gittigidiyor

BTK, radyasyon uyarısı için açıklama yaptı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, akıllı cihazların bu gece yüksek radyasyona maruz kalacağına dair sosyal medya paylaşımlarının artması nedeniyle bir açıklama yaptı.


btk-radyasyon.jpg
Bu gece uzun süredir merakla beklenilen ve Süper Ay olarak nitelendirilen olayın gerçekleşmesi ile birlikte Ay, gezegenimize en yakın konumagelecek.Bazı kişiler Ay'ın normal halinden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 12 daha büyük göründüğü bu olayı fırsat bilerek, sosyal medya üzerinde yalan veya bir diğer adıyla troll paylaşımlar yapmaya başladılar.
Akıllı telefonların radyasyona maruz kalacağı yalanı!

Bunların arasında en fazla paylaşılan ise, bu gece 00:30 - 03:30 saatleri arasında gezegenimizde çok yüksek radyasyon olacağı için akıllı cihazların kapalı ve vücuda uzak bir konumda olması gerektiği oldu.
15073366_10154627218022492_5634266784253067342_n-1.jpg

Bu yalan bilginin hızla paylaşılmaya başlanması ile birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan bir açıklama geldi.
BTK tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
Sosyal medyada Singapur Televizyonu’na atıfta bulunularak ACİL başlığı ile yayınlanan ve bu gece (15 Kasım 2016 Salı) gezegenimizin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı uyarısı ile cep telefonları ve tabletlerin kapatılması gerektiği yönünde mesajların yayıldığı görülmektedir.
Doğruluğu teyit edilmemiş ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve ihtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst