gittigidiyor

BMW Ölüm Riski Taşıyan 90 Bin Aracını Geri Çağırıyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Ünlü otomobil üreticisi BMW, sayısı 90 bine kadar ulaşan bazı aracını geri çağırmak zorunda kaldı.​


Ünlü otomobil üreticisi BMW, sayısı 90 bine kadar ulaşan bazı aracını geri çağırmak zorunda kaldı.


Dev firma, ABD'de bulunan on binlerce aracını hava yastığının arıza yapabilme olasılığının oldukça yüksek olması nedeniyle geri çağırdı.


Almanya merkezli şirket, bazı otomobillerinde herhangi bir kaza anında patlayıp araç içerisindeki yolcuların ölümüne sebep olabilecek hava yastıklarının bulunduğunu söyledi.​


Almanya merkezli şirket, bazı otomobillerinde herhangi bir kaza anında patlayıp araç içerisindeki yolcuların ölümüne sebep olabilecek hava yastıklarının bulunduğunu söyledi.


90 bine yakın aracını tesislerde onarmaya hazırlanan BMW, geri çağırmanın ana sebebinin hava yastıklarının kaza anında patlayabilecek olması olduğunu belirtti. Şirket geçmişte başka markalarda da yaşanan ve ölümlere yol açabilen arızanın tehlikeli olduğunu belirtiyor.

BMW, yaşanabilecek herhangi bir kaza durumuna karşı söz konusu araçlara sahip kullanıcılara " Otomobili kullanmayın ve direksiyon başına geçmeyin." uyarısı yaptı.​


BMW, yaşanabilecek herhangi bir kaza durumuna karşı söz konusu araçlara sahip kullanıcılara   Otomobili kullanmayın ve direksiyon başına geçmeyin. uyarısı yaptı.


Tesislere geri çağrılan otomobil kullanıcılarını uyaran BMW'nin yanı sıra, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi de sürücülerin araçlarını güvenli bir yere park etmesi ve BMW yetkililerine ulaşmasını istedi.

Bahsi geçen 90 bin BMW aracı içerisinde oldukça sevilen bazı modeller bulunuyor.​


Bahsi geçen 90 bin BMW aracı içerisinde oldukça sevilen bazı modeller bulunuyor.


BMW'nin tesislerde kontrol etmek istediği araçların bazıları, ABD'de oldukça popüler modeller olarak biliniyor. Bu modellerin başında 2000-2006 senesinde çıkış yapan BMW3 ve BMW5 üyeleri ile beraber markanın sevilen SUV'u X5 bulunuyor.

Kaza veya çarpma sonucunda şiddetli şekilde patlayan hava yastıklarının markası ise arızalarıyla ünlü Takata Corp.​


Kaza veya çarpma sonucunda şiddetli şekilde patlayan hava yastıklarının markası ise arızalarıyla ünlü Takata Corp.


Şirketin söz konusu araçlarındaki hava yastıklarını üreten Japon merkezli firma Takata Corp, sadece BMW'nin değil 34 farklı otomobil markasının arızalanmaya müsait hava yastıklarının ana sorumlusu olarak biliniyor.

Markanın hatalı hava yastıkları sebebiyle şu ana kadar 33 kişi hayatını kaybetti. 400'den fazla kişi ise yaralandı.​


Markanın hatalı hava yastıkları sebebiyle şu ana kadar 33 kişi hayatını kaybetti. 400'den fazla kişi ise yaralandı.


Ciddi yaralanmalara ve ölümlere yol açan hava yastıklarının araçlarda bulunan bazı motor bölümünün yüksek ısı ve neme maruz kaldıktan sonra arızalanıp patladığı biliniyor.

Sadece BMW değil, diğer otomobil markalarının da araçlarını geri çağırmak zorunda kalan Takata Corp, geçmişten bugüne tam tamına 100 milyon otomobilin geri çağrılmasından sorumlu.​


Sadece BMW değil, diğer otomobil markalarının da araçlarını geri çağırmak zorunda kalan Takata Corp, geçmişten bugüne tam tamına 100 milyon otomobilin geri çağrılmasından sorumlu.


Kötü şöhretiyle tanınan otomobil parçacısı, 2000-2006 yılları arasında ürettiği sayısı 67 milyona yakın hava yastığının arızalanmasından sorumlu tutuldu. Suçlamaları kabul eden şirket, otomobil markalarına ve onların müşterilerine 1 milyar dolar tazminat ödemek zorunda kaldı.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Madem bu şirket arızalarıyla meşhur, otomobil firmaları hava yastıklarını niye bu şirkete yaptırıyorlar acaba?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst