gittigidiyor

BOTECH BC 10000 CI CA USB PVR HD (Yazılım önerilerini-isteklerini burada yazalım)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: teknisyen1988



BOTECH BC 10000 CI CA USB PVR HD (Yazılım önerilerini-isteklerini burada yazalım)

.
ICH9.png
(Bravoo ile botech yazılımları her 2 cihazda da kullanılabiliyor.Bu nedenle Botech de varmı bilmiyorum ama bravooda güvenli çıkartma var.Ben bunu usb bellek ve Harddiskleri korumak için zaman ayarlı otomatik güvenli çıkartma özelliği sağlayacak yazılım üzerine bir eklemeden bahsedicem.Eğer bu yazdığım yapılırsa çok faydalı bir özellik olucak...

Evet arkadaşlar kayıt yapan çoğu kişi genelde usb belleğini ya da harddiskini sürekli uydu alıcısına takılı bırakıyordur.Bu da ısınmaya neden olabiliyor,belli bir süre sonra hareketli mekanik parçaların ömründen yemiş oluyoruz.Ömrünü kısaltmış oluyoruz.bravoo 7000 twinstarda güvenli çıkartma menüsü var.Başta sahtedir diyerek düşünmüştüm.Işıklı (ledli) usb bellek taktım ve kumandadan güvenli çıkart seçeneğini seçtin ve ışık söndü.2 adet usb bellekte de aynı sonucu aldım.Işık söndü.Bir de usb çoklayıcı taktım.Nasılsa onda da led var dedim.Onu taktım ledi yandı ve güvenli çıkartmayı seçtim ışık söndü.
ok.gif
Yani çalışıyor gerçekten.
smile.gif
Bu çıkartma özelliğini zaman ayarlı otomatik yapabiliriz( tabii yazılımla.) Bunun için zaman ayarlı bir program satırı yazmaları gerekir.Örnek vereyim.Uydu alıcınızı açtınız diyelim usb bellek veya hardiskiniz cihaza takılı diyelim.Üstteki resimdeki sürelerden de mesela 15 dk yı seçtiniz diyelim.Siz cihazı ilk açtığınızda 15 dk içinde usb belleğine kayıt yapmazsanız ya da içindeki dosyaları oynatmazsanız uydu alıcısı otomatik kendisi güvenli çıkartma yapıcakve böylece usb belleğinizi veya harddiskinizin korumuş ve kullanım ömrünü uzatmış olucaksınız.Isınmasını vs engelleyecek.Bu özellik ilk cihazı açtığınızda çalışacak şekilde yapılabilir.Tekrar kumandadaki bir tuşla usb belleğe enerji verilerek onun görülmesini sağlayabilirler yazılımla.
ok.gif
Buna ek olarak cihaz açık olduğu müddetçe de istenildiği an usb bellek enerji verilip uyandırılabilir-sonra süre sonuna kadar bir işlem yapılmazsa yine otomatik güvenli çıkarılarak enerjisi kesilebilir.İstendiğinde yeniden kumandadaki bir tuşla yeniden enerji verilip uyandırılabilir.Sürekli bir döngü içinde bunu yazılımla sağlayabilirler.Bu mümkün zor birşey de değil.Zamanlayıcı program satırı yazılıp güvenli çıkartma komutu verilecek yazılımda.
ok.gif
Ben yapılması mümkün olan şeyi yazdım.Bu yazdığım benim 2005-2006 da üretilmiş cihazımda var.(somut delil olsun diye verdim.İsterlerse fotoğraf bile çekip eklerim) Eğer botechin şuanki yazılımında bu özellik varsa özür diler mesajımı silerim.
************************************************** ***********************************************=== ================================================== ==============================
======= HD KANALLARI KANALLAR LİSTESİNDE KÜÇÜK HD LOGOLU GÖSTERME ÖNERİSİ ======




orhans






Üstadım Kanal listesini çagırdığınızda...HD olan Kanallar da HD simgesi yok...yani kanalın kendi ismi yanında HD yazıyosa Bu kanal HD 'miş diyebiliyosunuz simgesi yok..Örnek AtvHD...ama Kanal Taraması yaptığınızda bulunan Kanal HD ise Simgesini Atıyo...nasılki şifreli kanalda Dolar simgesi atıyosa,HD dede HD simgesi Atıyo...Fakat Bu simgeyi Normal Kanal Listesini Çagırdığınızda Göremiyorsunuz...Saygılar...

bunu şunun için önerdim...öyle kanallar varki HD olmasına ragmen...normal kanal adı gibi geliyo HD oldugu bilinmiyor...ancak info bardan görebiliyosunuz HD oldugunu..




ok.gif
Güzel fikir.Zaten uydu alıcısının bunu yapması hiç de zor değil.DVB-S2 olanların nerdeyse tamamı HD kanaldır.Bazıı Sd yayın yapanlar da vardır.örn animaux
smile.gif
Ama olsun.Bunları da hd gibi simgeyle gösterse de olur.
pis.png


warn.gif
Yani Dvs-2 olan frekanslardaki kanallar uydu alıcısının kanal listesinde yanında küçük HD logosu ile gözükecek.
ok.gif
Tabi yazılıma el atarlarsa......

images
İŞte bunun gibi bir logo olucak(küçüğü) .Tabi her kanal 1920x1080 değildir.1280x720dir. logodan 1080 sayısı çıkarılıp sadece HD bırakılıp yazılıma eklenebilir.
ok.gif

================================================== ================
=== PİP ÖZELLİĞİ (AYNI ANDA 2 CANLI KANAL İZLEME BİRİSİ KÜÇÜK KÖŞEDE ) İSTEĞİ===



7HTG.jpg




VAAM.jpg

pip özelliği pvr çift uydu alıcılarının bazılarında yazılımla eklenmiştir.Kanalları zap yaparken işinize yarar.Ya da izleyeceğiniz program daha başladı mı başlamadı mı diye düşünmesinize gerek kalmaz.2 farklı kanal aynı anda izlenebilir.Birisi küçük olarak köşededir.Zaten en ucuz uydu alıcılarının menüsünde bile EPG vardır.Benzer şekilde kanalı küçücük köşede gösterirler.Çift tunerli uydu alıcısında 2 ayrı tuner (yani anten girişi ) olduğundan 2 farklı kanal bir yazılım çalışmasıyla izlenebilir hale gelebilir.
================================================== ================

YORUMLARINIZI BOTECH BC 10000 CI CA USB PVR HD ANA KONUSUNA YAZARSANIZ KONUNUN DERLİ-TOPLU KALABİLMESİ İÇİNDAHA İYİ OLUR
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: teknisyen1988




warn.gif
Yazılımındaki eksikler-hatalar ve eklenmesi iyi olacak olan şeyleri aşağıdaki linkten bakabilirsiniz !
ok.gif


botech yazılımı bravoo ile hemen hemen aynı birbirine de uyuyor.Sorunları-eksikleri de aynıı tabi
frown.gif




Bu hatalar -eksikler tamamlanmalı ! Şimdilik bu yazılımıyla bu cihaz da verilen parayı tam haketmiyor.smiles9: Ama yazılımı değiştirilir ve geliştirilirse çok iyi bir uydu alıcısı olabilir.
En iyisi biraz bekleyin ve görün.Bakalım yazılım desteği nasıl olucakkkkkk! Eğer yazılımı geliştirilirse bu uydu alıcısı fiyatına göre mükkemmel hale gelebilir.
smiles20.gif


warn.gif
En önemli eksik şu; altyazılı videoları altyazı dosyasıyla şuan oynatamıyor ne bravoo ne de botech.Avi (divx) Avi(xvid) şimdiki yazılımlarıyla oynatamıyor !
devilprv.gif
Verilen parayı haketmesi için yazılım iyice geliştirilmeli
smiles9.gif
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst