gittigidiyor

Bilgisayar virüslerini temizleme ve bulaşmasını önleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayar virüslerini temizleme ve bulaşmasını önleme

Bilgisayar virüsü, kendini kopyalayabilen ve bilgisayarınızdaki diğer yazılım veya dosyalara bulaşabilen kötü amaçlı bir yazılımdır.
Bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız microsoft web sitesivirüsleri ve diğer kötü amaçlı yazılımları temizlemek için adım adım izlenen yönergeler sağlar.
Bilgisayarınızı güncelleştirir ve microsoft security essentials gibi ücretsiz bir virüsten koruma yazılımı kullanırsanız, istenmeyen yazılımların kalıcı olarak temizlenmesine yardımcı olabilir ve bunların en başta yüklenmesini önleyebilirsiniz.
Not Virüs olduğunu düşündüğünüz bir program, aslında casus yazılım olabilir. microsoft security essentials casus yazılımlara karşı da koruma sağlar.
Bilgisayarıma virüs bulaştığını nasıl anlarım?

Bilgisayarınızda virüslü bir program veya ek açtığınızda, bir şeylerin yanlış olduğunu anlayana kadar bilgisayarınıza virüs bulaştırdığınızı fark etmeyebilirsiniz.
Bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabileceğini gösteren birkaç işaret aşağıda belirtilmiştir:



  • Bilgisayarınız eskiye göre daha yavaş çalışıyor
  • Bilgisayarınız sık sık yanıt vermiyor veya donuyor
  • Bilgisayarınız birkaç dakikada bir çöküyor ve yeniden başlıyor
  • Bilgisayarınız kendi kendine yeniden başlıyor ve ardından normal çalışmıyor
  • Bilgisayarınızdaki uygulamalar düzgün çalışmıyor
  • Disklere veya disk sürücülerine erişilmiyor
  • Düzgün yazdırma yapılamıyor
  • Olağandışı hata iletileri görüyorsunuz
  • Biçimi bozuk menüler ve iletişim kutuları görüyorsunuz

Bunlar, virüs bulaşmasının sık rastlanan işaretleridir. Ancak, virüsle ilgisi olmayan donanım veya yazılım sorunlarına da işaret ediyor olabilir. Microsoft Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma Aracı’nı çalıştırmadığınız bilgisayarınıza endüstri standardı ve güncel virüsten korunma yüklemediğiniz sürece, virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın kesin bir yolu yoktur.
İpucu Virüs içeren bir e-posta gönderdiğiniz konusunda sizi uyaran iletilere dikkat edin. Bu durum, virüsün e-posta adresinizi virüslü e-postanın göndereni olarak listelediğini gösterebilir. Bu, bilgisayarınıza mutlaka virüs bulaştığı anlamına gelmez. Bazı virüsler, e-posta adreslerini taklit etme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, bilgisayarınızda sahte virüs uyarısı pencerelerinin açılmasına neden olan, sahte güvenlik yazılımları adı verilen bir kötü amaçlı yazılım kategorisi de vardır.
Bilgisayarımı kullanamadığımda güncelleştirmeleri ve virüsten koruma yazılımını nasıl yüklerim?

Bilgisayarınızda virüs varken araçlar indirmek ve bilgisayarınızı güncelleştirmek güç olabilir. Bu durumda aşağıda belirtilenlerden birini deneyebilirsiniz:



  • Araçları bir diske indirmek için başka bir bilgisayar kullanın.
  • Microsoft destek aracılığıyla yardım alın 'den edinin.

Bilgisayar virüslerinin bulaşmasını nasıl önleyebilirim?

Hiçbir şey bilgisayarınızın güvenliğini garanti edemez, ancak virüs bulaşma riskini azaltmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır.
Virüsten koruma yazılımınızı, en son tehditleri saptamak ve ortadan kaldırmak için araca yardımcı olan en son güncelleştirmeler (genellikle tanım dosyaları denir) ile güncel durumda tutmanız çok önemlidir.
Bir güvenlik duvarı kullanarak, bilgisayarınızı güncel tutarak, geçerli bir virüsten koruma yazılımı aboneliğini ( microsoft scurity essentails gibi) sürdürerek ve önerilen birkaç uygulamayı takip ederek bilgisayarınızın güvenliğini daha da artırabilir ve virüs bulaşma olasılığını azaltabilirsiniz. Virüs bulaşmasının nasıl önleneceği konusunda ayrıntılı bilgi edinmek için, şu web sitesini ziyaret edin: microsoft windows web sitesi 'den edinin.
İpucu Hiçbir güvenlik yöntemi garantili olmadığından, kritik dosyaları düzenli olarak yedeklemek çok önemlidir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Güncelleştirmeleri denetlemek için Başlat menünüzü kullanma


Windows Update, Denetim Masası'na eklendi. Güncelleştirmeleri denetlemek için:

vistaarrow.jpg
Başlat düğmesini tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın ve sonra Windows Update'i tıklatın.


select_all_programsWin7.gif
select_wuWin7.gif

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayarınızı koruyun

Hiçbir ücret ödemeden Microsoft Security Essentials'a sahip olun.


Şimdi indirin

Microsoft Security Essentials

[FONT=WOL_Reg]Virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü yazılımlara karşı korunmanıza yardımcı olması için Microsoft Security Essentials'ı kullanın. Evinizde veya küçük ölçekli işletmenizde kullandığınız bilgisayarlarınız için gerçek zamanlı koruma sağlar.[/FONT]
[FONT=WOL_Reg]Microsoft Security Essentials ücretsizdir.* Yüklemesi ve kullanması kolay olacak şekilde tasarlanmıştır. Arka planda sessizce ve etkili bir şekilde çalıştığından, kesintiler ve güncellemeler konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
[/FONT]
Başlıca Özellikler

[FONT=WOL_Reg]Kötü amaçlı yazılımlara karşı kapsamlı koruma
Windows 7 ve Windows Vista'yı destekler
33 dilde kullanılabilir
Basit, ücretsiz* indirme
Sizi arka planda sessizce korur
Otomatik güncellemeler
[/FONT]
İşletmeniz için güvenliğe mi gereksinim duyuyorsunuz?

[FONT=WOL_Reg]Microsoft Security Essentials, 10'a kadar bilgisayarı olan küçük işletmeler tarafından kullanılabilir. İşletmenizde 10'dan fazla bilgisayar varsa bunları Microsoft System Center 2012 R2 Configuration Manager aracılığıyla dağıtılan ve yönetilen Microsoft System Center 2012 Endpoint Protection ile koruyabilirsiniz.[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı

Microsoft Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 ve Windows Server 2003 işletim sistemli bilgisayarlarda, aralarında Blaster, Sasser ve Mydoom’un da bulunduğu yaygın olarak karşılaşılan bazı kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınıza bulaşmış olup olmadığını denetler ve bulunan bulaşmaların temizlenmesine yardımcı olur.
Tespit ve temizleme süreci tamamlandığında araç, eğer varsa, hangi kötü amaçlı yazılımların tespit edilip temizlendiğine de yer verilen sonuçları açıklayan bir raporu ekrana getirir.

Yeni eklemeler

Aşağıdaki kötü amaçlı yazılımlar için tespit ve temizleme özellikleri ekledik:

Bu araç tarafından temizlenen kötü amaçlı yazılımların tam listesine bakınız.


Microsoft, bu aracın güncelleştirilmiş bir sürümünü her ayın ikinci Salı günü ve güvenlik olaylarına yanıt olarak gerekli görülen zamanlarda yayınlar. Bu aracın temin edilebileceği yerler: Microsoft Update , Windows Update ve Microsoft Download Center .
Not Microsoft Update ve Windows Update tarafından sunulan aracın sürümü, arka planda çalışır ve bir kötü amaçlı yazılım bulaşması tespit edildiğinde bunu rapor eder. Bu aracı ayda bir kereden fazla çalıştırmak için bu web sayfasındaki sürümü kullanın ya da Yükleme Merkezi’nde var olan sürümü yükleyin.
Kötü amaçlı yazılım bulaştığında bilgisayarlar normal çalışıyormuş gibi görünmeye devam ettiklerinden bilgisayarınızda sorun yokmuş gibi görünüyor olsa bile bu aracı düzenli olarak çalıştırmanız iyi bir fikirdir. Ayrıca bilgisayarınızı diğer kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yardımcı olması için Microsoft Security Essentials gibi bir güncel virüsten koruma yazılımı kullanmalısınız.
Bu aracın en son sürümünü indirmek için bkz. Microsoft Download Center .
Ayrıca, şu aracı kullanarak bilgisayarınızı çevrimiçi olarak tarayabilirsiniz: Microsoft Güvenlik Tarayıcısı ile ücretsiz tarama yapın .
Ücretsiz bir güvenlik taraması yapın

Bilgisayarınızı kötü amaçlı ve potansiyel açıdan istenmeyen yazılımlara karşı taramak için, bkz. Microsoft Güvenlik Tarayıcısı ile ücretsiz tarama yapın .
Microsoft Güvenlik Tarayıcısı, talep doğrultusunda bilgisayarınızı tarayan ve virüslerin, casus yazılımların ve diğer kötü amaçlı yazılımların temizlenmesine yardımcı olan, ücretsiz olarak indirilebilir bir güvenlik aracıdır. Var olan virüsten koruma yazılımınızla birlikte çalışır ancak bu yazılımınızın yerine geçmez.
Gerçek zamanlı koruma için şunu indirin: Microsoft Security Essentials .
Bilgisayarınızı koruyun

Bilgisayarınızı çok çeşitli güvenlik tehditlerine karşı korumak için, bkz. Kötü amaçlı yazılım savunmanızı güçlendirme ve bilgisayarınızı koruma .
Teknik yardım

Virüs veya solucan bulaşmalarını belirleme veya temizlemede yardım için virüsten koruma tedarikçinizle irtibat kurun. Virüslerle ilgili sorunlarda daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, bkz. Microsoft Destek .
Birleşik Devletler ve Kanada dışında destek için, Virüs ve Güvenlik Çözüm Merkezi .
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Güvenlik duvarı nedir?

Bir güvenlik duvarı, Internet üzerinden bilgisayarınıza erişmeye çalışan korsanları, virüsleri ve solucanları engelleyen bir yazılım programı veya donanım parçasıdır.
firewall-skinny-firewall.jpg



  • Evinizde bir bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olmak için atabileceğiniz en etkili ve önemli ilk adım, güvenlik duvarını açmaktır.
  • Windows 7, Windows Vista ve Windows XP SP2 veya daha yüksek sürümünde yerleşik ve varsayılan olarak açılmış birgüvenlik duvarı vardır.
  • Evinizde bağlı birden fazla bilgisayar varsa veya bir küçük ofis ağınız varsa, her bir bilgisayarı korumak önemlidir. Ağınızı korumanız için bir donanım güvenlik duvarınız (yönlendirici gibi) olmalıdır ama aynı zamanda bilgisayarlarınızdan birisine bulaşması halinde virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için her bir bilgisayarda bir yazılım güvenlik duvarı da kullanmalısınız.

(Bilgisayarınız bir işletmenin, okulun veya bir başka organizasyon ağının parçasıysa, ağ yöneticisi tarafından belirlenen politikaya uymalısınız.)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Güvenlik duvarı nasıl seçilir

Arasından seçim yapabileceğiniz, kullanımınıza sunulan üç temel güvenlik duvarı türü vardır:




Sizin için hangi tür güvenlik duvarının en iyi olduğunu belirlemek için bu sorulara cevap verin ve cevaplarınızı da kaydedin:



  • Güvenlik duvarını kaç bilgisayar kullanacak?
  • Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? (Bu, Microsoft Windows, Apple Macintosh veya Linux sürümü olabilir)

İşte bu kadar. Artık hangi tür güvenlik duvarını kullanmak istediğinizi düşünmeye hazırsınız.
Her birinin kendine has olumlu ve olumsuz yanları olan çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
Windows Güvenlik Duvarı (Windows 7, Windows Vista ve sadece Windows XP Service Pack 2 ve üstü)

Windows 7, Windows Vista ve Windows XP Service Pack 2 (SP2) ve üstünü kullanıyorsanız, işletim sisteminizde yerleşik ve varsayılan olarak devreye alınmış bir güvenlik duvarınız bulunmaktadır.
tip.JPG
İpucu: Service Pack 3’ü henüz indirmediyseniz nasıl alacağınızı öğrenmek için Microsoft Update adresini ziyaret edin. Windows XP kullanıyorsanız ve Service Pack 3’ü karşıdan indirmemeyi tercih ettiyseniz yine de Windows XP bünyesinde yer alan Internet Bağlantısı Güvenlik Duvarınız (ICF) olacaktır ancak bunu devreye sokmanız gerekmektedir. Daha eski bir işletim sistemini neden güncelleştirmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi için,
Not: Windows Güvenlik Duvarı ve Internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı, tek başına bir paket halinde mevcut değildir. Ayrıca diğer işletim sistemleri (örneğin, Apple Macintosh veya Linux) veya Windows 7, Windows Vista ve Windows XP haricindeki Windows sürümleri için mevcut değildir.
Yazılım güvenlik duvarları

Yazılım güvenlik duvarları, tek başına olan bilgisayarlar için iyi bir seçenek olup Windows 98, Windows Me ve Windows 2000 ile iyi bir şekilde çalışırlar. (Windows Vista ve Windows XP’nin her ikisinin de yerleşik bir güvenlik duvarı var olduğundan ilave bir güvenlik duvarına gerek yoktur.)
Ayrıca diğer yazılım firmalarının sunduğu yazılım güvenlik duvarları da mevcuttur. Virüsten koruma ve güvenlik duvarı paketlerine yönelik özel tekliflerimiz için Güvenlik Yazılımı: İndirmeler ve denemeler sayfamızı ziyaret edin.

Artılar Eksiler İlave donanım gerektirmez. İlave maliyet: Birçok yazılım güvenlik duvarı, paraya mal olur. İlave bilgisayar kablosu gerektirmez. Başlarken kurulum ve yapılandırma gerekebilir. Tekli bilgisayarlar için iyi bir seçenektir. Genelde her bir bilgisayar için bir kopya gerekir.
Donanım yönlendiriciler

Donanım yönlendiricileri, Internet’e bağlanacak olan ev ağları için iyi bir seçenektir.

Artılar Eksiler Donanım yönlendiricilerinin birden fazla bilgisayarı bağlamak için genelde en az dört adet ağ bağlantı noktası vardır. Masaüstü alanınızda karışıklığa neden olacak kablo donanımını gerektirebilir. Birden çok bilgisayar için güvenlik duvarı koruması sağlar.
Kablosuz yönlendiriciler

Kablosuz ağınız varsa veya kullanmayı planlıyorsanız, bir kablosuz yönlendiriciye ihtiyacınız olacaktır.

Artılar Eksiler Kablosuz yönlendiriciler ayrıca kablo donanımı olmadan bilgisayarları, taşınabilir bilgisayarları, kişisel masaüstü yardımcılarını ve yazıcıları bağlamanızı da sağlar. Kablosuz aygıtlar, bilgileri eviniz dışındaki birisinin müdahale edebileceği (doğru ekipmanlara sahipse) radyo sinyallerini kullanarak yayınlarlar. Kablosuz yönlendiriciler, dizüstü bilgisayarları Internet’e ve ağlara bağlamak için mükemmeldir. Ekstra ekipman için ödeme yapmanız gerekebilir. Tüm kablosuz yönlendiricilerin yanında yerleşik bir güvenlik duvarı yoktur, bu nedenle ayrı bir güvenlik duvarı satın almanız gerekebilir.
Bugünden bir güvenlik duvarı kullanmaya başlayın

Internet’e bağlanmak, tedbirsiz davranan bilgisayar kullanıcıları için tehlike arz edebilir. Riskinizi azaltmaya yardımcı olması için bir güvenlik duvarı kullanın.
Güvenlik duvarının yüklenmesi, çevrimiçi ortamda güvenli sörfün sadece ilk adımıdır. Yazılımlarınızı güncel tutarak, virüsten koruma ve casus yazılımdan koruma yazılımlarını kullanarak bilgisayarınızın güvenliğini arttırmaya devam edebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst