannlicher M1895[/FONT]
  • Winchester M1895
  • [FONT=&quot]Browning Automatic Rifle[/FONT]
  • Madsen MG
  • [FONT=&quot]British Bulldog[/FONT]
  • Frommer Stop
  • [FONT=&quot]FN Model 1903[/FONT]
  • Colt Pocket Hamerless
  • [FONT=&quot]Mauser 1914[/FONT]
  • Kolibri
  • [FONT=&quot]Borchardt C-93[/FONT]
  • Mars Automatic Pistol
  • [FONT=&quot]Steyr M1912[/FONT]
  • Baretta M1915
  • [FONT=&quot]Colt 1911[/FONT]
  • Lancaster Pistol
  • [FONT=&quot]Luger P08[/FONT]
  • Mauser C96
  • [FONT=&quot]Webley-Fosbery Audo Revolve[/FONT]r
  • Smith & Wesson Model 3
  • [FONT=&quot]Bodeo 1889[/FONT]
  • Yakın dövüş silahları.
  • [FONT=&quot]Bombalar.[/FONT]
  • Mayınlar.
  • [FONT=&quot]Anti tank silahları.[/FONT]
  • Dinamit.
  • [FONT=&quot]Havan.[/FONT]
  • Tetikleyici mekanizmaya sahip bombalar.
  • [FONT=&quot]Sabit, sabitleştirilebilir silahlar.[/FONT]
  • Tankçı.
  • [FONT=&quot]Pilot.[/FONT]
  • Bot silahları.
  • [FONT=&quot]Behemoth silahları.[/FONT]
  • Süvari silahları.
[h=2][FONT=&quot]Harita Listesi[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]MP_Amiens[/FONT]
  • MP_Chateau
  • [FONT=&quot]MP_Desert[/FONT]
  • MP_FaoFortress
  • [FONT=&quot]MP_Forest[/FONT]
  • MP_Argonne
  • [FONT=&quot]MP_ItalianCoast[/FONT]
  • MP_MountainFort
  • [FONT=&quot]MP_Scar[/FONT]
  • MP_Suez
[FONT=&quot]
rendition1.img_.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Oyun Modları[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]GAMEMODE_RUSH[/FONT]
  • GAMEMODE_CONQUEST
  • [FONT=&quot]GAMEMODE_TEAMDEATHMATCH[/FONT]
  • GAMEMODE_BREAKTHROUGH
  • [FONT=&quot]GAMEMODE_DOMINATION[/FONT]
  • GAMEMODE_POSSESSION
  • [FONT=&quot]GAMEMODE_AIRSUPERIORITY[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Silah Desenleri[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]checker01[/FONT]
  • desert_03
  • [FONT=&quot]Flecktarn_01[/FONT]
  • hStripe01
  • [FONT=&quot]Interwar_01[/FONT]
  • Lozenge_01
  • [FONT=&quot]M1917_01[/FONT]
  • Solid_01
  • [FONT=&quot]Spray_01[/FONT]
  • Starbust_01
  • [FONT=&quot]Tigerstripe_01[/FONT]
  • U_NoCamo
  • [FONT=&quot]Victory_01[/FONT]
  • vStripe01
  • [FONT=&quot]Woodland_01[/FONT]
  • Woodland_02
  • [FONT=&quot]Woodland_NoStipes[/FONT]
  • Zebra_02
[FONT=&quot][FONT=&quot]Sızdırılan bilgiler, yukarıdaki yazılar ile tabii ki sınırlı değil[/FONT]. Reddit kullanıcısı, verdiği bilgilere göre oyun dosyalarında bunların haricinde [FONT=&quot]6 adet M_PatchFrance isimli dosya gördüğünü[/FONT], HORSE KILLED ve HORSE WOUNDED komutlarını gördüğünü, [FONT=&quot]Zeppelin Raid Medal isimli yeni bir madalyanın olduğunu[/FONT] ve Veteran Battlepack özelliğinin oyuna [FONT=&quot]geri eklendiğini belirtti[/FONT].[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gemi, uçak ve bazı yeni askerleri görebilmemiz mümkün.


Türkçe metin desteği ile PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için 18 Ekim 2016 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek olan Battlefield 1’in yeni görselleri internette görüldü. 3 adet olan bu görsellerde gemi, uçak ve askerler görebilmek mümkün. Frostbite 3 oyun motoru ile geliştirilen ve uzun bir zaman sonra oyuncuları 1. Dünya Savaşı dönemine gönderecek olan oyunun yayımlanan 3 yeni görseline, sizler de hemen aşağıdaki galerimizden göz atabilirsiniz.


bf-2.jpg




bf-1.jpg




bf-3.jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bizleri I. Dünya Savaşı dönemine götürecek olan Battlefield 1 için yayınlanan yeni videoda oyunda yer alan silahlara ve tasarımlara yakından bakıyoruz.


battlefield.jpg


Battlefield 1 projesinde yer alan tasarımcı ve animasyon sanatçılarının anlatımı ile birlikte yayınlanan video eşliğinde, silah tasarımlarında ki dikkate alından detaylar bizlerle buluştu.


bf.jpg

Mermi yoksa, süngü var

İlk olarak silah çeşitliliğinden bahseden ekip, serinin önce ki yapımlarında olduğu gibi zengin bir silah yelpazesi ile karşı karşıya kalacağımızın müjdesini verdi. I. Dünya Savaşı döneminde yer alan birçok silahın yapıma aktarıldığıbelirtilerek, bu süreç içerisinde de yapım içerisinde yer alan detaylar için sıkı çalışmaların yapıldığının altı çizildi.

Savaş süresince bizlerle beraber olacak olan silahların tasarımında büyük bir titizlik olduğu ve tasarlanan silahların da gerçek hayatta var olan eşi ile neredeyse bire bir olması için sıkı bir çalışma sürecinden geçildiği belirtildi. Silahların sesi ve atış sırasında ki silahın verdiği tepkiler üzerine yapılan çalışmalar ile I. Dünya Savaşı atmosferinin başarılı olarak deneyim edebileceğimiz müjdesi verildi.
DICE tarafından geliştirilmeye devam edilen Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde; PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için raflardaki yerini alacak.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1’den açık beta davetiyeleri gelmeye devam ediyor[/h][h=2]EA DICE, şimdiden hazırlanıyor.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Köklerine geri dönen Battlefield 1, muhteşem konseptiyle hepimizi heyecanlandırıyor. Oyunun açık betasının Gamescom’dan kısa bir süre sonra başlayacağını ve davetiyelerin gönderilmeye başlandığını sizlerle paylaşmıştık. [FONT=&quot]EA DICE, açık beta çalışmalarına son hız devam ediyor anlaşılan.[/FONT][/FONT]
719113.jpg

[FONT=&quot]Battlefield Insider programına kayıt olan kullanıcılardan, açık betaya katılacakları platforma karar vermeleri isteniyor. Henüz elimizde net bir tarih bulunmasa da, yaklaştığını biliyoruz.[FONT=&quot] Zaman tükenmekte olduğundan; hala seçim yapmamış kullanıcılara, e-posta yoluyla davetiyeler gönderiliyor.[/FONT] Son olarak, GearNuke’a gelen e-postada; [FONT=&quot]Battlefield Insider programına katıldıkları için, Battlefield 1’in açık beta testine erkenden erişebilecekleri belirtiliyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]E-postadaki bağlantıya tıkladığınızda, önce hesabınıza giriş yapıyor; daha sonra da PlayStation 4, Xbox One veya PC platformlarından birini tercih ediyorsunuz.[FONT=&quot] Bu bağlantıyı, sadece Insider olduysanız alabileceğinizi söyleyelim[/FONT]. Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek olan Gamescom 2016 fuarında göreceğimiz yeni tanıtım videosunda, beta testine dair bir açıklama bulunacaktır.[FONT=&quot] Kişisel e-postanızı düzenli olarak kontrol etmeyi unutmayın.[/FONT][/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Battlefield 1’de kullanacağımız atlar detaylandırıldı

Süvari olmaya hazırlanın.


Artık beklemekten ciğerimizin solduğu, her gelen videodan sonra daha da büyük bir heyecan yaşadığımız Battlefield 1 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Açıkçası bir çoklarının aksine, benim oyundaki en merak ettiğim kısım atlardı. 1. Dünya Savaşı’nda etkin bir biçimde rol oynayan süvari birlikleri oyunda nasıl resmedilecekti acaba? İşte gelin bu sorunun cevabını DICE yetkililerden aldığımız bilgilerle açığa çıkaralım.
battlefield1_horses_1608_1.jpg

Öncelikle, ilk başta düşünülenin aksine, atların mekanik bir taşıttan ziyade, canlı, kendi yargıları olan birer hayvan olarak işlenmeleri beni oldukça mutlu etti.Atlarla bir uçurumun köşesine koştuğumuzda kendi yargısını verip oraya gitmek istemeyebiliyor ya da yön değiştirebiliyor. Ayrıca engellerin üstünden atlayarak sizleri ve kendini koruyabiliyor, çevredeki bir çok etkenin farkına varabiliyor ve buna göre tepki verebiliyorlar.
Beklenenin aksine Battlefield 1’de atlar bir taşıt olmaktan çok daha fazlasını da oyunculara sunuyor. Atların üzerindeyken uzun namlulu tüfeklerle düşmanları uzaktan indirebiliyor, kılıcımızla ani saldırılar yapabiliyor, hatta siperleri zayıf köşelerinden kısa namlulu tabancalarımızla kuşatabiliyoruz.
İlk başta sadece ani baskınlar için düşünülse de, atlar o kadar kolay ölmüyorlar ve çevredeki dost birliklerine verilebilecek bir çok destek ekipmanı taşıyabiliyorlar. Çantamızda, mermi paketleri, ilk yardım paketleri ve benzeri bir çok ekipman taşıyabiliyoruz. Savaş alanında oldukça büyük rolü olacak atlı birlikleri seçtiğinizdeyse, diğer taşıtlara benzer şekilde ayrı bir sınıfa tabi oluyorsunuz.
Atların dışında bol bol da tankları görebildiğimiz tanıtım videosu bir süre daha bizi oyalayacak gibi görünüyor. Ayrıca, 31 Ağustos 2016 tarihinde başlayacak “Beta” süresince oyundaki bir çok yeniliği görme fırsatı yakalayacağız.Atların ve tankların da dahil olduğu açık beta süreci bakalım sevenlerini mutlu edebilecek mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Battlefield 1 betası sonunda başlıyor. Peki, beta'ya nasıl ulaşabilirsiniz? Erken davetiye size gelmiş olabilir mi? Beta için PS Plus gerekiyor mu? Cevaplar


battlefield-1-beta-sureci-basladi.jpg
Battlefield 1 betası için artık geri sayıma geçtik. Uzun zaman sonra bizi en çok heyecanlandıran Battlefield oyunu olan bu yeni yapımla Birinci Dünya Savaşı'na gidiyoruz.
Osmanlı İmparatorluğu'nun da bulunduğu Battlefield 1'in beta süreci 31 Ağustos'ta PC, PlayStation 4 ve Xbox One için başlayacak.
Twitter üzerinde bir kullanıcı kendisine beta için e-posta geldiğini ama kendisinin PSN Plus hesabı olmadığı için bu haktan yararlanamayacağını söylüyor.
27 Ağustos
Kelvin Lantigua @SpartanB013

@Battlefield

I dont have psn plus :(
But i got beta email


Takip et

Battlefield
@Battlefield


@SpartanB013 You do not need a PS Plus account to play the Battlefield 1 Open Beta on PlayStation 4.
01:25 - 27 Ağustos 2016











Battlefield cephesinden ise tüm PSN Plus sahibi olmayan oyuncuları sevindirecek haber geldi. Eğer Plus sahibi değilseniz merak etmenize gerek yok, oyunun Betasını yine de oynayabileceksiniz. Lakin Xbox One için böyle bir durum bulunmuyor.
Battlefield 1 Beta Ne Zaman Başlıyor?

Bildiniğiniz gibi Battlefield 1'in beta süreci Insider'lar için bugün başladı. Eğer seçilmişseniz e-postanızı kontrol ettiğinizde EA'den davet aldığınızı göreceksiniz. Burada verilen kodu ilgili platformda kullanarak betayı indirmeye başlayabilirsiniz. Eğer Insider programına dahil olmadıysanız saece bir gün daha beklemeniz gerekiyor. 31 Ağustos günü yapmanız gereken tek şey İlgili platformun mağazasından Açık Beta'yı indirmek.
Beta iki farklı oyun modu içerecek ve bu iki mod da Battlefield oyuncuları tarafından hayli tanıdık şeyler. 64 kişilik Conquest ve 24 kişilik Rush modu beta'da aktif olarak bulunacak.
Battlefield 1 21 Ekim'de PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield serisi, gerçek savaşı yansıtması ve yarı taktiksel oynanışı ile; aksiyon bazlı nişancı oyunu türünün liderlerinden.[/FONT] Serinin son oyunu Battlefield Hardline, bizleri çok büyük hayal kırıklığına uğratmış ve seriye adını veren savaş konseptinin dışına çıkmıştı. [FONT=&quot]Şimdi ise, karşımızda 1. Dünya Savaşı’nı bütün gerçekliğiyle yansıtan; topyekün savaşta bire bir yer almamızı sağlayan Battlefield 1 duruyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
BF1_KEYART_FINAL_1920x1080-1200x675.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Sadece gerçek lokasyonlarda bulunmakla kalmayan oyun; bizlere 1. Dünya Savaşı’nın taşıtlarını, silahlarını ve taraflarını da getiriyor.[/FONT] Serinin diğer oyunlarından farklı olarak, yenilenmiş ve modernize edilmiş bir arayüzle bizleri karşılayan yeni Battlefield oyunu; pek çok farklı yeniliği de bizlerle buluşturuyor. [FONT=&quot]Dinamik oynanışı ve değişen sistemleriyle, en büyük Battlefield hayranlarını bile sorular içerisinde bırakabiliyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Eğer yeni taşıtları, silahları ve çok daha fazlasını yakından tanımak istiyorsanız; sizler için hazırladığımız bu rehberi okumanız yararlı olacaktır.[/FONT] Değişen sistemlerden tutun da, yeni taşıtlar ve silahlara kadar pek çok konuyu açıklığa kavuşturacağız. [FONT=&quot]Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve merak ettiğiniz her şeyi cevaplayacağımız rehberimize geçelim.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
battlefield_1_faceoff1.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Nedir Bu Battlefield 1?[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1, EA Games tarafından dağıtılan ve EA DICE tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı oyunu türünde bir oyundur.[/FONT] Farkındayız, fazlasıyla terimsel bir tanımlama oldu. Merak etmeyin, şimdi detaylıca açıklayacağız. [FONT=&quot]Oyun, temel olarak 1. Dünya Savaşı’nı konu alıyor. [/FONT]Ancak, oyunların doğasından kaynaklı olarak; kurgulanmış unsurlarla da karşılaşabiliyoruz. [FONT=&quot]Oyunun çok oyunculu modunun, hikayesinden daha çok ilgi çektiğini de belirtelim.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Oynanış bakımından, serinin eski oyuncularına pek de yabancı gelmeyecek olan Battlefield 1; yenilenmiş bir savaş deneyimi vaat ediyor.[/FONT] Arkadaşlarınızla rahatça gruplaşıp, birlikte çatışmaya girmek artık çok daha kolay. [FONT=&quot]Gerçekçi yapısı ve 64 kişiye kadar artabilen çok oyunculu savaşlar ile rakiplerinden ayrılan oyun,[/FONT] FPS türünün severlerini kendisine bağlıyor. [FONT=&quot]Tanklardan uçaklara kadar pek çok savaş makinesi de emrinize amade.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Grafikleri, konsepti ve oynanışıyla öne çıkan Battlefield 1, FPS türüne başlamak için de en ideal oyunlardan birisi.[/FONT] Eğer sizler de oynamak istiyorsanız; PlayStation Mağaza, Xbox Mağaza veya Origin üzerinden satın alabilirsiniz. [FONT=&quot]Ancak oyunun 21 Ekim 2016’da çıkış yapacağını, yani ön sipariş vermekte olduğunuzu unutmayın.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
2-G2TRBQi.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Yeni Battlefield Arayüzü[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Oyun içi özelliklere geçmeden önce, oyun dışını iyice bir tanıtalım isterseniz.[/FONT] Battlefield 1’i açtığınızda, ana ekran farklı gelmiş olabilir. [FONT=&quot]Merak etmeyin, unutkan değilsiniz.[/FONT] [FONT=&quot]Oyun, yepyeni bir arayüzle beraber; haberleri, videoları,[/FONT] rehberleri ve çok daha fazlasını ana ekranımızda görmemizi sağlıyor. [FONT=&quot]Eşleştirme sırasında, yani size en uygun sunucu seçilirken; ana ekranınızda gezebilecek ve istediğinizi yapabileceksiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Bu yeni arayüz, Battlefield 4 ve Battlefield Hardline’da da bulunacağından; sahip olduğunuz Battlefield oyunları arasında gönlünüzce geçiş yapabileceksiniz.[/FONT] Yani, 1. Dünya Savaşında tank sürerken; birkaç tıklamayla beraber jet uçurmaya başlayabilirsiniz.[FONT=&quot] Ana ekranınızda görebileceğiniz gibi, sunucular arasından seçim yapmak zorunda değilsiniz. Tek tıklamayla oyun aramaya başlayabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Squads, yani Mangalar dediğimiz sistem sayesinde; oyuna girmeden önce arkadaşlarınızla takım oluşturabilir ve oyuna, otomatik olarak aynı mangada başlayabilirsiniz.[/FONT] Bunu yapmak için, farenizi ekranın sağ üst köşesine doğru getirmeli ve davet etmek istediğiniz arkadaşınızın isminin yanındaki üç noktaya tıklamalısınız. [FONT=&quot]Partiye davet et seçeneğine veya arkadaşınız oyundaysa, oyuna katıl seçeneğine tıklayarak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
Screenshot_2-min.png
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Oyun Modlarını İyi Tanıyın[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1’in oyun modları, çok oyunculu maçların verdiği zevki kat kat arttırıyor.[/FONT] Fetih modunda haritada bulunan objektifleri ele geçirmeye çalışırken, Akın modunda ise telgraf direklerini korumaya veya yıkmaya çalışıyoruz. [FONT=&quot]Oyunun en çok gösterilen ve en çok tanıtılan bu iki modu,[/FONT] oyuncuların da şimdiye kadar en çok ilgi gösterdikleri modlar. [FONT=&quot]Ancak kısa süre içerisinde bu sıralama değişebilir.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Daha önce görmediğimiz bir oyun modu olan Operasyonlar, savaşları bir haritanın dışına çıkarıyor.[/FONT]Sadece bir haritayla sınırlı kalmayacağınız bu modda, direkt olarak 1. Dünya Savaşı’nın cephelerinde yer alıyorsunuz. [FONT=&quot]Savunan taraf toprak kaybetse de, oyun sona ermiyor; başka bir haritada savaş tüm hızıyla devam ediyor.[/FONT] Bir çatışmayı kazanabilirsiniz, [FONT=&quot]ancak savaşı kazanmak çok kolay olmayacak.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Fetih modunun ufak hali diyebileceğimiz Üstünlük modunu, eski Battlefield oyunlarından da tanıyabiliyoruz.[/FONT] Daha küçük haritalarda, piyade birliklerinin etrafında gelişen bu mod; çok daha hızlı ve aksiyon dolu bir savaş vaat ediyor. [FONT=&quot]Hangi oyun modunu en çok sevdiğinize karar vermenize gerek yok, hepsini oynayabilirsiniz.[/FONT] Kuralları iyi öğrenin ve takımınızla birlikte hareket edin yeter. [FONT=&quot]Oyun modlarının hepsi birbirinden eğlenceli.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
battlefield_1_2.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Haritaları Kendi Yararınıza Kullanmayı Öğrenin[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1, haritaları ve dinamik hava şartlarıyla; sizleri, oynayışınızı sürekli değiştirmeye ve gerçek bir savaştaymışsınız gibi karar vermeye zorluyor.[/FONT] Öncelikle, oynanış stilinizi belirlemeniz ve buna göre hareket etmeniz gerekiyor. [FONT=&quot]Oyunun beta haritası olan “Sina Çölü” üzerinden ilerleyelim.[/FONT]Fazla açık alan bulunan haritalarda, keskin nişancılara karşı dikkatli olmanız gerekiyor. [FONT=&quot]Öyle ki,[/FONT][FONT=&quot]kafanıza isabet eden bir kurşun ile planlama ekranını görebilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Her haritada, pek çok farklı hava şartı bulunuyor; aşırı yağmur ya da kum fırtınası gibi.[/FONT] Örneğin kum fırtınası sırasında göz gözü görmez hale geliyor ve yakın mesafe çatışmaları önem kazanıyor.[FONT=&quot]Haritalardaki belirli noktaları kullanmalı ve rakiplerinize üstünlük kurmalısınız.[/FONT] Görüş mesafesinin kısıtlı olduğu durumlarda yakın dövüş silahınıza davranmanız veya fazla açık alan bulunan haritalarda siper alarak ilerlemeniz yararınıza olacaktır. [FONT=&quot]Hızlı oynamayı seviyorsanız, saldırı sınıfını tercih ederek; yakın mesafeli çatışmaların yaşandığı bölgelere yönelmelisiniz.[/FONT] Silahınız genellikle orta ve kısa mesafe için uygun olacağından, uzaktaki hedeflerle etkin olarak çarpışamayacaksınız. [FONT=&quot]Ancak, objektiflere odaklanacağınızı ve savaşı kazanmayı istediğinizi düşünürsek;[/FONT] çok fazla çatışmaya girmeden oyun kazanabilmeniz de mümkün. [FONT=&quot]Unutmayın, Battlefield 1 dinamik bir oyun. Sınırlarınızı zorlayın ve çizgilerin dışına çıkın.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Haritalar, bütün sınıfların dengede olacağı şekilde tasarlandığından; herhangi bir sınıfın belirgin bir üstünlüğü bulunmuyor.[/FONT] Örneğin, keskin nişancılar açık alanları kontrol ederken; destek sınıfındaki oyuncular takımlarını ileriye götürebilir. [FONT=&quot]Gerek yer şekilleri olsun, gerek ise yapılar; haritalar konumlanma konusunda birer cevher.[/FONT] Kendinize en uygun konumu bulun, bulamıyorsanız şekillendirin. [FONT=&quot]Etrafta gördüğünüz neredeyse bütün yapılara zarar verebilir; yıkabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
rendition1.img-1.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Yeni Taşıtlara Çabuk Alışmak Gerekiyor[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1, 1. Dünya Savaşı’nda görev almış emektar taşıtları bizlerle buluşturuyor.[/FONT] Tanklar ve arabalara gelmeden önce, değinmek istediğimiz başka bir şey var; atlar. [FONT=&quot]EA DICE’ın neden atlar üzerinde bu kadar durduğunu ancak oynayınca anlayabiliyoruz.[/FONT] Gayet hızlı bir şekilde ilerlerken, silahınızı kullanabiliyor veya kılıcınızı çekerek rakibinizi delebiliyorsunuz. [FONT=&quot]Oyundaki en güçlü taşıtlardan olan atları kullanmayı bir an önce öğrenmeniz gerekiyor, bu sayede rakiplerinizi şaşırtan bir hızla onlara yaklaşabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Motorlu taşıtlara gelirsek, doğal olarak çok hantallar.[/FONT] Örneğin, bir ağır tank kullanmak istediğinizde; bir üsten diğerine gitmek yıllarınızı alıyormuş gibi hissettiriyor.[FONT=&quot] Ancak bu eksi, gücünün yanında bir dengeleme unsuru olarak kalıyor.[/FONT] Yok etmesi eski oyunlardaki kadar kolay olmayan zırhlı araçlar ile, ortalığı dağıtabilir ve rakiplerinizi canlarından bezdirebilirsiniz. [FONT=&quot]Ancak, dikkat etmeniz gereken bir konu var; tanksavar el bombaları.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Gökyüzünün hakimlerine de birkaç ipucu vermeden geçmek olmaz. [/FONT]Battlefield 1 ile birlikte pilotları vurmanın iyice kolaylaştığını söyleyelim. [FONT=&quot]Eğer yere olması gerektiğinden daha yakın uçarsanız, bir keskin nişancı tarafından kolaylıkla vurulabilirsiniz.[/FONT] Ayrıca kanatlarınıza da dikkat etmeniz gerekiyor, aldığınız her hasarda düşmeye daha da yaklaşacaksınız. [FONT=&quot]Anlık dalışlar yaparak hedefinizi yok etmeniz ve tekrar yükselişe geçmeniz en etkili yöntem olacaktır.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
IN_BATTLEFIELD_1_NO_BATTLE_IS_EVER_THE_SAME.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Silahlar, Beklediğinizden Çok Daha Güçlü[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Günümüzdeki modern otomatik tüfeklerin ataları, Battlefield 1’de sizleri bekliyor.[/FONT] Her sınıf kendine ait bir envantere sahipken, bazı silahların çeşitli varyasyonları da bulunuyor. [FONT=&quot]Her ne kadar eski görünseler de, bazıları tek kurşun ile sizi yere serebiliyor.[/FONT] Keskin nişancı tüfekleri uzun mesafede etkiliyken, otomatik tüfekler orta ve kısa mesafede iş görüyorlar. [FONT=&quot]Silahların özelliklerini inceleyerek, oyun tarzınıza en uygun silahı seçmeniz gerekiyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Tabancalar ise alıştığımızdan çok daha güçsüzler.[/FONT] Yani eski oyunlarda olduğu gibi tabancamızı çekip rahatça ilerleyemeyeceğiz. [FONT=&quot]Tabancaları, şarjörünüz bittiğinde veya hiç merminiz kalmadığında kullanacağınız ikinci bir plan olarak düşünebilirsiniz.[/FONT] Nişangah çeşitleri de oldukça kısıtlı. [FONT=&quot]Genellikle silahların orijinal, demir nişangahlarını kullanmak zorunda kalıyoruz; ancak bunlar da gayet iyi çalışıyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Hazır silahları anlatıyorken; sabit makineli tüfekler, uçaksavarlar ve toplardan da bahsedelim.[/FONT]Haritaların belirli noktalarında sabit silahlar bulunuyor. [FONT=&quot]Örneğin, bir tepeye sabitlenmiş uçaksavarı kullanarak; gökyüzünde hakimiyet sağlayan makineleri yeryüzüyle buluşturabilirsiniz.[/FONT] Topları kullanarak, üstünüze doğru gelen bir zırhlı aracı indirmek de sizin elinizde. [FONT=&quot]1. Dünya Savaşı’nda da olsak, silahlar yeterince öldürücü; vurulmamaya dikkat edin.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
medium.img_.png
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Gerçekçilik Canınızı Yakmasın[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Oyundaki mekaniklerin çoğunun, gerçeğe dayalı olduğunu asla unutmayın.[/FONT] Örneğin keskin nişancı tüfeğinizi ateşledikten sonra, farenizin sol tuşuna basarak silahı yeniden doldurmanız gerekiyor; [FONT=&quot]aksi takdirde tetiği çekmeye hazırlanırken silahınızda mermi olmadığını hissedeceksiniz.[/FONT] Ayrıca, silahlar artık tek işlevli. Yani aynı silahı, hem uzak mesafede hem de yakın mesafede etkili olarak kullanamayacaksınız. [FONT=&quot]Silahınızın güçlü ve zayıf yanlarını iyi öğrenin.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Mermiler de yenilenen unsurların arasında yer alıyor.[/FONT] Mermileriniz havada ne kadar fazla mesafe kat ederse, o kadar daha az zarar verecek. [FONT=&quot]Neden diye soracak olursanız, merminin geçen süre boyunca yavaşladığını ve yavaşladığı için etkisini yitirdiğini söyleyelim.[/FONT] Ayrıca yer çekimini de hesaba katmanız gerekiyor, düşmanınızın gövdesine nişan alıp bacağından vurmak istemezsiniz değil mi? [FONT=&quot]Ne kadar uzağa ateş ederseniz, merminiz o kadar daha aşağıya düşecektir.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Süngünüze güvenip rakibe doğru koşmaya başladınız, fakat rakibiniz kurtuldu.[/FONT] Kısa bir süre için koşamayacağınızı biliyor olmanız gerek. [FONT=&quot]Çok hızlı bir biçimde rakibinize doğru koştuğunuzda, doğal olarak yoruluyorsunuz.[/FONT] Bunu aklınızın bir köşesinde tutmazsanız, neden koşamadım ben orada diye sorabilirsiniz. [FONT=&quot]Bu oyunda, gerçekten savaşın içindeymiş gibi düşünmelisiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
4-eryZ6xJ.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Sınıflar, Elit Sınıflar ve Ekipmanlar[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Haritaların bazı bölgelerinden elde edebileceğiniz elit ekipmanlar ile, düşmanlarınızı yerle bir edebilirsiniz.[/FONT] Bir tank avcısı olmaktan tutun da, rakiplerinizi cayır cayır yakmaya kadar pek çok imkana sahipsiniz. [FONT=&quot]Bu ekipmanları diğer oyunculardan daha önce ele geçirin ve avantajlarından faydalanın.[/FONT] Savaş alanında üstünlük ve baskı kurmak, çoğu şeyden daha önemlidir. [FONT=&quot]Düşmanlarınızın sizden korkmasını sağlamalısınız.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Her Battlefield oyununda olduğu gibi, pek çok farklı sınıf bulunuyor. [/FONT]Taarruz, Takviye, Sıhhiyeci,Gözcü, Pilot ve Tankçı olarak ayrılan bu sınıflardan ikisi bize yabancı geliyor. [FONT=&quot]Tankçı ve Pilot sınıfları,[/FONT]adlarından da anlayabileceğiniz gibi tank sürdüğünüzde veya uçak uçurduğunuzda ait olduğunuz sınıflar. [FONT=&quot]Yeni Battlefield’da, Taarruz sınıfından bir asker kafasına göre tank süremiyor maalesef.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Az önce bahsettiğimiz sınıfların her birinde, kendine has ekipmanlar bulunuyor.[/FONT] Örneğin bir Gözcü olursanız, küçük bir periskop yardımıyla kayaların veya siperlerin arkasından bile düşmanları gözetleyebilir ve manganız için onları işaretleyebilirsiniz. [FONT=&quot]Ya da bir Taarruz askeri olabilir,[/FONT] düşman araçlarının yollarına patlayıcılar döşeyerek onları uzak bir mesafeden imha edebilirsiniz. [FONT=&quot]Battlefield 1’de hayal gücünüzü konuşturmak çok kolay.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
rendition1.img-2.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Savaşın Gidişatını Değiştirmek Elinizde[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Eğer oyunda geri düştüyseniz, üzülmenize hiç gerek yok; savaşın gidişatını değiştirmek için pek çok imkana sahipsiniz.[/FONT] Küçük değişikliklerden başlayalım ve büyüklere doğru ilerleyelim isterseniz. [FONT=&quot]Hava şartlarını kendi lehinize kullanmak, yapabileceğiniz en küçük ama en güçlü hamlelerden birisidir.[/FONT]Rakip takım, kum fırtınasının içerisinde debelenirken; [FONT=&quot]siz objektifleri ele geçirebilir ve görevinizi tamamlayabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Gelelim savaşın gidişatını direkt olarak değiştirebileceğiniz hamlelere.[/FONT] Her haritada kendine has, “Behemoth” denilen unsurlar bulunuyor; Zırhlı Tren ve Zeplin gibi dev taşıtlar, savaşın kaderini baştan yazıyor. [FONT=&quot]Puan bakımından geriye düşen takımın lehine ortaya çıkan bu unsurlara, görevlendirme ekranı üzerinden; sanki bir tanka biniyormuş gibi binebiliyorsunuz.[/FONT] Bu sayede, [FONT=&quot]görebileceğiniz en güçlü silahlar ile takımınızı zafere taşıma imkanını elde ediyorsunuz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Oyunun geliştiricisi EA DICE’ın da vurguladığı gibi, eğer doğru kullanılırsa oyuna yön veren bu unsurlar; doğru kullanılmadığı takdirde hiçbir işe yaramıyor.[/FONT] Yani takımınızı doğru koordine etmeli ve birlikte çalışarak objektifleri ele geçirmelisiniz. [FONT=&quot]Battlefield 1’de savaş asla sona ermiyor, ister rakip takımın altında ezilmiş olun; ister takım arkadaşlarınız isteksiz oynasın, her zaman bir umut vardır.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
3-cBIoByx.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Rehberimiz, şimdilik burada son buluyor.[/FONT] Oyun hakkında yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya ve rehberimizi güncellemeye devam edeceğiz. [FONT=&quot]Sizlerin istekleri ve talepleri doğrultusunda,[/FONT]rehberimize yeni içerikler ekleyebiliriz[FONT=&quot].[/FONT] [FONT=&quot]Düşüncelerinizi belirtmeyi ve varsa sorularınızı sormayı unutmayın![/FONT][/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot][FONT=&quot]1. Dünya Savaşı’nda kullanılan silahlar, günümüzün modern teknolojilerine yol gösterdiler.[/FONT] İlerleyen yıllarda bütün orduların sahip olacağı standart modeller, ilk kez bu savaşta başarılı bir şekilde ortaya çıktı. [FONT=&quot]1. Dünya Savaşı’nı bütün özellikleriyle bilgisayarınıza taşıyan Battlefield 1’de kullandığımız silahların her biri, savaş alanında kendini göstermiş silahlar.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
giphy.gif
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Önceki Battlefield oyunlarından aşina olmadığımız, bambaşka bir dünyaya aitmiş gibi görünen bu silahlara daha yakından bakacağız.[/FONT] Hafif makineli tüfeklerden tutun da el bombalarına kadar bahsedeceğimiz bu rehber sayesinde, oyun tarzınıza uyan silahı daha rahat bulabileceksiniz. [FONT=&quot]Ayırt etmenize yardımcı olabilmek için, [/FONT]silahları türlerine göre değil; ait oldukları sınıflara göre inceleyeceğiz.[FONT=&quot] Yakın dövüş silahlarını ve tabancaları ise bir araya topladık.[/FONT][/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Taarruz Sınıfına Ait Ekipmanlar[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Taarruz sınıfında görevli bir asker olarak kullanacağınız silahlar,[/FONT] kısa ve uzun mesafeli çatışmalar için tasarlanmış silahlar olacaktır. [FONT=&quot]Seri atış kabiliyeti ve ortalama hasarlarıyla öne çıkan bu silahlar, aksiyonu seven oyuncuların birinci tercihi olacak.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Birincil Silahlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]İsabet oranı, hasar ve taşınılabilirlik yönlerinden gayet dengeli olan MP 18 Trench, oyuna başladığınızda elde ettiğiniz silahlardan birisi.[/FONT] 3 ayrı versiyonu bulunan bu silah, yakın ve orta mesafeli çatışmalar için bire bir. [FONT=&quot]Orta mesafeli desek de, imkanınız varsa rakibinize yaklaşmalısınız;[/FONT]ne de olsa bu silahlar uzaktan düşman avlamak için üretilmemiş. [FONT=&quot]Rakiplerinin rahatça önüne geçen MP 18 Trench, sizi zafere bir adım daha yaklaştırıyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Eğer düşmanınızla burun buruna savaşıyorsanız, tercih etmeniz gereken silah tabii ki Model 10-A Heavy olacaktır.[/FONT] Aslen bir av tüfeği olan bu silahın isabet oranı oldukça düşük. [FONT=&quot]Ancak, hasarını o kadar yüksek tutuyor ki bu eksisini gözden gelebiliyorsunuz.[/FONT] Unutmayın, bir taarruz sınıfı askeri olarak uzak mesafeli çatışmalara girmemelisiniz; [FONT=&quot]rehberimizde bahsedeceğimiz diğer silahlar sizi kolaylıkla alt edebilir.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]El Bombaları[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Oyun stilinize uyacak pek çok el bombası arasından istediğiniz tercihi yapmanız mümkün.[/FONT] Yakın mesafe çatışmasına odaklanan bir asker olarak, yapmanız gereken tek şey düşmanı engellemektir.[FONT=&quot]Gaz Bombası, en iyi tercihlerinizden biri olacak.[/FONT] Her askerde standart olarak bir gaz maskesi bulunsa da, gaz maskesini takana kadar geçen sürede; [FONT=&quot]rakibinize yeterince can puanı kaybettirebilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Bir diğer seçeneğiniz ise, yakıcı bombaları kullanmak.[/FONT] Patladığı yerde ufak çaplı bir yangın başlatan bu bomba ile, rakiplerinizi cayır cayır yakabilirsiniz. [FONT=&quot]Ayrıca, düşmanın girmesini istemediğiniz bir evin içerisine yakıcı bombalarınızdan birini atabilir ve rakiplerinizi korkutabilirsiniz.[/FONT] İçinde kalınırsa ciddi miktarda can puanı kaybettiren bu bomba, [FONT=&quot]yakın mesafe çatışmalarında kullanılabilecek en yararlı unsurlardan.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Teçhizatlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Rakip zırhlı araçları kendi imkanlarıyla yok edebilen tek piyade sınıfı olmanın tadını çıkarın.[/FONT]Tanksavar el bombanızı kullanarak, takımınıza ait olan bir objektifi ele geçirmeye çalışan düşman zırhlı araçlarını yok edin. [FONT=&quot]Tahmin ettiğinizden daha yüksek hasarlara sebep olan bu el bombası,[/FONT]yüksek miktarda patlayıcı içeriyor. [FONT=&quot]Takımınızı rahat bırakmayan rakip tankı paramparça etmek için bire bir.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Yapılarda ve düşman araçlarında çok yüksek hasarlar bırakabilen dinamit, güvenli oynamayı seven oyuncuların en seveceği teçhizat.[/FONT] Haritada dolaşan bir düşman aracının, patlayıcınızın üstüne gelmesini bekleyebilir ve parçalarına ayırabilirsiniz. [FONT=&quot]Takımların baş belası olan Zırhlı Tren de dinamitlerle yok edilebiliyor.[/FONT] Arkadaşlarınızla birlikte tren yoluna patlayıcılarınızı döşeyin ve trenin patlayışını zevkle izleyin. [FONT=&quot]Battlefield 1’de sınırların içinde kalmak zorunda değilsiniz, hayal gücünüzü kullanın.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
3122363-battlefield1_gc_screen03.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Gözcü Sınıfına Ait Ekipmanlar[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Gözcüler, savaş alanını sürekli gözetler ve açıkta bekleyen hedefleri etkisiz hale getirirler.[/FONT] Bu sınıfın silahları, adından da anlayabileceğiniz gibi uzak mesafe çatışmalarına yönelik tasarlandılar. [FONT=&quot]Takımınız için düşman birliklerin yerini öğrenin ve onları birer birer avlayın.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Birincil Silahlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]İsabet oranında ve hasarda muhteşem güçlü olan keskin nişancı tüfekleri, hareket halindeyken ateşlemek için uygun değiller.[/FONT] Kendinize güzel bir nokta bulmanız, düşmanlarınızı işaretlemeniz ve etkisiz hale getirmeniz gerekiyor. [FONT=&quot]Gewehr 98 Marksman ile, kendinizden çok uzaktaki hedefleri bile rahatça vurabilirsiniz.[/FONT] Her ne kadar hareketli hedefler sizin için sıkıntı olsa da, [FONT=&quot]teçhizatlarınız sayesinde üstesinden gelebileceksiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Sınıfını domine eden bir diğer silah ise SMLE Mk. III Carbine.[/FONT] Şarjör kapasitesi ve hareketlilik bakımından rakiplerinin üstünde olan bu silah, orta ve uzun menzilli çatışmalar için bire bir. [FONT=&quot]Gözcü sınıfını, keskin nişancı sıfatıyla kısıtlamak doğru olmaz.[/FONT] Gerektiği yerlerde sahaya inmeli ve uygun bir yerde konum alarak takımınıza yardımcı olmalısınız. [FONT=&quot]Bu sayede hem daha fazla skor alabilir, hem de puanınızı arttırabilirsiniz.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]El Bombaları[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Gözcü sınıfı için en uygun el bombası, tabii ki sis bombası olacaktır.[/FONT] Rakipleriniz olması gerektiğinden daha yakına geldikleri zaman, kendinizi korumanız ve yakın dövüş silahınıza davranmanız gerekecek. [FONT=&quot]Bunu yapmanın en kolay yolu, düşmanın görüşünü kapatmaktır.[/FONT] Eğer sisin içerisinde mücadele ederseniz, [FONT=&quot]rakibiniz ile eşit şartlarda savaşacak ve sürpriz etkisiyle galip gelme şansınızı arttıracaksınız.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Mini el bombaları da orta mesafeli konumlanmalar için gayet uygun.[/FONT] Normal el bombalarından daha az hasara sebep olsa da, çok daha uzak mesafelere fırlatabileceğiniz bu bomba; [FONT=&quot]konumunuzu değiştirmeden toplulukları yok etmenize fırsat verecektir.[/FONT] Az önce söylediğimiz gibi, gözcü sınıfı bir asker olarak sürpriz faktörünü bir silah gibi kullanmalısınız. [FONT=&quot]Ne de olsa, rakibiniz üzerine bir el bombası atılacağını bilmiyor.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Teçhizatlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]İşaret fişeğiniz, savaş boyunca kullanacağınız en önemli ekipmanınız olacaktır.[/FONT] Kör etme ve işaretleme gibi fonksiyonları da olan bu işaret fişeği, gözcü sınıfının göz bebeği. [FONT=&quot]Az önce saydığımız fonksiyonların ikisini de aynı anda kullanamıyorsunuz maalesef,[/FONT] çünkü ayrı ekipmanlar olarak geçiyorlar. [FONT=&quot]Havaya ateşlendiğiz bölgedeki rakipleri ortaya çıkarın veya yakın mesafedeki rakipleri kör edin; tercih sizin.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Siper periskobu kullanmak, vurulma riskini göze almadan düşmanların yerini belirlemenin en kolay yolu.[/FONT] Ayrıca hedefleri işaretleyebilir ve manganızın oraya ilerlemesini sağlayabilirsiniz. [FONT=&quot]Battlefield 1 ile birlikte, takım oyunu hiç olmadığı kadar önemli bir hale geliyor.[/FONT] Gözcüler de, artık sadece keskin nişancılardan ibaret değiller. [FONT=&quot]Rakipleri işaretleyin, üzerlerinde baskı kurun ve takımınıza yardımcı olun.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
battlefield1announcementscreen7.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Sıhhiyeci Sınıfına Ait Ekipmanlar[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Savaş alanında yaralanan askerleri hayatta tutmak, sıhhiyecilerin görevidir.[/FONT] Battlefield 1’de bulunan sınıflar arasında takım çalışmasına en çok ihtiyacı olanlar sıhhiyecilerdir. [FONT=&quot]Çok fazla kan kaybettiyseniz, bir sıhhiyeciye seslenmek yapabileceğiniz en iyi şey olacaktır. Ancak, onları koruyacak birilerine ihtiyaç duyacaklardır.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Birincil Silahlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Sıhhiyeci, çatışmaya ve savaşa odaklanan bir sınıf olmasa da; kaliteli ve dengeli silahlara sahip.[/FONT] Sıhhiyeciler tarafından genellikle otomatik tüfekler kullanılsa da, bazı keskin nişancı tüfeklerine de sahipler. [FONT=&quot]Cei-Rigotti Artillery, oyundaki en dengeli otomatik silahlardan birisi.[/FONT] Orta ve kısa mesafede oldukça etkili olan bu silah, yüksek bir isabet oranına sahip. [FONT=&quot]Yaralıları tedavi ederken kendinizi de korumanız gerekecek öyle değil mi?[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Çatışmanın uzağında kalmak isteyen doktorların en iyi tercihi olan Selbstlader M1916 Sharpshooter, yüksek hasara ve menzile sahip.[/FONT] Özellikle orta ve uzak mesafeli çatışmalarda etkili olan bu silah, yakın mesafede ise tamamıyla etkisiz. [FONT=&quot]Tabii ki yakın mesafede oynayabilecek kadar yetenekli oyuncular çıkacaktır,[/FONT] lakin biz olması gerekenden bahsediyoruz. [FONT=&quot]Bir sıhhiyeci olarak oyun tarzınıza karar vermeli ve uygun silahı seçmelisiniz[/FONT].[/FONT]

  • [FONT=&quot]Teçhizatlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Tıbbi şırınganız, görevinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan tek ekipman.[/FONT] Ölen askerleri ayağa kaldırabilen bu iğne ile, takımınızı hayatta tutabilir ve zafere taşıyabilirsiniz. [FONT=&quot]Tıbbi ekipmanlardan bahsediyorken, bandaj torbasına da değinelim.[/FONT] Üstüne fırlattığınız askerin can puanını yenilenmeye başlıyor, ancak alınan tek bir hasar bile bu yenilenmenin durmasına yol açıyor. [FONT=&quot]Dikkatli olun ve siperlerin arkasında bekleyin.[/FONT] İşinize yarayacak bir diğer ekipman ise, tıbbi sandık. Yerleştirdiğiniz yerin etrafındaki yaralı askerleri tedavi eden bu sandık, [FONT=&quot]bütün bir mangayı ayakta tutmanıza yardımcı olacak.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
medium.img_.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Takviye Sınıfına Ait Ekipmanlar[/FONT][/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Savaş alanında askerleri en çok korkutan şeylerden birisi, cephanelerinin tükenmesidir.[/FONT] Bir takviye sınıfı askeri olarak hafif makineli tüfeğinizi kuşanın ve düşman saflarını yararak manganıza cephane ulaştırın. [FONT=&quot]Kitle kontrol etkisine sahip silahların tadını çıkarın.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Birincil Silahlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Dakikada ateşlenen mermi sayısı çok yüksek takviye sınıfı silahlar, çok düşük isabet oranlarına sahipler.[/FONT] Yakın mesafe çatışmalara odaklı bir sınıfta, isabet oranı çok fazla şeyi değiştirmeyecektir.[FONT=&quot]Kitle kontrol gücüne sahip bu silahlar, düşmanlarınızı korkutacak ve siperlerinde kalmaya zorlayacaktır.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Birinci önerimiz olan Lewis Gun Artillery, rakibiniz üzerinde baskı kurmanızı sağlayacak ve atış hızıyla düşmanlarınızın canını yakacak.[/FONT] İkinci tercihiniz ise, M1909 Benét–Mercié olabilir. [FONT=&quot]Düşük atış hızına sahip bu silah, inanılmaz yüksek bir isabet oranına sahip. Oyun stilinizi belirlemeli ve en iyi hafif makineli tüfeği kendiniz seçmelisiniz.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Teçhizatlar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Takviye sınıfında oynarken, kullanacağınız temel teçhizat, cephane torbası olacaktır.[/FONT] Takım arkadaşlarınızın cephanesi azaldığında yardıma koşmalı ve onlara bir cephane torbası fırlatmalısınız.[FONT=&quot]Sıhhiyecilerde olduğu gibi, takviye sınıfında da ana ekipmanın gelişmişi diyebileceğimiz bir ekipman bulunuyor.[/FONT] Cephane sandığı olarak geçen bu ekipman sayesinde, [FONT=&quot]belirli bir alandaki dostlarınızın cephanelerini yenileyebilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Takım çalışmasına odaklı ekipmanları bir kenara bırakırsak, düşmanlarınızı çileden çıkarmaya başlayabilirsiniz.[/FONT] Tuzaklanmış bombalar sayesinde, düşmanınız bombanın üstüne adım attığı anda patlayıcı tetiklenir ve Battlefield 1 zevkinizi ikiye katlanır. [FONT=&quot]Aynı şekilde, yakıcı bombaları da istediğiniz yere tuzaklayabilirsiniz[/FONT]; iyi sakladığınız ve düşmanlardan gizlediğiniz takdirde fark edilemez olacaklardır. [FONT=&quot]Kimse küçük bir sürprize hayır demez.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
maxresdefault-2.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Süvari, Tankçı ve Pilot Ekipmanları[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Süvariler[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Öncelikle, gücünüzün farkına varın ve ona göre bir süvari olarak oynayın.[/FONT] Kılıcınız ve atınız, en büyük silahlarınız. [FONT=&quot]Russian 1895 Rifleman silahınız ise , diğer sınıfların sahip oldukları silahlardan çok daha güçlü.[/FONT] Hızlı bir şekilde mesafe kat ederken, [FONT=&quot]tek bir kılıç darbesiyle düşmanı yere indirmek herkesin yapabileceği bir şey olmasa gerek.[/FONT] Oyunun, en azından Sina Çölü haritasının en güçlü sınıfı açık ara Süvarilerdir; bunun kıymetini bilin. [FONT=&quot]Hatırlatalım; atınız ile çarparak veya bir kılıç darbesi ile düşmanınızı direkt olarak öldürebilirsiniz.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Pilotlar ve Tankçılar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Tankçı ve Pilot sınıfları, Battlefield 1 ile birlikte ortaya çıkan yeni sınıflar olduklarından; bir aşinalığımız bulunmuyor.[/FONT] Aslen taşıt kullanması için tasarlanmış olan bu sınıflarla savaş alanına girmeyi düşünüyorsanız, silah olarak C96 Carbine kullanacaksınız[FONT=&quot]. Maalesef şu an için tek tercihiniz bu.[/FONT] En işlevsel ekipmanlardan biri olan işaret fişeğine sahipsiniz, bundan faydalanmaya çalışın. [FONT=&quot]Yarı otomatik silahınız, karşınıza çıkan düşmanları kolayca öldürmenize yardımcı olacaktır.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
battlefield1_reveal_02.jpg
[/FONT]

[h=2][FONT=&quot]Yakın Dövüş Silahları ve Tabancalar[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Tabancalar[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1’in beta testinde olduğumuz için, tabanca seçenekleri oldukça sınırlı.[/FONT] Hatta üzülerek söylüyoruz ki, Osmanlı İmparatorluğu ve Birleşik Krallık güçlerine ait sadece birer tabanca bulunuyor.[FONT=&quot]Bu sebepten, şimdilik herhangi bir tavsiyede bulunmamız mümkün olmayacak.[/FONT] Ancak şunu söyleyebiliriz, [FONT=&quot]tabancalarınız eski Battlefield oyunlarından hatırladığınız kadar güçlü değiller.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Yakın Dövüş Silahları[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=&quot]1. Dünya Savaşı, yakın dövüş silahları bakımından çok zengindi.[/FONT] Sopalardan tutun da kılıçlara kadar pek çok yakın dövüş silahına sahip olabileceğiniz Battlefield 1, bizlere bu zenginliğin kapılarını açıyor.[FONT=&quot]Farklı hasar puanlarına ve seslere sahip bu silahlar arasından, oyun tarzınıza uygun olanı seçmeniz gerekiyor.[/FONT] Sesleri umursamıyor ve kafaları parçalayarak ilerlemek istiyorsanız, bir satır sizin için ideal olacaktır; [FONT=&quot]eğer gizliliğe önem veriyor ve sessizce ilerlemek istiyorsanız, klasik bir sopa işinizi görür.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]
Battlefield-1-Concept-Art-Wallpaper35-HbWzyri.png
[/FONT]

[FONT=&quot][FONT=&quot]Silahlar ve ekipmanlarla ilgili hazırladığımız rehberimizin sonuna geldik. [/FONT]İstek ve talepleriniz doğrultusunda, her zaman yeni rehberler oluşturabiliriz. [FONT=&quot]Düşüncelerinizi belirtmeyi ve varsa sorularınızı sormayı unutmayın![/FONT][/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Battlefield-1-Gasmask-Troops-Wallpaper-1.jpg

Haritalar


  • Balo Salonu Baskını

Savaş, her zaman siperlerde ve geniş alanlarda yapılmıyor. 1918 yılında Meusse Nehri yakınlarında yaşanan son çatışmalardan birine tanık olun. Önceden elit baloların düzenlendiği bir Fransız şatosu, tank paletlerinin altında eziliyor. Savaşın gidişatını değiştirmeye çalışan Amerikan askeri birlikleri,alabilecekleri son tren istasyonunu almak için taarruza geçiyor.


  • Argonne Ormanı

Rotanızı Kuzeydoğu Fransa’ya çevirin ve Aragonne ormanlarının derinliklerine doğru ilerleyin.Piyade odaklı şiddetli çatışmaların yaşanacağı bu ormanda, kan görmediğiniz yerde zehirli gazlar göreceksiniz.Kamufulaj ile gizlenmiş topçuların ve tuzaklanmış makineli tüfeklerin namluları, her zaman üstünüzde olacak. Dikkat edin, uçsuz bucaksız labirentlerde kaybolmak sonunuzu getirebilir.


  • Fao Kalesi

Petrol, her zaman devletlerin ilgisini çekmiş ve bir savaş sebebi olmuştur. İngiliz İmparatorluğu’nun Al-Fao yarımadasındaki kara altını ele geçirmeye çalıştığı bu çıkartma, 1. Dünya Savaşı’nın ilklerinden birisi.Osmanlı’nın en kuvvetli kalelerinden birisi olan Fao, bu çıkartmaya direniyor. Battlefield 1’in kum tepelerinde ve bataklıklarda, adım adım petrol aramaya hazır mısınız? Savaş geminizi kullanmayı sakın unutmayın.


  • Suez

Osmanlı birliklerinin Sina Çölü’nü aşmasının ardından başlayan bu ikmal hattı ele geçirme mücadelesi, git gide kızışıyor. Kanalın kıyılarında yapılan savaşa siz de katılın ve her şeyi kendi lehinize kullanın. Sığ sularda ilerlerken, kum tepelerinin ardındaki düşman birliklerine dikkat etmeyi unutmayın. Çöller, insanoğlu için her zaman tehlikeli olmuştur.


  • St. Quentin Scar

Battlefield 1’in kapalı alfa testinden tanıdığımız bu haritada, Alman birlikleri Fransa topraklarındaki ilerleyişine devam ediyor. İngilizler, hattı korumak ve düşmanın daha ileriye gitmemesini sağlamak için çabalarken; Travecy köyünü tam bir siper haline getiriyorlar. Cephe hattını delin ve düşman birliklerini yararak ilerleyin. Dev gibi bir Zeplin, sizleri bekliyor olacak.


  • Sina Çölü

Çölün ortasında bir kasaba, İngiliz ve Osmanlı birlikleri arasındaki savaşın ortasında kalıyor.Battlefield 1’înaçık beta testi boyunca deneyimlediğimiz bu harita, oyundaki en büyük haritalardan birisi olarak tanıtılıyor. Yakın mesafeli çatışmalardan tutun da, çölde ilerleyen zırhlı araçlara kadar savaşın her yönünü bu haritada göreceksiniz. Aman dikkat, Zırhlı Tren sizi ezip geçmesin.


  • Amiens

Şehirler, 1. Dünya Savaşı’nın en kanlı çatışmalarına tanık oldular. Almanların bahar aylarında yaptığı bir taarruz ile, Fransa’nın güzel kentlerinden birisi olan Amiens’in sokaklarına ilerleyin. Yıkık dökük köprüler, saldırıya uğramış bir adliye binası ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Şehirdeki kritik noktaları ele geçirmeye çalışan İngilizler ve Almanlar, kanlı bir çatışma başlatıyorlar.


  • Monte Grappa

Venedik Alpleri’ndeki kıyasıya mücadeleye katılın ve düşmanın dağın eteklerindeki ilerleyişini durdurmaya çalışın. Devasa istihkam topları ile, düşman birliklerini yerle bir etmek de sizin elinizde.Avusturya – Macaristan İmparatorluğu ilerleyişini sürdürürken, İtalyan Ordusu da savaşı bırakmak niyetinde değil. Bu savaş, en güçlü ve en tecrübeli askerleri bile zorlayacak.


  • İmparatorluğun Kıyısı

Kayalardan ve tepelerden oluşan yapısıyla, doğal bir siper haline gelen Adriyatik kıyıları; çok büyük bir toprak mücadelesine tanıklık ediyor. Dev savaş gemileri tarafından bombardımana tutulan küçük bir kasabaya girin ve çatışmaya başlayın. Bir zamanlar çocukların oynadığı sokaklarda, artık silahlar ve tanklar konuşuyor. İtalya’nın en kötü günleri, bu haritada sizleri bekliyor.


  • Giant’s Shadow

3122365-battlefield1_gc_screen04_flametrooper.jpg

Oyun Modları


  • Fetih

Kapalı alfa testi ve açık beta testinde oynanılabilir olan bu mod üzerine çok fazla konuşmaya gerek yok.Temel olarak açıklamak gerekirse, haritadaki belirli objektifleri kontrol altına almanız ve takımınıza puan kazandırmanız gerekiyor.


  • Üstünlük

Fetih modunun ufak hali diyebileceğimiz Üstünlük modunu, eski Battlefield oyunlarından da tanıyabiliyoruz. Daha küçük haritalarda, piyade birliklerinin etrafında gelişen bu mod; çok daha hızlı ve aksiyon dolu bir savaş vaat ediyor. Yakın dövüş silahlarının büyük önem kazandığı bu modda,takımına değil kendine güvenmen gerekecek. Tabii ki stratejik hedefleri ele geçirmeyi de unutmamalısınız.


  • Operasyonlar

Bu oyun modu ile, birden fazla haritada savaşabileceksiniz. Birinci Dünya Savaşını tam anlamıyla yansıtan Operasyonlar, savaşları bir haritanın dışına çıkarıyor. Saldıran ve savunan tarafın olduğu bu mod, çok uzun bir oynanış süresine sahip. Savunan taraf toprak kaybetse de oyun sona ermiyor, başka bir haritada savaş tüm hızıyla devam ediyor. Bir çatışmayı kazanabilirsiniz, ancak savaşı kazanmak çok kolay olmayacak.


  • Akın

Akın oyun modu da hepimizin bildiği bir mod olduğundan, üstünde çok fazla durmayacağız. Saldıran taraf telgraf direklerini imha etmeye çalışırken, savunan taraf ise bu direkleri korumaya çalışıyor.


  • Savaş Güvercinleri

İnsan yapımı iletişim araçlarının henüz tamamen güvenilir olmadığı 1. Dünya Savaşı zamanında, köpekler veya güvercinler kullanılıyordu. Oyundaki her iki taraf da, haberci güvercinleri kullanarak kendi topçu birliğine mesaj iletip düşmanı bombalatmaya çalışıyor. Oyun başladığında, haritadaki rastgele belirlenmiş bir konumda ortaya çıkacak olan güvercin kafesini aramaya koyulun.Güvercini başarıyla uçurduğunuzda, düşmanınızı dümdüz edeceksiniz.


  • Takım Ölüm Karşılaşması

Battlefield serisinin klasiği haline gelen bu mod, Battlefield 1’de de bizleri yalnız bırakmıyor.Kendinizi ve takımınızı korumaya çalışırken, olabildiğince düşman askeri öldürün. En çok düşmanı öldüren taraf veya süre bittiğinde en çok düşmanı öldürmüş olan taraf kazanacaktır. Dikenli sopalarınızı ve tabancalarınızı hazırlayın, yakın dövüş silahları çok etkili olacak. Süngü tak ve düşmana doğru koşmaya başla.
5CO3BKe.jpg



Battlefield 1 için yeni içerikler yolda

Oyun, 9 harita ve 6 oyun moduyla çıkacak ve tanıtılan 4 yeni haritanın ismi şu şekilde: Argonne Forest, Ballroom Blitz, Fao Fortress & Suez. Bu dört haritayla berber, Battlefield 1'in çoklu oyunculu modu da hazır oluyor.
battlefield-1-icin-4-yeni-harita-tanitildi-2.jpg

Ballroom Blitz
Argonne Forest
FAO Fortress
Suez
The St. Quentin Scar
Sinai Desert
Amiens
Monte Grappa
Empire’s Edge


Bu haritalara Aralık ayında ilk olarak Giant's Shadow'un ekleneceğini de belirtelim. Battlefield 1, 21 Ekim'de PC, Xbox One ve PS4 oyuncuları için satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
battlefield-1-hikaye-modu-gorevleri-tanitildi.jpg
Battlefield 1 Hikaye Modu Görevleri Tanıtıldı




Daha önce yapılan mod ve haritaların tanıtımının ardından dün gelen tek oyunculu oynanış videosu ile birlikte oyun hakkındaki çoğu konuda bilgi sahibi olmuştuk. Ancak bununla yetinmeyen EA ve DICE, bugün oyunun tek oyunculu hikaye modunun görevlerinin tanıtımlarını resmi Battlefield sitesi üzerinden oyunculara sundu.
Genel olarak çevrimiçi mod ve içerikler ile ilgili tanıtımlara ağırlık veren geliştirici ekip, oyuncuların daha çok merak ettiği tek oyunculu oynanış videosunu oyunculara sunmuştu. Bununla yetinmeyerek bugünde resmi Battlefield sitesi üzerinden hikaye görevlerinin kısa tanıtımları oyuncularla paylaşıldı. Genel olarak tek oyunculu modu için önceki serilerde eleştirilere maruz kalan yapım bu sefer oyuncuları oldukça tatmin edecek gibi görünüyor çünkü Osmanlı devletinin de hikaye modunda oldukça fazla yer edindiğini tanıtımlardan görebiliyoruz.
DICE ayrıca hikaye modu görevlerinin tanıtımlarından önce, tek oyunculu modunun geliştirilme aşaması ile ilgili bazı bilgileri oyunculara sundu. Oyunun geliştirilme aşaması ile ilgili çok fazla bilgiyi içinde barındıran açıklamaya Türkçe olarak Battlefield resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Daha önce 6 adet haritayı içinde bulunduracağı duyurulan tek oyunculu modunun paylaşılan hikaye görevleri tanıtımında bir adet görev bulunmuyor. İçinde Çelik Fırtına isimli görevin bulunmadığı tanıtımı aşağıdan okuyabilirsiniz.

Battlefield 1 Hikaye Modu Görevleri

Rütbeli Arkadaşlar

rutbeli-arkadaslar.jpg
İtilaf güçleri havadaki savaşı kaybediyor. Britanya, Alman pilotlarıyla baş etmekte zorlanıyor ve bir savaş pilotunun hayatta kalma süresi ortalama 17 gün. Bu karamsar ortamda düşmanla yüzleşmeli ve batı cephesinin üzerinde cesurca savaşmalısınız. Şiddetli it dalaşları, beklenmedik çarpışmalar ve bir arkadaşlık öyküsü sizi bekliyor.

Hiçbir Şey Yazılı Değil

hicbir-sey-yazili-degil.jpg


Ortadoğu çöllerinde Arap grupları Osmanlı İmparatorluğu’na karşı isyan ediyor. İmparatorluğun yıkıcı topçuları, at sırtında tüfekle saldıran isyancılara hücum ediyor. Efsanevi kahraman Arabistanlı Lawrence’in yanındaki bir Bedevi savaşçı olarak teknolojik açıdan üstün düşmana karşı koymanın ve ölümcül raylı topu yok etmenin bir yolunu bulmalısınız.

Çamur ve Kan İçinde

camur-ve-kan-icinde.jpg


1918’in sonbaharında İngiliz kuvvetleri, Fransa’nın Cambrai kasabasına büyük bir taarruz yapmaya hazırlanıyor. İtilaf Devletleri, tankların da desteğiyle başarıya ulaşacağından emin. Ancak Mark V tankının bir handikapı var: Güvenilir değil. Düşman hatlarını yerle bir etmek için savaşan, ancak tam işlev görmeyen tank mürettebatına katılarak onlarla ortak çalışmayı öğrenin.

Avanti Savoia

avanti-savoia.jpg


İtalya ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Alpler’de çıkmaza girdi. Karla kaplı dağlar tarafından engellenen ordular, birbirlerini bozguna uğratmanın bir yolunu bulamıyorlar. Bu sırada İtalyan dağcı alayı Arditi, beklenmedik bir taarruz yapmaya hazırlanıyor. İtalyan ve Avusturyalı birlikler bu stratejik mevki için savaşırken Arditi zırhınızı kuşanıp dağa tırmanın.

Haberci

haberci.jpg


İngiliz İmparatorluğu, Osmanlı topraklarına beklenmedik bir çıkartma yaparak savaşta yeni bir cephe açmayı planlıyor. Yarım milyondan fazla asker taşıyan gemiler, 1. Dünya Savaşı’nın en kritik gününde Gelibolu civarında toplandı. Bir Anzac habercisi olarak şiddetli bombardıman ve çıkartma sırasında hayati önem taşıyan mesajları ön cepheler arasında iletmeye çalışacaksınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 Rehberi – Haritalar ve dinamik oyun şekilleri[/h][h=2]Rakip takıma karşı üstünlük sağlayın.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Dinamik oynanış ve oyuncuya verilen karar özgürlüğü, oyuncuları oyunlara bağlayan en önemli özelliklerdendir. Geniş haritaları ve neredeyse tamamen yıkılabilir çevre unsurlarıyla öne çıkan Battlefield serisi, adeta dinamik oynanış kavramını temsil ediyor. [FONT=&quot]Battlefield 1’in tek ve çoklu oyuncu modlarının detaylıca tanıtılmasının ardından, oyunun genel işleyişi hakkında fikir edinmeye başladık.[/FONT] Battlefield 4’deki bazı büyük yapıları kapsayan yıkım mantığı kaldırılıp, çevrede gördünüz her şey yıkılabilir hale getirilmiş. [FONT=&quot]Üstünde yürüdüğünüz kayadan yapılma bir köprüden tutun da yel değirmenine kadar her şeyi yıkabiliyorsunuz.[/FONT] Bütün bunların yanı sıra, dinamik hava şartları da yeni Battlefield’da bizleri bekliyor olacak. [FONT=&quot]Örneğin Sina Çölü haritasında oynarken bir anda yağmur yağmaya başlarken,[/FONT] aynı haritadaki başka bir maçta ise kum fırtınasıyla karşılaşacaksınız. [FONT=&quot]Bu rehberimizde; yıkım, yer şekilleri ve dinamik hava şartlarına göre haritaları kendi lehinize nasıl kullanacağınızı anlatacağız.[/FONT][/FONT]
Forest_of_Argonne_Official.jpg

[h=2][FONT=&quot]Etrafı Paramparça Ederek Hedefinize Ulaşın[/FONT][/h][FONT=&quot]Bir düşman askerini öldürmek, bir zırhlı aracı patlatmak veya bir objektifi ele geçirmek istiyorsanız; etrafı yakıp yıkmanız gerekiyor. Tanklar, anti-tank roket silahları, el bombaları veya patlayıcılar kullanarak; binaları, köprüleri ve hatta yolları bile havaya uçurabilirsiniz. [FONT=&quot]Eğer rakibinize karşı iyi bir konum almak istiyorsanız, bir yerleri patlatın ve kendi siperinizi kendiniz oluşturun.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Dümdüz bir arazide üstüne ateş açılıyorsa, yapmanız gereken ilk şey patlayıcınızın olup olmadığını kontrol etmektir. En iyisinden bahsetmek gerekirse, bir dinamiti hızlıca fırlatıp patlatarak yerde bir çukur oluşturup bu çukurun içine gizlenebilirsiniz. [FONT=&quot]Yeryüzünü şekillendirme imkanınız bununla da sınırlı değil, örneğin iki tepeyi kayadan bir geçit bağlıyorsa; normal yapılardan daha fazla patlayıcı gerektirse de bu geçidi patlatabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Battlefield 1 ile birlikte, zırhlı taşıtlar ve piyadeler arasındaki dengeler biraz değişiyor. Zırhlı araçlardan kaçan piyadelerin artık çok daha hızlı ve çok daha atik olması gerekiyor. [FONT=&quot]Eğer düşman hücum kıtası askerlerinden birini binanın içerisine girerken gördüyseniz,[/FONT] tankınızın topunu oraya çevirerek ateşlemekten çekinmeyin. [FONT=&quot]Eğer kendiniz de piyadeyseniz, patlayıcılarla duvarı patlatarak içeri girebilir ve etkileyici bir baskın yapabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Stratejinize Karar Verirken Doğayı Unutmayın[/FONT][/h][FONT=&quot]Battlefield serisinin haritaları her zaman büyük ve zengin olmuştur. Haritalardaki yer şekillerini düşmana karşı konum almak için kullanmalı veya düşmanın nerelerde olabileceğini tahmin edebilmelisiniz. [FONT=&quot]Karşınızdaki tepeden ateşlenen bir mermi size çarpmadan önce,[/FONT] düşmanın orada olabileceğini tahmin ederek siper alabilirsiniz. [FONT=&quot]Ormanları veya çalılıkları kendinizi gizlemek için kullanırken, hava şartlarından da faydalanabilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Doğa, insanoğlu var olduğu andan itibaren ona yön veren temel unsur olmuştur. Savaş alanında da doğal yer şekillerinden,[FONT=&quot] ağaçlardan ve bitki örtüsünden faydalanmayı unutmamalısınız.[/FONT] Oynadığınız haritayı ve genellikle haritanın hangi bölümünde olacağınızı düşünerek uygun kamufulajı kullanmalısınız. [FONT=&quot]Haritalardaki tepeler veya çukurluklar, düşmana karşı konum almanız için ideal siperler; onları kullanmayı unutmayın.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Ormanlık alanların veya sulak arazilerin bulunduğu haritalarda düşmana karşı konum almak çok daha kolay hale gelir. Sık ağaçların arasında gizlenerek düşmanları birer birer avlayabilir veya suya dalarak rakibinizin gelmesini bekleyebilirsiniz.[FONT=&quot] Haritalardaki yüksek noktalar veya stratejik konumlar gibi belirli noktalara dikkat etmeli ve düşmanın oraları ele geçirmesine izin vermemelisiniz.[/FONT][/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Dinamik Hava Şartlarından Faydalanın[/FONT][/h][FONT=&quot]Battlefield 1’in bizlere sunduğu en büyük değişiklerden birisi, dinamik hava şartları. Aynı haritada birden çok hava şartı bulunurken, tamamen rastgele olarak karşınıza çıkıyorlar. [FONT=&quot]Örneğin sis bastırdıktan sonra keskin nişancılar ve gözcülerin işi zorlaşıyor,[/FONT] ancak yakın mesafe taarruz birliklerinin işi ise hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor. [FONT=&quot]Hava şartlarına göre oyun stilinizi değiştirmeli ve kendinizi dinamik bir hale getirmelisiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Sis ve kum fırtınası gibi görüşü kısıtlayan hava şartlarıyla karşılaştığınızda yapmanız gereken son şey, uzak mesafe çatışmalarına odaklanmak. Orta ve kısa mesafeli çatışmalara girmek veya zırhlı araçlarla ilerlemek deneyebileceğiniz taktiklerden. Şunu unutmayın, düşmanınız da en az sizin kadar avantaj elde edecektir.[FONT=&quot] Tankınızı uzun mesafeli saldırılardan korurken, dibinizdeki bir düşman piyadesini göremeyebilirsiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Oynanışı etkileyen hava şartlarıyla birlikte, Battlefield 1 oyuncuları da kendilerini dinamik hale getirmek zorunda kalıyorlar. Her haritanın sanki ilk defa oynuyormuş gibi hissettirmesi kadar güzel bir his olamaz, ancak siz yine de haritalardaki hava şartlarını ezberlemeye çalışın. [FONT=&quot]Haritaların stratejik olanaklarından faydalanmak sizin elinizde; ister doğadan yardım isteyin, ister etrafı yıkıp geçin.[/FONT][/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 Rehberi – Oyunu nasıl erken oynarım?[/h][h=2]Oyunu ilk oynayanlardan biri siz olabilirsiniz.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]EA Games’in ücretli üyelik sistemleri Origin Access ve EA Access, sizlere pek çok oyunun kapısını açıyor. Kütüphanenize ekleyebileceğiniz onlarca oyunun yanı sıra, en güncel oyunları ilk deneyimleyenlerden biri olma şansını da elde ediyorsunuz. [FONT=&quot]21 Ekim 2016’da çıkış yapacak olanBattlefield 1’i erkenden oynamak istiyorsanız, [/FONT]bu rehberimiz size yol gösterecektir.[FONT=&quot] Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve sizleri ücretli EA aboneliklerinin yanı sıra Battlefield 1 sürümleri hakkında da bilgilendireceğimiz yazımıza geçelim.[/FONT][/FONT]
battlefield_1_2.jpg

[h=2][FONT=&quot]Battlefield 1’i Nasıl Erkenden Oynarım?[/FONT][/h][FONT=&quot]Oyunu sınırsız bir biçimde erkenden oynamak istiyorsanız, oyunun sürümlerinden birisi olan Early Enlister Deluxe Edition’ı satın alabilir ve 18 Ekim 2016’da herkesten önce bütün içeriklere erişebilirsiniz. Tabii ki oyunu daha da erken oynamanın bir yolu var, EA Access veya Origin Access üyesi olmak. EA ve Origin Access üyeleri, [FONT=&quot]İlk Sen Oyna Programı sayesinde 13 Ekim 2016 tarihinden itibaren kısıtlı sayıda içeriği deneyimleme fırsatını elde edecekler.[/FONT] Daha önceki yazılarımızdan birinde detaylandırdığımız içeriklerden biraz olsun bahsedelim isterseniz. 5 çoklu oyuncu haritası ve 4 oyun modu sizleri bekliyor olacak. [FONT=&quot]Bunun yanı sıra iki adet hikaye göreviyle tek oyunculu moda da atılabileceksiniz.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Oyunu erkenden oynamak isteyen PlayStation 4 kullanıcıları ise Battlefield 1: Early Enlister Deluxe Edition’ı tercih etmek durumundalar. Az önce bahsettiğimiz sınırlamalara tabi olmayan bu sürüm;[FONT=&quot]Lawrance of Arabia, Red Baron ve Hellfighter paketlerini de yanında getiriyor.[/FONT] Tarihleri yinelemek gerekirse, Origin ve EA Access üyeleri 13 Ekim 2016’dan; Early Enlister Deluxe Edition’ı satın alanlar ise 18 Ekim 2016’dan itibaren Battlefield 1 oynamaya başlayabilecekler. [FONT=&quot]Hatırlatmadan geçmeyelim, Origin Access ve EA Access üyeleri oyunu sadece 10 saat oynayabilecekler.[/FONT][/FONT]
[h=2][FONT=&quot]EA Access ve Origin Access Nedir?[/FONT][/h][FONT=&quot]EA Games’in ücretli sistemleri olan bu abonelikler, sizlere pek çok ek içerik sunuyor. Kütüphanenize ekleyebileceğiniz Battlefield 4, Need for Speed veya This War of Mine gibi onlarca oyunun yanı sıra; Electronic Arts içeriklerini satın alırken işinize yarayacak indirimler de elinize geçiyor. [FONT=&quot]PC kullanıcılarının aylık 4 Euro ödeyerek abone olabilecekleri Origin Access, Battlefield 1 İlk Sen Oyna sürümünü de yanında getiriyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Xbox One kullanıcılarının faydalanabileceği EA Access de Origin Access ile aynı fiyata sahip, yani aylık 4 Euro gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Aynı Origin Access’te de olduğu gibi onlarca oyunun yanı sıra, 13 Ekim 2016’dan itibaren oynamaya başlayabileceğiniz Battlefield 1 İlk Sen Oyna sürümünü de sizlere sunuyor. [FONT=&quot]PlayStation 4 kullanıcılarının faydalanabileceği herhangi bir uygulama bulunmuyor maalesef.[/FONT][/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Battlefield 1: Early Enlister Deluxe Edition Neler Sunuyor?[/FONT][/h]
  • [FONT=&quot]Küçük Ek Paketler[/FONT]
[FONT=&quot]Az sonra detaylıca bahsedeceğimiz The Hellfighter Pack’in yanı sıra; Lawrance of Arabia, Red Baron ve The Behemoth ek paketleri sizin oluyor. [FONT=&quot]Oyuna yeni araçlar, silahlar ve kamufulajlar ekleyecek olan bu ek paketler; ayrıca satın almak isteyen oyuncular için de satışa sunulacak.[/FONT][/FONT]

  • [FONT=&quot]Hellfighter Pack[/FONT]
[FONT=&quot]Oyunun senaryo modunda karşımıza çıkan Harlem Hellfighters’a ait pek çok içeriğe sahip olun.Hellfighter rozeti ve bıçağının yanı sıra, Hellfighter ekibi tarafından kullanılan 2 adet silah da sizin olacak. [FONT=&quot]Oyunun çıkışından sonra sunulacak ek haritalara 7 gün önceden erişme imkanı da cabası.[/FONT][/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 erken erişim sürecinin anlık oyuncu sayısı ortaya çıktı[/h][h=2]Sadece erken erişim için oldukça yüksek.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi, Battlefield 1’i önceden oynamanın; EA veya Origin Access ya da Early Enlister Deluxe Edition sürümüne sahip olmak olarak 2 ayrı yolu bulunuyor. 13 Ekim 2016 tarihinden itibaren EA Access ve Origin Access oyuncularının erişebildiği oyun, 18 Ekim 2016’dan itibaren de Early Enlister Deluxe Edition sahiplerine kapılarını açarak pek çok oyuncuyu kucakladı. [FONT=&quot]Erken erişim imkanlarından yararlanarak oyunu oynama fırsatını elde eden aktif oyuncuların sayısı ise oldukça yüksek.[/FONT][/FONT]
29776470774_310a5b4ebc_k.jpg

[FONT=&quot]Sadece erken erişim yetkisi olan oyuncuların oynayabildiği oyun, yazıyı yazdığımız sırada 47,753 PC oyuncusu tarafından oynanıyor. Son 24 saat içerisinde ise bu sayının maksimum 64,575 oyuncuya ulaştığını belirtelim. [FONT=&quot]Xbox One ise en çok oyuncuya sahip platform olarak gözüküyor.[/FONT] Son 24 saat içerisinde maksimum 124,684 kişinin Xbox One üzerinden oynadığı oyun, yazıyı yazdığımız sırada ise 57,440 kullanıcıyı kucaklıyor. [FONT=&quot]24 saat içerisinde 94,229 PlayStation 4 kullanıcısı Battlefield 1 oynarken, yazıyı yazdığımız sırada ise 68,648 kişi oyunu deneyimliyor.[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]Genele bakacak olursak, yazıyı yazdığımız sırada 174.000’den fazla oyuncunun Battlefield 1 oynadığını görüyoruz. Üstelik oyunun normal sürümünü satın alanları bu rakama dahil etmiyoruz bile. [FONT=&quot]Piyasada bulunan oyunların çoğunu aktif oyuncu sayısı bakımından geride bırakan oyun,[/FONT]bakalım tam çıkışını gerçekleştirdiğinde seri içinde rekor kırmayı başarabilecek mi. [FONT=&quot]Sizler de bu sayılar hakkındaki düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın.[/FONT][/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 oynarsanız, Titanfall 2 için çok şık bir Titan kaplamasına sahip olacaksınız[/h][h=2]Titan, 1. Dünya Savaşı zamanlarına dönecek bu kaplama ile birlikte.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]EA Games bu sene 2 büyük etkili FPS oyunu piyasaya sürmeyi planlıyordu. Bunlardan ilki olan Battlefield 1, çoktan piyasaya çıktı ve inanılmaz bir başarı yakaladı. [FONT=&quot]2. FPS oyunu ise Titanfall 2 ve bu oyun da önümüzdeki günlerde çıkışını gerçekleştirecek[/FONT]. Peki, sadece Battlefield 1 veya Titanfall 2 mi oynamayı planlıyorsunuz? [FONT=&quot]Yoksa iki oyunu da oynayacak mısınız[/FONT]? Eğer cevabınız, iki oyunu da oynamaksa; size güzel bir haberimiz var. [FONT=&quot]Bu haberimiz ise, Battlefield 1 oynarsanız, Titanfall 2 için çok şık bir Titan kaplamasına sahip olacaksınız[/FONT]![/FONT]
titanfall_2_battlefield_1_corss_promo_red_baron_titan_1.jpg

[FONT=&quot]Yukarıda görmüş olduğunuz görsel, bahsetmiş olduğumuz bu kaplama. Evet, Battlefield 1’de Red Baron uçağının tasarımına sahip bir Titan’ınız olacak. [FONT=&quot]Ayrıca bu kaplama bizlere bir de Wolfenstein: The New Order oyununu hatırlattı tabii[/FONT]. Neyse efendim, dediğimiz gibi eğer Battlefield 1 oynarsanız, o gösterdiğimiz Titan kaplaması sizlerin olacak. [FONT=&quot]Fakat ne yazık ki, Titanfall 2 oynarsanız özel bir Battlefield 1 kaplaması sizin olmayacak[/FONT].[/FONT]
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 senaryosunu tamamen bitirirseniz, bu silah desenleri sizin olacak[/h][h=2]Senaryoyu baştan sona oynamaya değer bizce.
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1, şu sıralar neredeyse en çok konuşulan oyun. Bunun en büyük sebebi, oyunun bir Battlefield oyunu olması ve [FONT=&quot]tabii ki 1. Dünya Savaşı temasına sahip olması[/FONT]. Peki, bu oyunu siz ne kadar biliyorsunuz? [FONT=&quot]Biz en iyisi sorumuzu şöyle soralım, oyunu biliyorsunuz da, sadece çoklu oyuncu modunu mu oynuyorsunuz oyunun[/FONT]? Eğer senaryo modunu oynamadıysanız veya oynayıp da, [FONT=&quot]tamamen bitiremediyseniz tekrar oynamaya başlayabilirsiniz çünkü oyunun senaryosunu tamamen bitirirseniz, çoklu oyuncu modlarında kullanabileceğiniz birbirinden güzel silah ve araç desenleri sizin olacak[/FONT].[/FONT]
bf1_sp_weapon_skin_auto_revolver_straight_flush.jpg

[FONT=&quot]Hemen yukarıdan görebileceğiniz görsel, bahsetmiş olduğumuz silah desenlerinden sadece bir tanesi ve bu desene sahip olabilmek için Friends in High Places görevini bitirmeniz ve bölüm içerisinde bulunan tüm toplanabilir eşyaları toplamanız gerekiyor. [FONT=&quot]Neredeyse diğer tüm silahlar için de aynı durum söz konusu[/FONT]. Mesela, C96 – His Lordship silahı için Through Mud and Blood görevini, [FONT=&quot]Cei-Rigotti – Fiamme Ferdi silahı için Avanti Savoia görevini[/FONT], Howdah Pistol – Frontiersman silahı için The Runner görevini, [FONT=&quot]Russian 1895 – Desert Dweller için Nothing is Written görevini tamamen bitirmiş olmanız gerekiyor[/FONT], tüm toplanabilir eşyalar ile tabii ki. [FONT=&quot]Fakat tüm bunlar size zor geliyorsa, sadece senaryo modundaki 6 görevi de oynayarak[/FONT], hiçbir toplanabilir eşyayı toplamasanız bile M1909 – Trench Cleaner silahına sahip olabiliyorsunuz. [FONT=&quot]Fakat, eğer tüm görevleri bitirip, bütün toplanabilir eşyaları da toplarsanız, yani senaryo modu %100 şekilde bitmiş olursa Landship – Black Bess aracı sizlerin oluyor[/FONT]. Bahsetmiş olduğumuz tüm bu silahların ve aracın görsellerine, [FONT=&quot]hemen aşağıdaki galerimizden göz atabilmeniz mümkün[/FONT].[/FONT]
bf1_sp_tank_skin_landship_black_bess.jpg

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Battlefield 1 Rehberi – Yeni başlayanlar için çoklu oyuncu modlarında başarılı olmak[/h][h=2]Oyuna yeni başladınız ve çoklu oyuncu modunda başarılı mı olmak istiyorsunuz? Bu rehberimiz tam sizin için!
[/h][FONT=&quot][FONT=&quot]Battlefield 1, belki de piyasanın en etkili çoklu oyuncu moduna sahip olan bir FPS oyunu. Gerçekten savaş hissini size aktarabilen, oldukça gerçekçi, [FONT=&quot]yer yer epik anlara ev sahipliği yapan, eğlenceli bir moddan bahsediyoruz[/FONT]. Fakat bu çoklu oyuncu moddan güzel bir şekilde zevk alabilmeniz için, oyun hakkında temel birkaç bir şey bilmeniz gerekiyor. [FONT=&quot]İşte bu şeyleri de, bu rehberimizde sizlere aktaracağız[/FONT]. En temel şeylerden, biraz ayrıntılara kadar ineceğimiz bu rehberimiz, Battlefield 1’in çoklu oyuncu moduna yeni başlamış oyunculara hitap etmekte. [FONT=&quot]Bu yüzden, eğer aranızda profesyonel Battlefield oyuncusu varsa, lütfen bize kızmasın, darılmasın[/FONT].[/FONT]
q85bpurcohekzsladqn5.jpg

[h=2][FONT=&quot]Oyun modlarını tanıyalım[/FONT][/h][FONT=&quot]Battlefield 1 hakkında en temel şeylerden başlayacağımızı söylemiştim. Oyunun çoklu oyuncu modunun en temel şeyi, tabii ki oyun modları. [FONT=&quot]Eğer bir oyuna girecekseniz, ilk önce o modda ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor[/FONT]. Mesela, Conquest oynuyorsanız önceliğiniz manganızın size verdiği görevler, bölge kapma ve düşmanın bölge kapmasını engellemek olmalı. [FONT=&quot]Bu modda isterseniz 30 adam öldürüp, hiç ölmeyin[/FONT]. Objektiflere oynayan bir oyuncu sizi çok rahat bir şekilde geçebilir. [FONT=&quot]Hiç adam öldürmeden, sürekli ölse bile[/FONT]. Bu modda ana amacınız 1,000 puana ulaşmak. [FONT=&quot]Bu puanlar da tabii ki bölgeleri alarak birikiyor[/FONT]. Ne kadar bölgeniz olursa, o kadar çok puana sahip olabiliyorsunuz. [FONT=&quot]Bunu da aklınızdan çıkartmayınız[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Oyunun içerisinde bulunan bir başka oyun modu ise Rush. Eski Battlefield oyunlarındaki Rush moduna göre, [FONT=&quot]Battlefield 1 Rush modu biraz daha farklı[/FONT]. Bu modda, bir taraf saldırı yaparken; diğer taraf ise defans yapıyor. [FONT=&quot]Belli bölgeleri koruması gereken defansif taraf bir yana, atak yapan tarafın sınırsız canı bulunmuyor[/FONT]. Bu özellik de zaten oyuna yeni eklenmiş durumda. [FONT=&quot]Oyunun size verdiği belli bir yeniden doğma hakkı var[/FONT]. O hakları doldurmadan, 2 noktaya da atak yapıp, ele geçirmeniz gerekiyor [FONT=&quot]Yani yine objektife oynamanız gereken bir oyun[/FONT]. Sürekli olarak karşı takımı öldürmek çoğu zaman [FONT=&quot]takımın geneline yardım etmeyecektir[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]War Pigeons modu ise, Battlefield 1 ile seriye eklenmiş bir oyun modu ve oldukça eğlenceli. Yine büyük bir takım ruhu gerektiren bu modda, öncelikle bir kuşu ele geçirmeniz gerekiyor. [FONT=&quot]Kuşu ele geçirdikten sonra sabit bir şekilde bir yerde durmanız gerekiyor ki, karakteriniz o kuşa notu yazabilsin[/FONT]. Bu kısa süre dolduktan sonra, açık bir alana çıkıp kuşu bırakmanız gerekiyor. [FONT=&quot]Kuş, yaklaşık 5 saniye boyunca etrafta dolanıyor ve ardından gidiyor mesajı iletmeye[/FONT]. İşte bu 5 saniye boyunca, düşman o kuşu vurup, sizi engelleyebiliyor. [FONT=&quot]Yani kuşu bıraktıktan sonra da bir süre boyunca defans yapmanız oldukça önemli[/FONT]. Oyunu tamamen yenmek için ise bu işlemi 3 kez yapmış olmanız gerekiyor.[/FONT]
[FONT=&quot]Bir sonraki oyun modu ise Team Deathmatch. Oldukça klasik bir oyun modu. Karşı takımdan 100 kişi öldüren taraf, oyunu kazanıyor. [FONT=&quot]Bu moddaki tek hedefiniz karşı takımı öldürmek yani[/FONT]. Bir diğer mod ise Domination. [FONT=&quot]Aslında bu mod, Conquest ile benzer fakat harita daha küçük[/FONT], takımlar daha limitli. [FONT=&quot]Ayrıca oyunu kazanmanız için ise 1,000 yerine 100 puan almanız bekleniyor[/FONT]. Conquest modlarının 30 dakika civarı sürdüğünü göz önünde bulundurursak, [FONT=&quot]daha kısa ve çok daha çabuk aksiyona girebileceğiniz bir mod arıyorsanız, o mod bu efendim[/FONT].[/FONT]
rq8js45yzr7dilrpz9ey.png

[h=2][FONT=&quot]Operasyona çıkmaya hazır olun[/FONT][/h][FONT=&quot]Yeni bir başlık atmış olabilir fakat, şimdi bahsedeceğimiz şey de bir oyun modu. Fakat oldukça geniş, uzun ve eğlenceli bir oyun modu.[FONT=&quot] Bu modumuzun adı[/FONT], [FONT=&quot]Operations[/FONT]. Bu mod aslında Conquest ve Rush modlarını içerisinde kombine ediyor. [FONT=&quot]Bu Operations modu içerisinde 4 farklı operasyon seçebiliyorsunuz[/FONT]. Seçtiğiniz haritalar ne olursa olsun, göreviniz değişmiyor.[FONT=&quot] 2 taraf var, bir taraf saldırıyor; diğer taraf ise atak yapıyor[/FONT]. Defans yapan tarafın korumak için belli noktaları bulunuyor ve atak yapan taraf bölgeleri aldıkça, [FONT=&quot]defans tarafı kendi ana noktalarına kadar geri çekilebiliyor[/FONT]. Defans yapanların sınırsız şansı bulunuyorken, atak yapan tarafın 3 hakkı bulunuyor ve [FONT=&quot]bu 3 hak içerisinde mutlaka tüm bölgeleri ele geçirmeleri gerekiyor[/FONT]. Duruma göre oyun geride olan tarafa özel araçlar, tanklar veya [FONT=&quot]Behemoth verebiliyor[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Operations modunu özel kılan şey ise, bir oyunun 3 saate kadar uzuyor olabilmesi. Ayrıca küçük bir de senaryo bulunuyor her operasyonda. [FONT=&quot]Oyunun gidişatına, kazanan taraflara göre de bu hikaye anlatımı değişebiliyor[/FONT]. Oyun içerisindeki his ise gerçekten benzersiz, ciddi bir savaş alanı hissi alabiliyorsunuz. [FONT=&quot]Tüm bunların haricinde, yeni başlayan oyuncular için bu mod oldukça karmaşık, değişik veya zor gelebilir[/FONT]. Bu durumu aşmak için yapmanız gereken tek şey, bu modu oynamaya devam etmek. [FONT=&quot]Tabii takımınıza da yardımcı olmayı unutmayın bu sırada[/FONT]. Ha, yardımcı olmak demişken, isterseniz artık sizlere yardımcı olacak kısmına geçelim rehberimizin. [FONT=&quot]Sanıyorum ki şu an oyunda bulunan tüm oyun modlarından bahsettik[/FONT].[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]K/D oranınızı kafaya takmayın[/FONT][/h][FONT=&quot]Eğer Team Deathmatch haricinde bir oyun modu oynuyorsanız, sürekli skor tablosuna bakıp, K/D oranınıza takılmayın. Çünkü o modlarda, karşınıza çıkacak olan en gereksiz olan şey o. [FONT=&quot]Daha önce de dediğim gibi, belli başlı objektiflerin bulunduğu oyun modlarında, o objektiflere yönelik bir oynanış sergilerseniz[/FONT], takımınızda en çok adam öldürmüş olan kişiden daha çok puan kazanabilirsiniz. [FONT=&quot]Ayrıca takımınızın o turu yenmesindeki katkınız da, en çok adam öldüren kişiye göre daha çok olur[/FONT]. Herkes sizi sever efendim. B bayrağını korumayan, [FONT=&quot]D bayrağı boşken almaya gitmeyen, fakat oyun içerisinde 40 adam öldürüp, 2 kere ölen bir oyuncuyu kimse sevmez[/FONT]. Eğer ciddi oynuyorsanız.[/FONT]
Oyununuzu oynarken, eğer bir düşman görürseniz onu işaretlemeyi de unutmayın. Çünkü işaretlenen düşmanlar, takımınız tarafından da görünebiliyor ve size desteğe gelebiliyor takım arkadaşlarınız. Ayrıca işaretleme sonrasında o kişi ölürse, bonus puanınızı da alıyorsunuz, merak etmeyin. Düşman işaretleme, bireysel oyundan çok takım oyununu desteklediği için, bize göre oldukça önemli. Sonuçta Call of Duty değil, Battlefield oynuyorsunuz.
[h=2][FONT=&quot]Manga lideri olduysanız, görevinizi yapın[/FONT][/h][FONT=&quot]Manga lideri olmak, isminizin yanında yıldız gözükmesinden çok daha fazla işe yarıyor. Bir manga lideri, mangasına görevler verebiliyor ve siz de bir manga lideriyseniz, [FONT=&quot]görev vermeyi unutmayın[/FONT]. Örnek vermek gerekirse, bölge kapma oyunlarında çok kolay 2 hareket ile herhangi bir bölgeyi işaretleyebiliyorsunuz ve [FONT=&quot]manganızdaki herkes görebiliyor[/FONT]. Eğer manganızdaki oyuncular kör değilse, [FONT=&quot]o işareti dikkate alacaktır ve o bölgeye saldıracaktır[/FONT]. Böylece çok daha güzel bir takım oyunu ortaya koyabileceksiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]Bir diğer önemli husus ise takım arkadaşlarınızı hayatta tutmak ile alakalı. Diyelim ki, yakınınızdaki bir Sıhhiyeci öldü. [FONT=&quot]Siz bu ölen Sıhhiyeci sınıfının ekipmanını alabiliyorsunuz ve ölen arkadaşınızı direkt hayata döndürebiliyorsunuz[/FONT]. Unutmayın, Sıhhiyeci sınıfı sizin hayatta kalabilmeniz için, canınızın sürekli 100’de kalabilmesi için oldukça önemli. [FONT=&quot]Sizin canınız gittiğinde veya siz öldüğünüz zaman, size yardım edecek olan kişi onlar[/FONT]. Onların ölüp, haritanın bir ucunda başlamasına [FONT=&quot]izin vermeyin[/FONT].[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Mermi fiziklerini bilin[/FONT][/h][FONT=&quot]Genelde FPS oyunlarında, düşmanı öldürebilmek için onların üstüne ateş etmemiz yeterli oluyorfakat Battlefield 1’de durum böyle değil. [FONT=&quot]Karşımızda gerçekçi bir FPS oyunu var ve bu yüzden silahların birçoğu farklı şekillerde çalışıyor[/FONT]. Bunu tamamen çözmek sizin elinizde fakat en temelinde, düşmanlarınız hareket ediyorsa, [FONT=&quot]onların üstüne değil; gideceği yola sıkmanız gerekiyor ki onları vurabilin[/FONT]. Her silahın mermisinin gitme hızı, belli mesafelerde verdiği hasarlar farklı olduğu için bu sistem size en başta karışık gelebilir. [FONT=&quot]Fakat kısa zamanda alışacaksınız efendim[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Sırada ise küçük bir ipucu var. Eğer mermileriniz tamamen bittiyse, etrafta da size mermi verecek bir oyuncu bulunmuyorsa fakat bir at varsa,[FONT=&quot] o ata binin efendim[/FONT]. Ata bindiğiniz zaman tüm silahlarınızın mermisi dolacaktır. [FONT=&quot]Bu da küçük bir at sihri işte[/FONT]. Sorgulamaya gerek yok sanırım?[/FONT]
[h=2][FONT=&quot]Seviye atladığınızda, kazandığınız puanları unutmayın[/FONT][/h][FONT=&quot]Her seviye atladığınızda sizlere bir War Bond adı altında bir birim gelecek. Bu birimler sayesinde yeni silahlar, ekipmanlar açabileceksiniz. [FONT=&quot]Yalnız unutmayın, oynamadığınız bir karakter sınıfının yüksek seviye bir silahını açmak[/FONT], her zaman mümkün değil. [FONT=&quot]Çünkü karakterinizin bir seviyesi olduğu gibi, karakter sınıflarının da bir seviyesi bulunuyor[/FONT]. Bu yüzden bu birimlerinizi harcarken planlı programlı gidin. [FONT=&quot]Sıhhiyeci sınıfının en iyi silahını, bu sınıf ile sadece 2 maç oynayarak açamayacağınızı unutmayın[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Silahlardan bahsetmişken, Battlefield 1’de bir de kutu açma sistemi bulunuyor. Bu kutulardan sadece silah desenlerinin çıktığını ve bu desenlerin oynanışı hiç etkilemediğini unutmayın. [FONT=&quot]Ayrıca şu sıralar bu kutulardan parçası çıkabilecek 2 adet de yakın dövüş silahı bulunuyor[/FONT]. Bu 2 silahın da istatistiklerinin, oyunda halihazırda bulunan yakın dövüş silahları ile aynı olacağını unutmayın. [FONT=&quot]Sadece görünüşleri ve isimleri farklı[/FONT].[/FONT]
ignplayslivebattlefield11280-1-1476726052005_1280w.jpg

[h=2][FONT=&quot]Karakter sınıflarını iyi tanıyın[/FONT][/h][FONT=&quot]Battlefield 1’in temelinde 4 adet karakter sınıfı var. Bu sınıflar taarruz, takviye, sıhhiyeci ve gözcü. [FONT=&quot]Oyunda başarılı olmak için bu sınıfların temelinde ne işe yaradığını[/FONT], sizin bu oyunu hangi amaçla oynadığınızı bilmeniz gerekiyor. [FONT=&quot]Mesela kendinizi sadece düşman öldürmeye odaklamak istiyorsanız, taarruz sınıfı bunun için en iyi seçenek[/FONT]. Ayrıca zırhlı düşmanlara ve taşıtlara karşı da büyük bir ekipman avantajınız olacak bu sınıfla.[FONT=&quot] Yani taarruz sınıfı tamamen karşı tarafı yerle bir etmeye[/FONT], mermi manyağı yapmaya niyet etmiş bir sınıf. [FONT=&quot]Son olarak, bu sınıfla oynarken manganız içerisinde bir adet sıhhiyeci ve bir adet de takviye sınıfından bulunması oldukça önemli[/FONT]. Canınız da merminiz de bir gün bitecek sonuçta. [FONT=&quot]Ortalığı yerle bir etmek için oluşturulmuş bir sınıf olsanız da, mükemmel değilsiniz[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Sıhhiyeci sınıfında oynuyorsanız, önceliğiniz karşı takımı öldürmek değil; [FONT=&quot]kendi takımınızı ayakta tutmak olmalı[/FONT]. Yakınınızda bir takım arkadaşınız mı öldü? [FONT=&quot]İşi gücü bırakıp onu kurtarmaya gidin[/FONT]. Birisinin canı mı azaldı? [FONT=&quot]Yine aynı şekilde işi gücü bırakıp[/FONT], yardıma gidin. [FONT=&quot]Fakat bu sırada kendinize de yardım etmeyi unutmayın[/FONT]. Çünkü sağlık paketleri ile kendi canınızı da doldurabiliyorsunuz. [FONT=&quot]Silah bakımından ise bu sınıf, gözcü sınıfına benzer diyebiliriz[/FONT]. Genelde tüfek kullanıyorsunuz ve bu tüfeklerin hepsi tam otomatik değil, yarı otomatik. [FONT=&quot]Verdikleri hasar da ortalama diyebiliriz[/FONT]. Gözcü sınıfındaki keskin nişancı tüfekleri kadar hasar veremiyorsunuz [FONT=&quot]fakat onlardan daha hızlı ateş edebiliyorsunuz[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Eğer takviye sınıfını seçtiyseniz, önünüzde çok fazla seçenek var demektir. Havanlar, ağır makineli silahlar, buna benzer birçok şey sizi bu sınıfta bekliyor olacak. [FONT=&quot]Fakat bu sınıfın da, sıhhiyeci sınıfı gibi bazı sorumlulukları var[/FONT]. Mesela, takviye sınıfında mermi paketleri ve tamir etme eşyaları bulunuyor. [FONT=&quot]Bu demek oluyor ki, takım arkadaşlarınızın araçlarını tamir etmek, mermisiz kalan herkese mermi dağıtmak sizin göreviniz[/FONT]. Ayrıca kendi araçlarınızı tamir edip, merminizi doldurabileceğinizi de aklınızdan çıkartmayın. [FONT=&quot]Ayrıca bu sınıfın silahları hakkında bilmeniz gereken en önemli şey[/FONT], durmadan mermi sıktıkça; silahınızın isabet oranı yükseliyor. [FONT=&quot]Yani kısa kısa basmayın o tuşa[/FONT]. Bol merminiz var, sürekli [FONT=&quot]ateş etme tuşuna basarak gezin bence[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Son olarak, sıra gözcü sınıfımızda. Eğer gözcü olmayı planlıyorsanız, isabet oranınızın yüksek olması gerekiyor [FONT=&quot]çünkü Call of Duty oyunlarında olduğu gibi tam otomatik keskin nişancı tüfekleri yok bu oyunda[/FONT]. Attığınızı tutturmanız gerekiyor. Ayrıca düşmanları işaretlemeyi de unutmamanız lazım.[FONT=&quot] Ana savaş alanından uzak, yüksek bir yerde olduğunuzu göz önünde bulundurursak[/FONT], düşman işaretlemek sizin için en kolayı olacaktır. [FONT=&quot]Bir de tuzaklarınızı kullanmayı unutmayın[/FONT]. Tek bir noktada düşman bekleyebileceğinizi göz önünde bulundurursak, [FONT=&quot]etrafınıza birkaç tuzak koymak en mantıklısı[/FONT]. Arkanızdan dolaşabilir düşmanlar. [FONT=&quot]Kafanıza kürek yemek istemezsiniz sanırım[/FONT].[/FONT]
wp1owtjcwzixfblnegoj.png

[h=2][FONT=&quot]Eğlenmeyi de unutmayın[/FONT][/h][FONT=&quot]Tamam, 1. Dünya Savaşı’ndayız. Osmanlı olduk, İngilizlere karşı savaşıyoruz. [FONT=&quot]Beynimizde marşlarımız çalıyor fakat sakin olun[/FONT]. Battlefield 1’in sadece bir oyun olduğunu unutmayın. [FONT=&quot]Evet, bir oyunda başarılı olabilmek için biraz da ciddi oynamak gerekiyor fakat bunu abartmayın[/FONT]. Eğlenmenize bakın. [FONT=&quot]Eğer bir oyun sizi mutlu edemiyor, güldüremiyor, eğlendiremiyorsa[/FONT], o oyunu boşuna oynamayın efendim. [FONT=&quot]Kendinize yazık[/FONT]. Eğlenmek ve zaman geçirmek için oyun oynuyoruz [FONT=&quot]değil mi[/FONT]?[/FONT]
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst