gittigidiyor

Bilgisayara Güç Kaynağı Nasıl Takılır? (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bilgisayar için Güç Kaynağı (Power Supply)

Güç kaynakları
, sistem ya da düzeneklerde ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanabilmesi için kullanılan birimlere verilen genel bir addır. Bugün başta cep telefonları ve bilgisayarlar olmak üzere pek çok elektronik eşyada cihazın ihtiyaç duyduğu gücü sağlayan
donanımlar
olarak kullanılmaktadır.

Bilgisayarlar için üretilmiş olan güç kaynakları ise çoğunlukla metal bir kasa içerisinde yer alan, transformatör ve elektronik devreleri içeren araçlardır. Aşağıda bilgisayar güç kaynağını nasıl takacağınızı gösteren bilgiler bulabilirsiniz.
Bilgisayara Güç Kaynağı Takılışı

Bilgisayara güç kaynağı bağlarken ilk aşamada anakartın güç beslemesini takmanız gerekmektedir.

İkinci aşamada ise bilgisayarınızda bulunan fanın çalışabilmesi için gerekli kabloyu doğru yere takmanız gerekiyor.

Her iki aşamayı da tamamladığınızda kasa fanının çalışabilmesi için güç kaynağı kablosu ile gerekli bağlantıyı sağlayın.

Fan ve güç kaynağıyla ilgili anakart üzerinde gerekli bağlantıları tamamladıktan sonra sabit disk – sata kablo bağlantılarını yapmanız gerekmektedir. Ancak disk yuvası ve diğer disk kablo bağlantılarını da yapmayı unutmayın.
@mehmetkarahanlı@
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst