gittigidiyor

Beşiktaş'ın iptal edilen golünde ofsayt kararı doğru mu..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hatayspor golü ilk yarıda bulurken, Beşiktaş'ın 72. dakikada bulduğu gol, VAR incelemesi sonrasında iptal oldu. Beşiktaş böylece, bu sezonki üçüncü yenilgisini aldı.

Beşiktaş, bu sonucun ardından 20 puanla 3. sırada kaldı. Hatayspor ise puanını 23 yaparak 2. sıraya yükseldi.

72. dakikada Beşiktaş'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası penaltı noktası üzerinde yaşanan karambolde Mehmet Topal topuğuyla köşeye müthiş bıraktı. Daha sonra VAR devreye girdi. Pozisyonu bir süre kendisi inceleyen Cüneyt Çakır, daha sonra yardımcısı Bahattin Duran'ı yanına çağırdı ve ikilinin yaptığı değerlendirme sonrası Montero'nun kaleciyi etkilediği kararı çıktı. Ofsayt nedeniyle gol iptal edildi.

➤Beşiktaş'ın iptal edilen golünde ofsayt kararı doğru mu?

Beşiktaş'ın Hatayspor karşısında Mehmet Topal ile bulduğu ve daha sonra VAR incelemesiyle iptal edilen golü, beIN SPORTS'taki Trio programında konuşuldu. Eski hakemler Bülent Yıldırım, Lale Orta ve Deniz Çoban, çok tartışılan pozisyonu değerlendirdi.

Deniz Çoban, "Cüneyt Çakır izledi izledi, karar veremedi. Yardımcısını çağırıp 'biraz da sen bak' dedi. İzlediler, izlediler, ofsayt kararı verdiler. 1 dakika 10 saniye izlediler. Ben de diyorum ki; bu sana göre, bana göre bir pozisyon. Bu, VAR'ın konusu değildir. Karpuz gibi ikiye bölünüyoruz. Herkes farklı bir görüş bildiriyor"

Çoban, "Ben bu hareketi, kaleciyi yanıtlacak bir hareket gibi görmüyorum. Kalecinin de belli belirsiz bir şikayeti var. Montero bu hareketi yapmasaydı, kaleci bu topu kurtarabilir miydi? Kararsız kaldığımız konu bu. Bence açık bir aksiyon yok. Gol verilmesi daha doğru olurdu" dedi.

Bülent Yıldırım ise, "Pozisyonda yorumlanması gereken bir durum var. VAR, hakemleri bu yüzden çağırdı. Bu yüzden VAR müdahalesi bence doğru. Montero, ayağını çekmeseydi zaten pozisyon ofsayt olacaktı. Montero'nun bu hareketi, kalecinin refleksini etkiliyor. Bu pozisyon, bu yüzden teorik olarak ofsayt" ifadelerini kullandı.

Lale Orta da pozisyonu değerlendirirken, "Kalecinin atlamasına baktığımız zaman, geciktiğini görüyoruz. Montero'nun durumu, kesinlikle kalecinin dikkatini dağıtıyor. Bu da ofsayt tanımları içine giriyor" diye konuştu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Yani VAR ın da beklentileri artık karşılamadığı ortamlar oluşmaya başladı...VAR ı da denetleyecek bir üst sistem gerekiyor demek ki...İyi de o zaman hakeme ne ihtiyaç var..? Ben yakında hakemin yerini alacak dijital bir gelişim bekliyorum,nasıl yarışların bitim yerinde Foto finişler ya da At yarışlarında son hızla yarışı izleyen süper kameralar varken bu iş çözülebilir...
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,167
Tepkime puanı
491
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Uzay boşluğunu sonu var mı gibi bir durum oluşur o zaman. Yani boşluğun sonu varsa, dışında ne var ve onun da sonu var mı? Kısaca VAR'ı denetleyen üst sistemi kim denetleyecek, zamanla yetersiz kalırsa?
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ama demek ki VAR etksiz kalıyor,dikkat edin her 3 maçtan birinin hakemi kesinlikle VAR a başvuruyor...Demek ki kendinden bile emin olmayan ,özgüvensiz hocalar yetişiyor...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst