gittigidiyor

Benzin ve motorin fiyatları vatandaşları LPG'li araçlara yöneltti

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bir zamanlar birçok sürücünün yakıt tasarrufu için tercih ettiği LPG'ye, son günlerde yaşanan akaryakıt zamları dolayısıyla yeniden geri dönüş başladı. Benzinli araçlarda 100 kilometre bazında 380 TL yakıt kullanımı olurken, LPG’li araçların aynı kilometrede 200 TL yakıt kullanması ve yüzde 50'ye yakıt yakıt tasarrufu sağlaması vatandaşların ilgisini de her geçen gün artırıyor. Muğla'da galericilik yapan Bahattin Kara, LPG'li araçlara daha çok talep olduğunu ifade ederek "Ülkemiz şartlarında vatandaşlardan LPG'li araçlara daha çok talep var. Çünkü LPG fiyatları daha çok tasarruf sağlıyor. Dolayısıyla herkes cebini düşünmek zorunda ama yeni araçların birçoğu da LPG ile uyumlu değil. Mecburen onlar da benzinli ya da dizel araç ile devam ediyor. Birçok araba firması hibrit araçlarını üretmeye başladı. Piyasada her gün artan farklı markalar var. Hal böyle olunca hibrit araçlar da gün geçtikçe çoğalıyor. Yani 10 yıl sonra bence hibrit araçları her gün sokaklarda görebileceğiz. Şu anda LPG montajı yapan ustalarla görüştüğümüzde LPG montajının ortalama 4 kat daha fazla arttığını söylüyor. Bu da benzin ve mazota gelen zamlardan dolayı" dedi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst