gittigidiyor

Bilgisayarları 1000 Kat Hızlandıracak Depolama Teknolojisi Geliyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
bilgisayarlari-1000-kat-hizlandiracak-depolama-teknolojisi-geliyor-705x290.jpg
HP ve Sandisk, RAM ve SSD’lerde kullanılan bellek tiplerini tek bellekte birleştirerek kullanıcılara ultra hızlı bir PC deneyimi yaşatmayı hedefliyor.
HP ve Sandisk, bilgisayarların hızını 1000 kat arttıracak bir depolama teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bununla ilgili detaylar şimdilik sınırlı seviyede, fakat hem uzun süreli depolama hem de RAM olarak kullanılacak ‘evrensel bir bellek’ üzerinde çalışıldığını söyleyebilirim.

Günümüzde RAM ve depolamanın ayrı ayrı kullanılmasının sebebi RAM’in çok pahalı olması ve cihazın kapandığında üzerindeki verilerin silinmesi. Dosya ve programlar SSD üzerinde depolansa da kullanım anında bazı veriler, kısa süreli olacak şekilde RAM’e taşınıyor. Hem kısa hem de uzun süreli depolamanın tek bir bellek tipi olarak kullanılması, bilgisayarların hızını önemli ölçüde arttıracak.

Yeni nesil bellekler üzerinde çalışan şirketler yalnızca HP ve Sandisk değil elbette. Intel ve Micronda bilgisayarların hızını 1000 kat arttıracak bir bellek tipi için çalışmalara başladıklarını duyurmuşlardı. 3D XPointolarak adlandırılan bu teknoloji Intel Optane olarak tanıtılacak ve HP-Sandisk ikilisinin piyasaya çıkaracağı üründen önce (2016 yılında) çıkacak.

35326.jpg


Sadece yeni nesil bellek tipi üzerinde çalışmayan bu iki şirketlerin hedefi, Optane’ı önümüzdeki yıldan itibaren dizüstü bilgisayarlarda kullanmak ve bu amaçla yeni depolama kontrolleri, arayüzleri, iç bağlantıları tanıtmak. HP ve Sandisk de kendi depolama teknolojisini entegre edebilecekleri bilgisayar sistemleri için birlikte çalışıyorlar.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst