gittigidiyor

Bilgisayar Kasası Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayar Kasası Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?




Merhaba arkadaşlar, bu konuda bir bilgisayar kasası alırken nelere dikkat etmek gerekir kısaca maddeler halinde yazacağım.

Bilgisayar Kasası Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


1- Alacağınız kasanın boyutlarını göz önünde bulundurunuz.(Zira hd6950 gibi üst düzey bir ekran kartınız var ise kasaya sığmayabilir.)


2- Kasa üzerinde verilen güç kaynağı, sisteminizdeki donanımları rahatlıkla çalıştıracak güce sahip mi?




3- Kasa üzerinde fan yerlerine dikkat ediniz, yeteri kadar fan yeri yok ise; bilgisayarınızın yazın sıcak havalarda performansı düşecektir.


4- Kasanızda kullanılar malzemeye dikkat ediniz, ince malzemeden oluşan kasalar fanların titreşimiyle gürültü çıkaracaktır.


5- Kasa üzerinde verilen fanların gürültü oranlarına bakınız. 35 desibel üzeri gürültü kulak ile duyulacak kadar yüksektir ve sizi rahatsız eder.(Gürültü oranının 30 desibel altında olmasına dikkat edin.)


6- Kasa üzerinde verilen fanların boyutlarına bakınız. 12 cm ve daha büyük fanlar yavaş ve sessiz çalışır, 8 cm. lik fanlar genellikle hızlı ve gürültülü çalışır. Dolayısıyla fanların büyük boyutlu olmasına dikkat edin.


7- Kasa üzerinde sabit disk yuvalarının sayısına bakınız, zira 3 veya 4 tane sabit diskiniz var ise kasa da bunların tümü için yer olmayabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst