gittigidiyor

Blizzard oyunları Çin'de oynanamayacak

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Blizzard oyunları Çin'de yayınlanmayacak. Firmanın en büyük pazarlarından biri olan Çin ve Çinli oyuncular, 23 Ocak 2023'ten itibaren World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo 3, Starcraft ve Heroes of the Storm oyunlarına erişemeyecekler. Bunun sebebiyse, Blizzard'ın 2008 yılından beri ortak çalıştığı yayıncı firma NetEase ile anlaşılamaması.

Blizzard oyunları Çin'de yayınlanmayacak​

Blizzard Entertainment, konuya dair açıklamasında şu ifadeleri kullanmış;
" Taraflar arasında, Blizzard'ın çalışma prensiplerine ve oyuncularının memnuniyetine uyan kriterlere göre bir anlaşma sağlanamadığı için anlaşmayı yenilemedik."
NetEase tarafında ise, CEO William Ding şu açıklamayı yapmış;
" Activision Blizzard ile anlaşıp Çin'deki oyuncularımıza oyunları ulaştırabilmek için büyük çaba sarf ettik ve olabildiğince samimi olmaya çalıştık. Ancak, anahtar konularda anlaşma sağlayamadık."

Blizzard oyunları Çin'de
Blizzard oyunlarının satışı önümüzdeki dönemde Çin'de durdurulacak. Ancak daha önceden tarihi belirlenen World of Warcraft: Dragonflight, Hearthstone: March of the Lich King ve Overwatch 2'nin ikinci sezonu planlandığı gibi çıkacak. Sonrasında bu oyunlara gelecek güncellemeler Çin'de uygulanacak mı belirsiz. Ancak Blizzard'ın en önemli kaynaklarından Diablo Immortal'ın Çin'de sorunsuz şekilde devam edeceğini belirtelim. Çünkü oyunun ortak yapımcısı Çinli dev Tencent ve oyun farklı bir lisans anlaşmasına bağlı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst