gittigidiyor

Binance hacklendi! 100 milyon dolar buhar.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Kripto para borsası Binance'e siber saldırı gerçekleşince ortalık karıştı. En popüler platformlardan biri olan Binance'in binlerce kullanıcısı var, bu kapsamda söz konusu hacklenme ciddi yankı uyandırdı.

Binance yönetiminine göre bu saldırı kapsamında 100 milyon dolar civarında kripto para çalındı. Ancak bazı iddialara göre kaybolan miktar çok daha yüksek.


Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance hem güvenilir olması hem de bir çok kullanıcıya sahip olması ile biliniyor. Ancak ortaya atılan bir hacklenme olayı tüm kullanıcıların aklını karıştırdı. Binance'e ait blockchain ağı BNB Chain'in siber saldırıya uğradığı açıklandı. Kim olduğu bilinmeyen bir veya birden fazla hacker, bu siber saldırı sonucunda Binance'ten kripto para çaldı. Her ne kadar üçüncü taraflardan gelen raporlar kaybın çok daha büyük olduğunu iddia etse de Binance tarafından açıklanan miktar 100 milyon dolar değerinde.

Konuyla ilgili resmi açıklamalar, BNB Chain'in resmi sosyal medya hesaplarından yapıldı. Yapılan ilk açıklamada, ağda normal olmayan aktivitelerin tespit edildiği duyurulduç İkinci açıklamada ise siber saldırıyı duyuran yetkililer, tüm fonların güvende olduğunu açıkladılar. Yetkililer ilk aşamada 586 milyon dolar civarında değere sahip 2 milyon BNB'nin hareketini tespit ettiler. Sürecin sonunda ise 600 milyon dolarlık kripto paranın çalınmış olabileceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Binance kullanıcıları etkikenmedi​

Konuyla ilgili olarak Binance bir açıklama yaptı. İşte yapılan açıklamanın tam metni;

Son dönemde gündeme gelen siber saldırı hakkındaki haberler BNB Chain ile sınırlı olmakla beraber Binance ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Binance, BNB Chain üzerinde kontrol sahibi değildir.

BNB Chain, topluluğu tarafından yönetilen, herhangi bir merkezi olmadan çalışan ve günlük aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın en büyük akıllı sözleşme blokzinciridir. Operasyona geçmesinden bu yana, 163 milyon farklı adresten 3 milyar işlemi gerçekleştirerek düşük gas ücretleri ve sıfır gecikme süresi sayesinde geliştiriciler için büyük bir kullanıcı kitlesini erişime sunmaktadır. Binance ise DeFi, Meta Evrenler, blockchain oyunları, NFT’ler ve daha fazlasını kapsayan birden çok kategoride Binance Smart Chain’i kullanan 1.400’ün üzerindeki proje ve dApp’ten oluşan bir ekosistemdir.

Bir zincirler arası köprü olan BSC Token Hub’da gerçekleşen bahsi geçen olayda Binance’in herhangi bir kaybı ve zararı bulunmamaktadır ve bu durumdan Binance kullanıcıları herhangi bir şekilde etkilenmemiştir.

Olayla ilgili BNB Chain açıklamasını aşağıdaki linkten görüntüleyebilirsiniz.

https://www.bnbchain.org/en/blog/bnb-chain-ecosystem-update/
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst