gittigidiyor

BBC'den ünlü sanatçıya sansür

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
261369.jpg


BBC, sanatçı Nigel Kennedy'nin İsrail'i eleştiren sözlerini yayınlamadı.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin, kemancı Nigel Kennedy'nin İsrail'i eleştiren sözlerini yayınlamayacağı bildirildi.

BBC 4'te 23 Ağustos'ta yayımlanacak müzik festivali çerçevesinde 8 Ağustos'ta Londra'daki Royal Albert Hall'da konser veren Kennedy, Afrika'da yıllarca uygulanan ırkçı ayrımcılık sistemi olan ve Afrika dilinde "ayrılık" anlamına gelen "apartheid" kelimesini İsrail için kullandı.

Kennedy, birlikte konser verdiği Filistinli sanatçıları sahneye çağırırken, "Bunu söylemek belki son derece klişe olacak ama bu konser, eşitliği sağlamanın ve apartheid'a son vermenin harika şeyler için fırsat yarattığını bir kez daha gösterdi" dedi.

BBC'nin "editoryal nedenlerden dolayı" İngiliz kemancının İsrail'i eleştiren sözlerini yayınlamayacağı bildirdi.

Nigel Kennedy uzun yıllardır İsrail'de konser vermeyi reddediyor ve Filistin'i destekleyen görüşleriyle tanınıyor.

Kaynak: trthaber
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst