gittigidiyor

[Bilgi] Bluetooth ile PC ve Telefon Nasıl Bağlanır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bluetooth ile PC ve Telefon Nasıl Bağlanır?

Bluetooth'u kullanarak PC'niz ve telefonunuz arasında nasıl dosya aktarımı yapabilirsiniz?




bluetooth-ile-pc-ve-telefon-nasil-baglanir.jpg


Artık her telefonda ve birçok PC'de yer alan Bluetooth teknolojisi, verilerinizi kablo bağlantısını gerek kalmadan aktarmanıza izin veriyor. Bluetooth sayesinde dosyalarınızı cihazlarınız arasında rahatça gönderip alabiliyorsunuz.
Peki Bluetooth'tan nasıl faydalanabilir, kablosuz olarak nasıl dosya gönderip alabilirsiniz?

Kablonun ne kötülüğü var?

Kablo kullanmanın elbette bir zararı yok ancak her zaman en uygun seçenek olmayabilir. Örneğin PC'nizin boşta USB portu olmayabilir veya her zaman yakınınızda bir kablo bulamayabilirsiniz. Sebep hangisi olursa olsun, Bluetooth ile bağlanmak oldukça kolay. İlk kurulumu yaptıktan sonra çoğu zaman her şeyi otomatik hale getirebilirsiniz.

Nasıl bağlanacaksınız?



2017013116115263472.jpg


Öncelikle iki cihazda da Bluetooth'u açmanız gerekiyor

Android'li telefonların çoğunda bunu Hızlı Ayarlar menüsünden yapabilirsiniz. Buradan yapamıyorsanız, Ayarlar menüsünde Bluetooth'u bulacaksınız. iOS'ta Ayarlar'ı açın ve Genel başlığı altında Bluetooth'u arayın. Bluetooth'u etkin hale getirdiğinizde durum çubuğunda Bluetooth simgesini göreceksiniz.
Windows 7'de Başlat Menüsü > Cihazlar ve Yazıcılar > Yeni Bir Cihaz Ekle yolunu izleyin. Windows 10'da ise Başlat Menüsünü açın ve Bluetooth yazın. Bluetooth Ayarları üzerine tıklayın. Bluetooth kapalı ise açın ve Eşleştir'i seçin.
Ekranda beliren yönergeleri izleyin, sizden bir kodu doğrulamanız istenebilir. Bunu yaptıktan sonra telefonunuz PC'ye otomatik olarak bağlanacak. Bu kadar basit. Bağlantı, Bluetooth'u kapatana kadar veya cihazlardan birini kapatana kadar etkin kalacaktır. Bluetooth, kısa menzilli bir teknoloji olduğundan telefon, PC'nize 10 metreden yakın olmalıdır. PC'lerin ve laptop'ların çoğunun menzili, 100 metreye kadar çıkabilir.
Bluetooh üzerinden dosya aktarma

bluetooth-ile-pc-ve-telefon-nasil-baglanir.jpg



Cihazları eşleştirdikten sonra dosyaları aktarmak, oldukça kolay bir iş. Telefondan PC'nize dosya aktarmak için dosyayı kullandığınız uygulamada dosyayı seçin ve Paylaş (Share) seçeneğini kullanın. Genellikle karşınıza bir dizi paylaşma seçeneği gelecektir, bunlar arasından Bluetooth'u seçin ve ardından göndermek istediğiniz cihaz olarak PC'nizi seçin.
PC'nizden dosya göndermek istiyorsanız, Dosya Gezgini'ni açın ve göndermek istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp, Gönder seçeneğine tıklayın ve ardından Bluetooth aygıtı seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede dosyayı göndermek istediğiniz cihazı seçebileceksiniz. Telefonunuz, dosyayı almadan önce aktarımı onaylamanızı isteyebilir. Onayladıktan sonra aktarım başlayacaktır.
Her iki yönde de birden fazla dosya gönderebileceğinizi unutmayın. Bunun için dosyaları seçip yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst