gittigidiyor

Bilgisayardaki Dosyalar Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Bilgisayardaki Dosyalar Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?[/h][h=2]Bilgisayardan dosyaların kalıcı olarak silinebilmesi mümkündür.[/h]
bilgisayardaki-dosyalar-kalici-olarak-nasil-silinir.jpg
Bilgisayardan silinen dosyaların bir daha ulaşılamaması amacıyla kalıcı dosya silme işlemleri yapılmalıdır. Özellikle başkaları tarafından ulaşılamaması gereken dosyaların bilgisayarlar üzerinde normal bir şekilde silinmesi geri alınabilmesine ve tekrar ulaşılabilmesine neden olacaktır. Bu nedenle bu tür dosyaların silinmesinde mutlaka kalıcı dosya silme işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
Kalıcı dosya silme işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla kullanıcıların çalıştır penceresine üzerinden birkaç ayar yapması yeterli olacaktır. Kişilerin aşağıda yer alan adımları takip ederek işlemleri yapması dosyaların kalıcı bir şekilde silinmesi noktasında önemli bir avantaj sağlayacaktır
Windows’un Cipher özelliğini kullandığınızda, dosyalar tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Bunun için ilk olarak çalıştır penceresine cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır.
1(104).jpg

Ardından ise ekrandaki alana
cipher /w:C
Yazılarak enter tuşuna basılması gerekmektedir.
2(76).jpg

Bu işlem biraz uzun sürebilmektedir. Bu konut ile birlikte C üzerindeki tüm boş alanlar silinecektir. Bu da silinen fakat erişilebilir durumda olan tüm dosyaların kalıcı bir şekilde silinmesini sağlayacaktır.
Sürücü harfinin C olmaması halinde ise kişilerin sürücü harfini C yerine yazması yeterli olacak ve aynı işlemler ilgili sürücü için de gerçekleştirilebilecektir.
Temizleme işlemi sırasında bilgisayarın kullanılmaması önerilmektedir. Bu bakımdan bilgisayarın boş kaldığı zamanlarda bu seçenek değerlendirilmelidir. Ayrıca uygulamalar da kapatılmalıdır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst