gittigidiyor

Bilgisayar Kasası Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İş Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
kasa1.jpg

Günümüzde her ne kadar tablet, laptop, cep telefonları gibi cihazların kullanımı daha yoğun olsa da, birçok programı kullanmak zorunda olanlar tarafından ve iş yerlerinde hala masa üstü bilgisayarlar tercih edilmektedir. Bu tip bilgisayarların tüm parçalarını koruyan kutucuk ise bilgisayarın kasasıdır.
Bilgisayar kasası, anakart,işlemci, ram, harddisk, ekran kartı, ses kartı,cdrom ve disket sürücüsü gibi tüm parçalarını fiziksel darbelerden ve dış etkenlerden koruyan bir kutudur. ****l ya da plastik olabilmektedir. Daha önceleri slim kasa adı verilen yatık kasalar kullanılırken, gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte dik kasalar kullanılmaya başlanmıştır.
Bilgisayar_3040950.jpg

Kasanın en önemli bileşeni ise güç kaynağıdır. Güç kaynağı gelen elektriği bilgisayarın kullanabileceği şekilde ayarlama görevini yapmaktadır. Elektrik kesintileri veya gelen voltaj gücündeki dalgalanmaların, bilgisayarınıza zarar vermemesi için kesintisiz güç kaynakları kullanılmalıdır. Bilgisayar kasası üzerinde bir adet açma – kapama, bir adet yeniden başlatma ve bilgisayarın özelliğine göre bir tane de kilit düğmesi bulunmaktadır
zalman-z11-plus-z.jpg
Bilgisayar Kasası Nedir?

Kasanın içinde yer alan bileşenler içinde ana kart takma tepsisi, güç kaynağı yuvası, birkaç tane 5.25 ve 3.5′ lik yuvalar, bu yuvalara da sabit disk ve CD-ROM sürücü gibi aygıtlar yerleştirilir. Arka tarafında da soket boşlukları vardır. Kasa bilgisayarın bileşenlerini bir arada tutan ve bu bileşenlere gerekli gücü sağlayan plastik ve ****l bileşimden oluşan bir kutudur. Kasada bir tane yeniden başlatma düğmesi, bir tane açma düğmesi ve bir tane de kilit düğmesi bulunur. Kasaların yatay veya dikey yerleştirilebilenleri, alüminyum veya çelikten yapılmış değişik boyutlarda olanları bulunmaktadırlar. Kasanın içi rahat bir çalışma alanı için yeteri kadar geniş, içerisinde genişleme yuvaları ve kasaya hava akışının iyi olması için yeteri kadar hava delikleri bulunmaktadır. Bilgisayar kasası içine yerleştirilecek olan bilgisayar bileşenlerini dışarıdan gelebilecek fiziksel darbelere karşı da korumaktadır. Sahip olduğu pervanelerle içerisindeki sıcak havayı dışarı atar.
Bilgisayar Kasası Nasıl Çalışır?

Bilgisayar kasası içinde temel olarak iki tür bağlantı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, grup bağlantılarıdır. Bu bağlantı, güç kaynağından çıkarak çeşitli birimlerin çalışması için gerekli olan elektrik enerjisini taşır. İkinci grup bağlantı ise, bir birimden diğerine veri taşıyan kablo ve Led bağlantılarıdır. Çalışma şekli olarak, güç kabloları ana karta, disk sürücülerine, CD-DVD sürücülerine ve bazı ekran kartı sürücülerine ve fanlara bağlanır. Bunların yanında kasa üzerinde gösterge olarak kullanılan ledler ve reset, power switchleri de ana karta bağlanır.
CD-DOM, DVD-DOM sürücüleri, ses verisi aktarmak için kasa üzerindeki ek USB portları ve ses jakları ile ana karta bağlanır. Kasa içindeki bağlantıların doğru yapılması kadar düzenli olması da önem arz etmektedir. Hava akışının da düzenli bir şekilde sağlanabilmesi için kelepçe yardımıyla bağlantılar bir araya getirilmiştir. Kasalarda önemli bir unsur da güç kaynağıdır. Güç kaynağı sayesinde 220 Volt’luk şehir elektriğini 3,3 Volt, 5 Volt ve 12 Volt olmak üzere 3 farklı voltaj değerine indirir ve bileşenlere dağıtır. Böylelikle bilgisayarın bütün bileşenlerinin çalışmasını sağlar.
Bilgisayar Kasası Ne İşe Yarar?

Kasa bilgisayar bileşenlerini bir arada tutan dikdörtgen şeklinde olan ****l veya plastik bir kutudur. Kasa içerisinde bilgisayarı çalıştırmaya yarayan bir takım ekipmanlar vardır. Bu ekipmanlar sayesinde kasa, monitör bir bütünlük oluşturarak bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bu ekipmanların başında ana kart (main board) gelmektedir.
Ana Kart; bilgisayarda bulunan bütün bileşenlerinin üzerine monte edildiği ve bileşenler arasında köprü vazifesi gören bir parçadır. Ana kartın veri hızı bilgisayar performansını doğrudan etkilemektedir. İkinci bir ekipman ise işlemcidir. İşlemci; bilgisayarda yapılacak işlemleri matematik temelli yapan parçadır. Üçüncü ekipman bilgisayardaki verilerin depolandığı birimdir. Dördüncü ekipman, bilgisayar işlemcisinden aldığı verileri monitöre aktarmaya yarayan karttır.
Bu ekipmanlar sayesinde kasanın doğal olarak da bilgisayarın çalışması sağlanmaktadır. Kasalar çeşitlilik olarak da farklılık göstermektedir. Bunun en büyük nedeni; kasanın yerleşim yeri, boyutu, kasaya takılabilecek donanım sayısı, kasanın sağladığı güç gibi özelliklere bağlı olmasıdır. Bazı kasalar yatay olup üzerine ekran konulabildiği için yerden tasarruf edilir ve kasa göz önünde olan masaüstü kasalardır. Diğer kasa çeşidi kule (tower) kasadır. Büyüklük bakımından da üçe ayrılmıştır. Full tower olarak isimlendirilen en büyük kasa tipidir. 60-90 cm yüksekliğindedir. Bu kasanın üzerine birçok sürücü takılabilir. Bu yüzden kuvvetli bir güç kaynağı bulunur. Mid-tower kasa birçok yönden full-tower kasaya benzer ama ona göre boyutu daha kısadır. Mini-tower kasa ise; 50-60 cm yüksekliğinde olup desktop kasadan daha geniştir. Boyutundan dolayı masaüstünde daha az yer kaplamaktadır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayar oluşturan parçaların takıldığı ve parçaları bir arada tutan m*e*t*a*l ve plastik kutudur.


Desktop,slimyatık kasa diye adlandırılır ve yeni kullanılmaya başlayan Mini Tower adı altında dik tip kasalar günümüzde görülmeye başlanmıştır. Birçok firma hala desktop tipi kasayı üretmeyi tercih etmektedir.

Desktop => Server ve ana bilgisayar için ve genişliği daha çok olduğu için bu tip kasalar kullanılır.

Kasanın en önemli bileşeniGüç kaynağıdır.
Bilgisayar parçalarını ısınmasını engellemek üzere güç kaynağının içinde bir soğutucu fan bulunur.
Genelde PC( Personel Computer ) güç kaynağı kapasite ortalaması 200-350 watt’tır.

Elektrik kesintilerinden bilgilerinizi ve bilgisayarınızı korumak için kesintisiz güç kaynağı kullanmanız sizler için yararlı olur

Kesintisiz güç kaynağıeğer elektrik kesilmelerinde yine aynı elektrik vermeye devam eder ve kapasitesine göre 5dk ile birkaç saat arası calışır

Kasının ön kısmı hakkında bilgi..
-Reset=> Açma kapama düğmesi gibi yeni açılmış haline getirir. Genelde kilitlendiği zaman kullanılır
-Açma/Kapama=> Bilgisayarı açmak ve kapamak için düğmeler bulunur ve mikrofon, kulaklık, usb girişleri, DVD romları, Disket sürücüsü( her ne kadar artık kullanılmasada ) ön kısımda bulunmaktadır.

Bilgisayar Kasasının Arkasındaki Portlar
Seri Port => 9 veya 25 iğne(pin) bulunur, Genelde fare, modem, tarayıcı ve yazıcı bağlanabilir
Parelel Port => 25 iğne bulunur, Yazıcı ve teyp birimleri takılıdır.
Monitör Portu => Monitörü bağlamak için kullanılır, Ekran kartının üzerinde bulunur
Fare ve Klavye Portu bilgisayara bağlar
USA Portu => Yeni bir standart. Tüm cihazları birbirine zincire bağlar. 127 adede kadar bilgisayara kolayca eklenebilir.
Oyun Portu => joystick’leri bilgisayara bağlar. Ses kartının üzerinde bulunur.

Bilgisayar kasası alırken dikkat edilmesi gerekenler
İlk önce ufak bir şeyler söylemek isterim bilgisayara kasası seçiminde sadece dış görünüşe bakılmamalıdır. Tabi ki dış görünüş herkes için önemli olan bir şey bu yazımı okuduktan sonra bu fikriniz değişecek ve artık sadece dış görünüşün önemli olmadığını umarım anlatabilirim sizlere.
Önemli bir not => Bilgisayar kasası sisteminizin performansına etkisi azımsanamayacak kadar vardır.
Ön panelde usb ve ses girişlerin bulunması
Alüminyum almanız sizin için daha yararlıdır. Neden mi çeliğe göre daha çabuk soğutur.
Bilgisayar kasasına takacağınız diğer parçaların düzenli çalışabilmesi için kasa içerisindekipower suplly’ninyeterince güçlü olması önemlidir.
Power supply bileşeni genellikle kasa içerisinde entegre edilmiş vaziyette satılır ancak satılmayanları da vardır. Bunlara dikkat edilmesi gereklidir.
Kasamızın güç kaynağını manuel alırsanız 400-500w. Değerlerinde almanızı tavsiye ederim. Özellikle ilerideoverclockyapmak isteyenler için iyi bir tercih olacaktır.
Kasanın iç yapısıderin ve genişolmasına dikkat edilmelidir.
Fan düzenin üstte olması içeride oluşan sıcaklığı dışarıya aktarmada kolaylık sağlar.
Kasanın içerisine hava veren fanın üstte içerideki havayı dışarı atan fanın ise altta olması bilgisayarınızı yeterince soğuk tutacaktır.
Küçük alt tabanı olan kasaları tercih etmemenizde yarar olacaktır.
Vida soketlerinin her türlü anakart montajına izin verecek şekilde açılmış olması.
Disk ve okuyucu yuvalarının yeterli sayıda ve kullanışlı olması.
Ön kapakların optik okuyucunun kızağını
engellemeyecek şekilde tasarlanmış.




Kasa Temizlenmesi Hakkında Bilgiler

1-Neden bilgisayarımızı temizlememiz gereklidir
Bilgisayarımız kullanımdan doğan bir sürü bakteri ile doludur. Bu bakteriler her türlü elektronik eşya 'ya zarar verebildiği gibi bize ve bilgisayarımıza büyük zarar vermektedir.
Bilgisayarımızı temizlememiz; bilgisayarımızın performansına katkı yaptığı gibi aynı zamanda kendi sağlığımız içinde yararlıdır.

2-Temizleme malzemeleri
Bu bazıları için o kadar önemli görünmesede daha rahatlık ve daha temiz bir şekilde yapılır ve kısa sürede yapılmasını sağlar.

Bulabilirsek hava kompresörü yada hazır küçük kutularda satılan basınçlı hava,
Islak temizleme mendili,
Cam temizleme sıvısı,
Düz yüzeyli, tüy bırakmayan bir parça temiz bez,
Yeni bir IDE yada SATA kablosu(kabloları),
Mekanik yağı (Öneri olarak WD-40)
Fırça

3-Bilgisayar fanlarının temizlenmesi
Bilgisayarımızın düzgün bir şekilde çalışmasını ve performansını etkileyen en önemli parçalardan bir tanesi de bilgisayar kasamızdaki fanlardır. Kasa fanlarının temizlenmesi kolay bir işlemdir ve sık sık yapılması gerekmektedir.
Öneri olarak; kasa fanlarının 2-3 ayda bir değişmesi gerekmektedir.


Temizlenişi;
Fanlarımızı söktükten sonra (biraz zorlanabilirsiniz), fanlarımızı basınçlı hava ile iyice temizliyoruz ardından yapraklarını tek tek ıslak mendil yardımı ile iyice üzerindeki toz ve tortudan arındırıyoruz. Daha sonra çok dikkatli bir şekilde Mekanik yağ ile önemli yerleri güzelce yağlıyoruz ve bir süre üzerindeki fazla yağın süzülmesi için bekletiyoruz. Bunu yaptık dan sonra yerine güzelce takabiliriz.





4-Kasanın temizlenmesi
Kasanın içi temizlenmesi gereken en önemli parçadır. Bilgisayarımızın çalışması için gerekli olan; Anakart, İşlemci, Ekran kartı gibi parçalar kasamızın içindedir. Parçalar üzerinden geçen elektrik sayesinde üzerine çok fazla toz toplayan parçalar en fazla 2 aya bir mutlaka temizlenmelidir ve eğer fanlarında problem varsa değiştirilmelidir.

Temizlenmesi ;
Kasamızın içerisindeki tüm parçaları tek tek sökerek temizleniz daha iyi bir temizleme sağlayacaktır.
Kasamızı temizlemeye başlarken ilk olarak içerisine basınçlı hava tutulmalıdır. Basınçlı hava ile çok dikkatli bir şekilde CPU Fan 'ı, Anakart, Power Fan 'ı, Ekran kartı Fan 'ı, CD-DVD ROM, HDD gibi parçalar temizlenmelidir.
Daha sonra IDE yada SATA kabloları değiştirilmeli, Anakart üzerindeki kondasatörler kontrol edilmeli, Fanlar tek tek yağlanmalı ve kontrol edilmelidir.

İpuçları;

1 - Temizleme sırasında hiçbir parçayı direk sıvı ile temas ettirmeyin.


2 - Bilgisayarınızı temizlerken bilmediğin parçayı söküp temizlemeye çalışmayın.


3 - Garantisi devam eden bilgisayarın kasasını ve diğer hiçbir parçasını sökmeyin. Aksi takdirde garantisi iptal olacaktır.


4 - Bazı temizleme malzemeleri yanıcı madde içerdiği için çabuk tutuşabileceğinden yanıcı maddelerle temasından kaçının.


5 - Temizleme esnasında bilgisayarınızı kesinlikle kapatın ve fişini çekin.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Predator oyun serisi oyuncuların dünyaların fethedecek

Acer bugün Predator oyun ürünleri serisini IFA Berlin’deki next@acer etkinliğinde tanıttı. Masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara, tabletlerden monitörlere ve donanımlara kadar sektör lideri oyun cihazlarından oluşan yeni ürün portföyünü, profesyonel öngörülerinin Predator serisinin sınırlarını zorlamaya nasıl yardımcı olduğunu paylaşan TeamAcer eSports üyelerinin de katıldığı etkinlikte vitrine çıkarıldı.
Acer Kurumsal Başkanı ve CEO’su Jason Chen şunları söyledi: “Oyun stratejimizi ilk olarak bu yıl Nisan ayında New York’taki global basın toplantımızda duyurmuştuk; bugün ise, Predator oyun ürünlerimizin sunduğu çoklu platformların zamansız tasarım ve teknolojik mükemmelik hedefimizi nasıl temsil ettiğini göreceksiniz. TeamAcer’ın üstün Ar-Ge yeteneği, tutkusu ve değerli oyun öngörüleri ile, şimdi Predator Kabilesi adını verdiğimiz ciddi oyuncular için sınıfının en iyisi deneyimleri sunuyoruz.”

Acer ayrıca, LAN partilerine getirmek için ideal projektörler ve gerçek surround ses ve dokunsal geri bildirimli oyunlar için optimize edilen akıllı telefonlar da dahil olmak üzere, Predator ailesine gelecekte eklenecek olan ürünlere yönelik vizyonunu da paylaştı.
Yenilenen Predator oyun serisi, Acer’ın inanılmaz bir tempoda hızlanan oyuncu pazarına olan tutkusunu ve bağlılığını temsil etmektedir. Acer eSports’a 2009 yılından beri dahildir ve eSports takımı “TeamAcer”ı 30’un üzerinde profesyonel oyuncu ile desteklemektedir. Open Gaming Alliance’a göre, oyun pazarının 2014’te 26 milyar dolardan 2018’e kadar 35 milyar dolara büyümesi beklenmektedir.

Acer’ın yenilenen Predator serisi oyun ürünleri, her zaman en iyi teknolojiyi talep eden ciddi oyuncular için ne performanstan ne de tasarımdan ödün vermeyen bir deneyim sağlamak için tasarlanmıştır. Örneğin, Predator 17 ve Predator 15 dizüstü bilgisayarlar CPU ve GPU sıcaklıklarını %5’e kadar düşürmek için optik sürücüde değiştirilebilen üçüncü bir fan modülü olan Predator FrostCore’u destekleyerek, sistem özellikle ağır yük altındayken daha iyi bir oyun deneyimi sunar.
Predator 8 tablet ses kalitesini gerçek surround ses ile geliştirmek için özel bir DSP algoritmalı dört hoparlör dizisi olan Predator Quadio’yu destekler ve Predator TacSense oyunlar ve videolar için duyusal geri bildirim sağlar.
Güçlü Predator G6 ve G3 masaüstü bilgisayarlar 6. nesil Intel Core işlemciler, 64GB’a kadar DDR4 sistem belleği ve NVIDIA GeForce GTX grafiklerle birlikte, kasalarında güçlü bir zırhla kaplı durdurulamaz savaş makineleridir. Predator G6 makinenin tüm potansiyelini tek tuşun basılmasıyla serbest bırakan”Tek Dokunuşla Hız Aşırtma” (One-punch overclocking) özelliğine sahiptir ve her iki bilgisayar da hava akışını optimize eden ve içerideki ısıyı verimli bir şekilde dışarı çıkartan gelişmiş termal sistem, Acer IceTunnel içerir.
Ayrıca, Predator Z35 monitör sarmal bir oyun deneyimi için NVIDIA G-SYNC grafiklere, 35 inç 21:9 UltraWide Full HD (2560×1080) panel ile 2000R eğime ve 144Hz’e (200Hz’e çıkarılabilir) kadar yenileme hızına sahiptir.
Son olarak, Acer sarmal bir duyusal deneyim ve ciddi bir bilgi işlem gücü arayanlar için tasarlanan birinci sınıf Aspire V Nitro serisi dizüstü bilgisayarlarını da yenilemiştir. Yenilikler arasında, ekranın bir kenarında gizli bir şekilde konumlandırılarak ölü bölgesiz 360 derece kablosuz kapsamayı garanti eden çığır açan yuvalı anten tasarımı mevcuttur. Aspire V Nitro serisi toplantı odasına olduğu kadar bir oyun partisine de uygun olan farklı, zarif bir tasarımı tercih eden oyuncular ve güçlü performans arayanlar için idealdir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
HUE-Accessories-systemH440-black-01-693x510.jpg

NZXT Hue+ Kasa Aydınlatma Sistemi

Kasalar, güç kaynakları ve işlemci soğutucularıyla bilinen NZXT firması son olarak kasasını pavyona dönüştürmek isteyenlere özel renkli LED aydınlatma sistemi geliştirdi. Hayli popüler olan LED şeritleri içeren ve RGB tip üç temel renk sayesinde binlerce renk kombinasyonu oluşturabilen aydınlatma sistemine NZXT Hue+ adı verildi. LED şeritleri kasa içinde istenen yerlere yerleştirildikten sonra setle gelen siyah renkli kutu biçimindeki kontrolcüye bağlanıyor. Ardından USB üzerinden kontrolcü bilgisayara ekleniyor ve sunulan yazılım sayesinde LED’ler kontrol edilebiliyor. Sekiz taneye kadar LED şeridi eklenebiliyor. CAM adlı uygulama ise ayarlamalar konusunda yardımcı oluyor. 3M bant ile yapıştırılabilen şeritler aynı zamanda mıknatıslı ve kasaya kendiliğinden tutunabiliyor. Akıllı, sese göre, özel ve kayıtlı olmak üzere dört farklı aydınlatma modu var. Tanımlı modlar arasında parlama, nabız, nefes, aralık gibi seçenekler de bulunuyor. 16 milyon renk imkanı sunan NZXT Hue+ set olarak 60 dolardan satışa sunulacak.
226165575jih.jpg

500x1000px-LL-b03fbbd9_bd5b2ac4-b524-4918-93e7-b23058a07f68_zps0d3faa65.jpeg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
MSI-Vortex-G65-693x510.jpg

Oyuncu bilgisayarı dediğimizde genelde aklımıza devasa boyutta kasalar ve günümüzün en iyi donanımsal bileşenleri gelir. MSI, Vortex G65 modelinde akla kazınan bu görüntüyü ciddi şekilde değiştirmeyi başarmış ve kompakt boyutlara indirgemiş; üstelik performanstan hiç ödün vermeden. MSI Vortex G65, kesinlikle son yıllarda karşımıza çıkan en başarılı oyun bilgisayarları ve tam anlamıyla konsolların boğazını sıkacak özellikleri içeriyor. Öncelikle en iddialı yön olan boyutlardan ve ağırlıktan bahsetmek gerek. 191.7 x 278 x 202.5 mm’lik boyutlar ve 4 kg’lık ağırlık gerçekten de mükemmel. Fiziksel boyutların 5 litrelik bir su şişesi büyüklüğünde olduğunu söylemek mümkün. Böylece kasayı oyun partilerine de rahatlıkla götürebilmeniz düşünülmüş. Kutu içeriğinden taşımaya dair bir aksesuar gelmiyor ancak MSI Vortex G65 kesinlikle bu açıdan sınıfındaki en iyi bilgisayar olmayı hak ediyor. Teknik özelliklere geçmeden soğutma konusundan da bahsetmek gerek. Bilgisayarın Silent Storm Cooling olarak adlandırılan soğutma sistemi bekleme konumunda benzer donanıma sahip masaüstü sistemlere göre yüzde 30 civarı daha sessiz. Tam performans modunda ise sessizlik yüzde 50 kadar daha az ve 37 dB seviyesinde dolaşıyor. Bu da MSI Vortex G65’in tam anlamıyla salonunuza uygun olduğunu gösteriyor.

MSI Vortex G65’te Intel’in yeni nesil ve en iyi işlemcilerinden biri olan Core i7 6700K modeli kullanılıyor. Microsoft Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğu 256 GB x 2 M.2 SSD’ler ve 1 TB’lık 7200 rpm’lik sabit disk depolama konunu başarılı bir şekilde çözüyor. Bilgisayarın Intel Z170 destekli anakartında desteklenen 64 GB’lık bellek miktarının tümü kullanıcıya ulaştırılıyor. Ekran kartı olarak ise NVIDIA’nın çift GeForce GTX 980 sistemi SLI olarak çalıştırılıyor. Tüm güç ihtiyacını 80 Plus Gold sertifikalı ve 450W’lık özel bir güç kaynağından karşılayan MSI Vortex G65,’in arka yüzünde dört adet USB 3.0, iki adet USB 3.1 Type-C ve Thuunderbolt çıkışları var. Şimdiye dek benzer çözümleri görmüştük ancak MSI Vortex G65, ufkumuzu ciddi derece açtı demek mümkün.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-rog-strix-gd30-01.jpg

Asus Republic of Gamers (ROG), Strix dizüstü bilgisayarlar, anakartlar, grafik kartları, monitör, fare ve kablosuz kulaklık seti gibi ürünlerinin ardından şimdi de ROG Strix GD30 masaüstü oyuncu bilgisayarının duyurusunu gerçekleştirdi. Peki, Asus ROG Strix GD30 oyunculara neler sunuyor?
Asus ROG Strix GD30 masaüstü oyuncu bilgisayarı teknik özellikleri

Tasarımında bilim kurgu ve siber punktan esinlenildiği ifade edilen Asus ROG Strix GD30, üst seviye bileşen seçenekleriyle tüm oyunları oynatabilecek güçte olması amacıyla oluşturulmuş. Beyaz ön panelleri toplamda 6 farklı stilde çıkartılabilen ve takılabilen masaüstü oyuncu bilgisayarı, 3 bölmeli bir yan pencere de sunuyor. Ayrıca ürün Aura RGB aydınlatma yeteneklerine de sahip.


asus-rog-strix-gd30-02.jpg

Asus ROG Strix GD30’un başlıca teknik özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:
İşlemci: Intel Core i5-7400 veya Intel Core i7-7700
Bellek: 32 GB’a kadar DDR4 RAM (4 slot)
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 2 GB’tan GeForce GTX 1080 8 GB’a kadar seçenekler
Depolama: Çeşitli SATA HDD, SSD ve M.2 seçenekleri
Bağlantılar: Dört USB 2.0 portu, yedi USB 3.1 Gen 1 portu (bir tanesi Type-C özellikli)
Ön Panel: İki USB 2.0 portu, iki USB 3.1 portu, hafıza kartı okuyucu, mikrofon ve kulaklık bağlantıları
Boyutlar ve Ağırlık: 230 x 550 x 540 milimetre, 17 kilogram
Kasa tasarımında hem alt hem de önde büyük havalandırma deliklerine yer verilen Strix GD30’da güç kaynağı bölmesi ise izole edilmiş. Beş fana kadar alan bulunan kasada istenirse suyla soğutma da tercih edilebiliyor. Öte yandan GD30’un doğrudan arka tarafında kırmızı renkteki 120 mm bir sistem fanı ile birlikte geldiğini belirtelim. Sistem performansı, sıcaklık ve aydınlatmalar Asus Aegis III yazılımı ile kontrol edilebiliyor.
Asus ROG Strix GD30 masaüstü oyuncu bilgisayarının çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bir açıklama ise henüz yapılmış değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst