gittigidiyor

[Bilgi + Uygulama] DNS Ayarlarını Nasıl Değiştirebilirsiniz

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ip.jpg


Engelli
web sitelerinin bir kısmına erişim tamamen engellenmiş olsa da büyük kısmına erişmek için sadece bilgisayarınızın DNSayarlarında gerçekleştireceğiniz bir iki işlem yeterli oluyor. Eğer bu ayarları nasıl değiştireceğinize dair bir fikriniz yoksa resimli rehberimizle kolayca sorunu çözebileceksiniz.


xp-dns-degistirme.jpg



DNS ayarları için ilk olarak bilgisayarınızın “Başlat” tuşuna bastıktan sonra “Denetim Masası”nı açarak işe başlıyoruz.
Denetim masasına giriş yaptığınızda “Ağ ve İnternet” ana başlığı altında “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle” menüsüne tıklamalısınız. DNS değiştirme için gereken işlemlerin hepsine denetim masasından ulaşabiliyoruz.
Karşınıza gelen sayfada internet bağlantınıza dair bilgiler yer alıyor. Burada kırmızı ile işaretlediğim “Yerel ağ bağlantısı” yazısına tıklamalısınız.
Burada karşınıza ağ bağlantınıza dair “Özellikler” butonu gelecektir. Bu butona basarak devam ediyoruz. DNS değiştirme için ağ bağlantımızın özelliklerine ulaşmamız gerektiğinden bu yolu takip ediyoruz.
Yeni açılan sayfada biraz fazla özellik olması gözünüzü korkutmasın. Resimde görebileceğiniz gibi kırmızı ile işaretlediğim “İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)"ü seçtikten sonra yeniden “Özellikler” butonuna basmalısınız. DNS ayarlarını değiştirmek için sadece çok az bir adımınız kaldı.
Benim size sunduğum örnekte DNS ayarlarımı Google DNS ayarlarını kullanarak ayarları değiştirdim. Eğer resimde görebileceğiniz kısıma farklı DNS servislerinin numaralarını girerseniz onları da doldurulan yerlerde kullanabilirsiniz.
Tüm işlemleri tamamladıktan sonra artık DNS ayarlarınız engelli web sitelerine girebileceğiniz şekilde düzenlenmiş hale gelecektir. Geriye bir tek “Tamam” tuşuna basarak bu değişiklikleri onaylamak kalıyor.
Bilgisayarınızda size Twitter ve YouTube gibi yasaklı sitelere erişim imkanı veren hızlı ve güvenli bir DNS servisi kullanmak isterseniz size tek bir tıklamayla DNS değiştirme imkanı veren SmartSafeDNS programını kullanabilirsiniz:

İndir

SmartSafeDNS

DNS Değiştirme Programı


SmartSafeDNS adresleri:
54.85.9.10
54.85.12.30


İndir

Hotspot Shield

Yasaklı Sitelere Giriş Programı


İndir

Spotflux

Engelli Web Sitelerine Giriş ve Güvenlik Programı


İndir

UltraSurf

Engelli Sitelere Giriş Programı


İndir

Tor Browse

r
Güvenilir ve Anonim Web Tarayıcısı


İndir

CyberGhost VPN

Anonim ve Güvenli Gezinti Programı


Ayrıca mobil cihazlarınız üzerinden engelli sitelere ulaşabilmek için Hotspot Shield mobil versiyonlarını kullanabilirsiniz.


İndir

Hotspot Shield VPN Android

Android İçin Yasaklı ve Engelli Sitelere Giriş Uygulaması


İndir

Hotspot Shield VPN iOS

iPhone, iPod Touch ve iPad İçin İnternette Serbest Gezinme Uygulaması


İndir

Spotflux iOS

iPhone ve iPad için Çevrimiçi Gizlilik Uygulaması


İndir

Spotflux Android

Android için Çevrimiçi Gizlilik Koruma Uygulaması


İndir

TunnelBear VPN iOS

iPhone ve iPad için Güvenli VPN Uygulaması


İndir

TunnelBear VPN Android

Android için Ücretsiz VPN Uygulaması


İndir

CyberGhost VPN iOS

iPhone ve iPad için VPN Uygulaması


İndir

Hideman VPN Android

Android için Engelli ve Yasaklı Sitelere Giriş Uygulaması

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst