gittigidiyor

Biss 2 ? Geliyorr

siiera

Yönetici
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,634
Tepkime puanı
402
Puanları
83
Konum
kayıp
BISS-CA nedir?

BISS-CA, dinamik anahtar sistemi içeren BISS şifreleme protokolünün yeni bir açık, güvenli ve birlikte çalışabilir koşullu erişim standardıdır



Neyi değiştirir?

Eurovision Services, 2020'de yüksek değerli canlı yayınlarına aşamalı olarak BISS-CA şifrelemesini ekliyor. Bu aktarımları alabilmek için, yayıncıların IRD yükseltmelerinde ürün yazılımına ihtiyacı olacak ve tüm BISS-CA uyumlu ekipmanı bize kaydettirmeleri gerekecek.

↑

BISS-CA hangi özel olaylar için kullanılacak? Bu, birimlerimi yükseltip yükseltmemeye karar vermeme yardımcı olacak.
Eurovision Hizmetleri, tüm yüksek değerli içerikler için kademeli olarak BISS-CA kullanımına geçecektir, bu nedenle büyük uluslararası spor etkinliklerini yayınlamayı planlıyorsanız, yükseltme yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu aşamada hangi belirli olayların BISS-CA şifrelemesini kullanacağını doğrulayamayız, ancak ilgili hak sahipleriyle anlaşmaya tabi olarak gelecekte bir dizi yüksek değerli etkinlik için BISS-CA şifrelemesini kullanıma sunacağız. Aktarım özeti, bir olayın BISS-CA şifrelemesini kullanıp kullanmadığını gösterecektir.

BISS-CA erişimini talep etme prosedürü nedir?

Prosedür, dekoder modelinize ve EBU / ES'ye ait olup olmadığına veya EBU / ES tarafından satılıp satılmadığına bağlı olarak farklılık gösterir. EBU / ES tarafından sahip olunan veya satılan Mediakind RX8200 kod çözücüler ve EBU / ES tarafından satılan Ateme DR5000 kodlayıcılar için Eurovision Hizmetleri, aygıt yazılımı yükseltmesini, bir BISS-CA lisansının sağlanmasını ve teknik desteği içeren bir yükseltme programı sunmaktadır. Diğer kod çözücü modellerinin yanı sıra diğer satıcılar tarafından sağlanan RX8200 ve DR5000 üniteleri için, yayıncılar aygıt yazılımlarını yükseltmekten ve BISS-CA lisansını kurmaktan sorumludur. Türüne veya satıcıya bakılmaksızın tüm ekipman ES'ye kaydedilmeli ve kod çözücünün ES iletimlerinin BISS-CA şifrelemesini işlemesine izin vermek için kod çözücünün genel anahtarının yüklenmesi gerekir. Lütfen teknik yönergelere bakın daha detaylı bilgi için

Eurovision Hizmetleri, BISS-CA şifrelemesini ne zaman uygulamaya başlayacak?

Ağustos 2020'den itibaren kademeli olarak BISS-CA şifrelemesini uygulamaya başlayacağız.

Kaynak
https://www.eurovision.net/insights...sion-services-migration-to-biss-ca-encryption
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst