gittigidiyor

'böcek raporu için beni tehdit ettiler'

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'dan şok iddia...

TÜBİTAK BİLGEM Daire Başkanlığı yapan Dr. Hasan Palaz, 5 Şubat 2014 tarihinde görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakanlık’ta ele geçirilen böceklerin Ocak 2012 tarihinde MİT tarafından kendisine gönderildiğini ve bir rapor hazırladığını belirten Palaz, “Raporumu beğenmediler. İstedikleri şekilde bir rapor hazırlamamı talep ettiler. Kabul etmeyince baskı başladı ve görevden alındım” dedi.
Dr. Hasan Palaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında çarpıcı bilgiler verdi. Palaz, “Başbakanlık’ta bulunan dinleme cihazını inceleyerek kaynağı ve ömrü konusunda bilimsel rapor hazırlamam istendi. Bilimsel incelemeler ve analizlerin sonucu hazırladığımız rapor 2012 yılı Ocak ve Mart aylarında MİT’e teslim edildi” dedi. Raporun hazırlanmasının ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gelen çağrı üzerine bilgi verdiğini ve uzmanlık görüşünü açıkladığını belirten Palaz, “Kasım 2013’te Başbakanlık Teftiş Kurulu’na aynı konu ile ilgili tekrar çağrıldım ve yeniden bilgime başvuruldu. Ben de bir kez daha TÜBİTAK’ta yapılan test ve analiz çalışmalarını anlattım. Bu görüşmeden anladığım TÜBİTAK raporundan çıkan bilimsel ve objektif sonuçların “beklentiyi” karşılamadığıydı” ifadelerini kullandı.
“BÖCEĞİN KULLANIMA GİRDİĞİ TARİHİ DEĞİŞTİR”
Palaz, ikinci kez bilgisine başvurulmasının ardından etkili bazı kişilerin kendisinden raporu tekrar istenen şekilde hazırlayıp sunmasını aksi takdirde görevden alınacağını söylediklerini belirtti. Palaz açıklamasında, “Tarafıma ifade edilen “Beklenti” böceğin kullanıma girdiği tarihin gerçek tarihten başka bir tarih olarak değiştirilmesiydi. Yani raporda masa başı tahrifat yapmam istendi. Aksi halde ‘birilerinin adamı’ olarak fişlenip görevden alınacağım belirtildi. ‘Kendini yakma, kim yanarsa yansın’ şeklinde yoğun tehdit ve baskı altına alındım” şeklinde konuştu.

Bu talebi reddetmesinin ardından kendisine iletilen mesaj ve baskıların sonucu görevinden alındığını belirten Palaz, “Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün Bey’in değişmesiyle Yeni Bakan göreve başlar başlamaz görevden alındım” dedi.
‘BİAT ETMEZSEN SONUN BÖYLE OLUR’
Dr. Palaz açıklamasını, “ TÜBİTAK’ta ki tüm yöneticilik görevlerinden alınmama rağmen, düz bir araştırmacı olarak bile bulunmama tahammül edilemeyip, ciddi anlamda istifa baskısı görmekteyim. Bu yüzden; 24 yıllık TÜBİTAK geçmişim, bilim insanı evrensel kriterlerine bağlılığım, ahlak ve etik anlayışım doğrultusunda, “istenilen raporu hazırlayan ve biat eden bilim adamı” olamayacağımı kamuoyuna saygılarımla arz ederim.” sözleriyle sona erdirdi.


CİHAN
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst