gittigidiyor

Bilgisayar Uyumlu Üst Düzey VR Gözlükleri Hangileri?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
0a3e7942e31459b6f37dfec2019467424b2dbdd4.jpeg

Sanal gerçeklik kavramıyla beraber hayatımıza girmeye başlayan VR gözlükler çok kısa bir süre içerisinde geniş bir alana yayılmayı başardı. İlk çıktığı dönemde oldukça pahalı olarak gösterilen VR gözlükleri ise artık çok daha hesaplı ücretler karşılığı alabilmeniz mümkün. Genel olarak da akıllı telefonlarla beraber çalışan sanal gerçeklik gözlüklerinin standart modellerinin dışında çok daha süt düzey teknolojilerle geliştirilmiş, akıllı telefon değil bilgisayar hedef kitlesine sahip olan VR gözlüklerde yok değil.
Bu teknolojinin ilgi görmesi konusunda en büyük pay sahibi olan tüm bu üst düzey sanal gerçeklik gözlükleri de bir bir piyasaya çıkmaya başladı. Özellikle bilgisayar desteği olması ve ekstra sensörlerinin bulunmasıyla ön plana çıkan tüm bu VR gözlüklerinin özellikleri ve yapabilecekleri ise oldukça beğeni toplayacak cinsten. Peki, bu alanda en iyi VR gözlükler hangileri ve bilgisayarlar için hangi sistemleri istiyorlar? Daha detaylı olarak bakalım.
Bilgisayar Üzerinden Çalışabilen En İyi 4 VR Gözlük



VR gözlük teknolojisi içerisinde öncü cihazlardan biri olarak dikkat çeken Oculus Rift VR, sektörün ilk ürünlerinden de biri olarak biliniyor. Oculus Rift tarafından geliştirilen gözlükler üst düzey bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Her göz için 1080 X 1920 Full HD çözünürlük desteği sunan Oculus Rift VR, gözlüklere bağlı olarak bulunan 3D ses sistemiyle beraber de geliyor.
Entegre ses sisteminin bulunması VR gözlükler için de büyük bir avantaj sağlamakta. Tüm bu özelliklerine ek olarak ayarlanabilir mercekleri ve hareket algılayıcı sensörleri ile beraber gelen Oculus Rift VR’ın sanal gerçeklik kavramını en iyi şekilde yansıttığını da belirtelim. Tabi ki tüm bu özellikleri bir yana dursun gözlüklerin en büyük ayrıcalığı bilgisayar desteğinin olması. Hemen belirtelim Oculus Rift VR kullanabilmek için kullanacağınız bilgisayarında sisteminin de belli bir seviyenin üzerinde olması gerekiyor.
İstenen Sistem


  • İşlemci: Intel i5-4590 serisi ve üstü bir seri
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 970 ve üstü bir seri. AMD 290 ve üstü bir seri
  • Ram: 8 GB Ram
  • Girişler: HDMI 1.3 çıkışı ve bağlantılar için 2 USB girişi
  • Fiyatı: 4.500 – 5.000 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
oculus-rift-carrying-case-6.jpg

HTC Vive VR Gözlükleri

Sanal gerçeklik denildiğinde akla ilk gelen gözlük hiç şüphesiz HTC Vive gözlükleri. Akıllı telefon devi HTC ve Steam ortaklığı ile geliştirilen gözlük piyasadaki en iyi VR gözlük olarak da anılmakta.
Tabi ki bu durum doğrudan gözlüğün özellikleri ile alakalı. Genel olarak her bir göz için 1080 X 1200 gibi bir çözünürlük değeri sunan HTC Vive, ayrıca 90 Hz yenileme hızı ile oldukça akıcı bir görüntü imkanı sunabilmekte. Gözlüklerin öne çıkan yanı ise aslında çözünürlük değeri değil. Zira HTC Vive sadece bir VR gözlük olarak gelmemekte.
Buna ek olarak gözlük sanal gerçeklik seti ile beraber geliyor. Gözlükle beraber gelen sensörler sayesinde izlediğini görüntüde ya da oynadığınız oyunda hareketlerinizde doğrudan oyuna ya da görüntüye eklenebiliyor. Örneğin siz sağa döndüğünüzde görüntü içindeki karakterde sağa dönüyor. Bu sistem için ise gözlüğün kullanıldığı oda içerisine de belli sayılarda algılayıcılar eklemek gerekiyor. Tüm bunlarla beraber HTC Vive VR gözlüklerinin istediği sistemde hatırı sayılır özelliklere sahip.
İstenen Sistem


  • İşlemci: Intel i5-4590 serisi ve üstü bir seri
  • Ekran Kartı: Nvidia GTX 970 ve üstü bir seri. AMD R9 290 ve üstü bir seri
  • Ram: En Az 4, İstenen 8 GB Ram
  • Girişler: HDMI 1.4 çıkışı ve bağlantılar için 2 USB girişi
  • Fiyatı: 8.000 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VRG_VRV_141_HTC_Vive_Thumb.0.0.jpg

Microsoft Hololens

Microsoft tarafından geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü Microsoft Hololens aslında tam olarak VR gözlükleri ifade etmiyor. Zira VR gözlük teknolojisine ek olarak Microsoft Hololens ile arttırılmış gerçeklik deneyimine de ulaşabiliyorsunuz.
Ekstra herhangi bir sisteme ihtiyaç duymayan gözlüklerin en güzel yanlarından birisi ise arttırılmış gerçeklik sisteminin bağımsız olarak çalışması. Yani aslında bir bakıma akıllı gözlük olarak da gösterebileceğimiz Microsoft Hololens görüntüyü baktığınız alana yönlendirebiliyorsunuz ve hareket sistemi ile görüntülere müdahale edebiliyorsunuz.
Buna ek olarak Microsoft Hololens’in diğer bir ayrıcalığı ise aslında bu gözlüğün hiçbir bağlantıya ihtiyaç duymaması. Yani bilgisayar ya da akıllı telefon olmadan da Microsoft Hololens kullanımını gerçekleştirebiliyorsunuz. Fakat bazı uygulamalar için bilgisayar bağlantısı yapmanızın şart olduğunu da belirtelim.


  • Gözlüğün Fiyatı: 3000 dolar
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoft-hololens-gelistiricilere-aciliyor.jpg

PlayStation VR Gözlükleri

Aslında tamamen oyun odaklı ve PlayStation 4 için çıkarılmış bir sanal gerçeklik gözlüğü birçok ayrıcalıklı sisteme sahip. Gözlüklerin en büyük ayrıcalığı Full HD görüntü desteğinin yanı sıra 120 Hz yenileme hızı olması.
Bu sayede en net görüntüyü veren cihazlardan biri olan PlayStation VR, tıpkı HTC Vive serisinde olduğu gibi ekstra donanım araçları ile geliyor. Gelen tüm bu araçlarla beraber ise oyun içinde hareket sistemini kullanabiliyorsunuz. PlayStation VR için bilgisayar desteğinin ise gelebileceğini belirtelim. Özellikle PlayStation oyunlarının bilgisayar üzerinde oynanabilir olmasıyla beraber PlayStation VR gözlüklerinin de destek alabileceği düşünülüyor.


  • Gözlüğün Fiyatı: 3.500 – 4.000 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
5731d59504207c2a48d985fe.jpg-1.jpg


Sanal gerçeklik teknolojisinin ortaya çıkmasıyla beraber birçok yeni teknoloji kavram ile tanışmaya başladık. Haliyle bu yeni kavramların getirdiği birçok yeni teknoloji ürünü olduğunu da söylemek gerek. Sanal gerçeklik teknolojisiyle beraber gelen teknoloji ürünleri arasında en çok ilgi çekeni ise hiç şüphe yok VR gözlükleri. Sanal gerçeklik videolarını izlemek için bunun yanında 3D boyuta sahip videoları izlemek için kullanılan VR gözlükler son dönemin en çok ilgi gören teknolojileri arasında gösterilmekte.
Tabi bu kadar çok ilgi görmesi ve hızla yayınlaşan bir teknoloji olmasıyla beraber VR gözlük piyasasına sürekli olarak yeni ürünler eklenmeye başladı. Yeni ürünler arasında dev markaların yüksek bütçeli VR gözlükleri bulunurken bunun yanında daha düşük bütçe ile satılan birçok VR gözlük seçeneği de bulunmakta. Biraz daha uygun bir bütçe isteyen bu gözlükler arasında alınabilecek en iyi VR gözlükler neler? Bakalım.
Orta Segment İdeal VR Gözlükler

VR Box 2 Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Mantık olarak Google Cardboard teknolojisine sahip olan VR Box 2 sanal gerçeklik gözlükleri düşük bütçe ile tercih edilebilecek en iyi seçimlerden. 4,7 inç ile 6 inç ekran boyutuna sahip olan telefonlara kadar destek veren gözlük, telefonun gözlüğe yerleşmesi için kızaklı bir panel kullanıyor. Kızakta yer alan mandal sayesinde telefonunuzu gözlüğe sıkıştırabiliyor olmanız.
Artıları: Kolay gözlük montajı, hoş tasarım, 6 inç boyuta kadar destek vermesi, ses çıkış kulaklık giriş bölümlerinin olması, lenslerin uzaklık yakınlık ayarlarının ve göz mesafesi ayarlarının yapılabiliyor olması.
Eksileri: Lensleri çok kaliteli değil, FOV değeri çok iyi değil, izleme açısı dar
Fiyatı: 90 TL



51alwRyrkUL._SL1000_.jpg

Powis Viewr 2.0 Gözlükleri

Daha çok Google Cardboard serisinden esinlenmiş bir tasarıma sahip olan Powis Viewr 2.0 gözlükleri ilk olarak tasarımı ile dikkat çekiyor. Aslında kapalı bir dürbün şekline sahip olan gözlüklerin telefon yuvası da yine ön kısımdan kilitli tasarıma sahip. Göz yuvası için özel süngerleri bulunan gözlüğün lens ayarı da bulunuyor.
Artıları: Tasarımı ilgi çekici, lens kalitesi iyi, FOV değeri ideal
Eksileri: Lens ayarı yeterli değil,
Fiyatı: 100 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Powis-Viewr-2.0-29.99.jpg

Bobo VR Z4 Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Tasarım olarak yine kask yapısına sahip olan Bobo VR Z4 serisinin en büyük farklarından biri dahili kulaklıklara sahip olması. Doğrudan telefona bağlanabilen dahili kulaklık sistemi sayesinde ses sorununu da ortadan kaldıran gözlük bunun dışında 120 derece gibi oldukça iyi bir FOV değeri sunuyor. Bunun dışında gözlüğün alt kısmında yer alan ses tuşlarını kullanarak ses ayarı yapmanız ve ekran tuşu ile de ekranı kullanabilmeniz mümkün.
Artıları: Dahili hoparlörünün olması, ses tuşu olması, ekran tuşu olması, 120 derece FOV değeri, kaliteli lensler,
Eksileri: kulaklıklarının çıkarılması oldukça zor, kulaklık ses kalitesi
Fiyatı: 150 TL
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
BoboVR-Z4-wide-2.jpg

Baofeng Mojing Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Baofeng firması tarafından üretilen gözlük açılır kapanır ön kapak tasarımına sahip. Bu sayede gözlüğe çok kolay bir şekilde telefonunuzu yerleştirebiliyorsunuz. Tasarım olarak da VR Box serisine göre biraz daha ince bir tasarıma sahip olan gözlük 6 inç ekran boyutuna kadar destek verebilmekte. İki farklı lens sistemi bulunduran gözlüğün lenslerinin ayarlanabiliyor olması da büyük bir avantaj.
Artıları: FOV değeri oldukça iyi, Görüş açısı ideal, kolay kullanım sunuyor ve birçok akıllı telefon tasarımına uygun
Eksileri: Lens ayarı istenen düzeyde değil, kasa kalitesi biraz düşük
Fiyatı: 220 TL
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst